To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić EVO! - Chce kupic Evo X

Shaker - 10-11-2009, 17:14
Temat postu: Chce kupic Evo X
Witam jestem nowy, wiec od razu chcialbym wszystkich pozdrowic za nabyte informacje :)

jak w temacie, chce kupic evo x nowe z salonu. Bede go prawdopodobnie kupowal w Warszawie, bo mieszkam w stolicy :) Mam pare pytan co do tego samochodu i chce wszystkie niejasnosci wyjasnic!

1) czemu przyspieszenie do setki sie rozni w Polskich evo x od tych w Anglii? Patrzylem na obie oficjalne strony i z tego co zrozumialem to w Wielkiej Brytani FQ 300 ma ten sam silnik co w Polsce zwykle EVO. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic, bo ja doczytalem, ze w Polsce samochod osiaga pierwsza setke w 5.4 a w WB 4.7?

2) czemu w Polsce samochod ma 366 nm a w Anglii 407?? Po co ta roznica?? czy jakies prawo to zabrania?

3) czy ktos wie o osiagach GT320, bo nie moglem nigdzie o tym samochodzie poczytac a na stronie GT jest napisane, ze taka wersja istnieje!

4) czy w wersji GT350 jest cos inaczej zrobiony pod wzgledem stylistyki samochodu wewnatrz i zewnatrz

czytalem pare postow tutaj i chce zaznaczyc, ze niestety nie moge wejsc na forum evo.org.pl gdzie bym pewnie mogl znalezc pare odpowiedzi na temat moich pytan :)

jeszcze chcialbym zaznaczyc, ze nie jestem w tej chwili w Polsce i nie mialem jeszcze okazje pojezdzic tymi samochodami. Jedyne co, to wczesniej prowadzilem 450km evo IX i bardzo mi sie podobalo :) ))

pozdrawiam i przepraszam za bledy ort. (jesli sa), bo nie jestem 100% Polakiem

thx :)

Robson86 - 10-11-2009, 17:48

Shaker napisał/a:
1) czemu przyspieszenie do setki sie rozni w Polskich evo x od tych w Anglii? Patrzylem na obie oficjalne strony i z tego co zrozumialem to w Wielkiej Brytani FQ 300 ma ten sam silnik co w Polsce zwykle EVO. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic, bo ja doczytalem, ze w Polsce samochod osiaga pierwsza setke w 5.4 a w WB 4.7?

a w Angli nie mierzy sie czasu 0-60mp/h? czyli 0-96km/h? W stanach tak jest wiec mysle ze w Angli tez i tutaj pewnie lezy cala roznica :)
Pozdroo

KowaliK - 10-11-2009, 18:41

Wersje z dopiskiem GTxxx to wersje ze zmienioną mapą silnika - stylistycznie niczym się nie różnią.

Dziwne ze polskie forum Evo Ci nie działa, u mnie wszystko działa. :wink:

Shaker - 10-11-2009, 21:36

Robson86 napisał/a:

a w Angli nie mierzy sie czasu 0-60mp/h? czyli 0-96km/h? W stanach tak jest wiec mysle ze w Angli tez i tutaj pewnie lezy cala roznica :)
Pozdroo

tutaj to oni dokladnie mierzyli, bo bylo 0-62mp/h

banzajek - 12-11-2009, 20:46

nie chce mi się wierzyć że nie działa Ci evo.org.pl , jestem tam codziennie kilkanaście razy i nie ma problemów. Zanim odpowiem na pytania Ty odpowiedz do czego będziesz używał Evo i jakie masz doświadczenie z mocnymi samochodami?

4.7 to jakiś wielki bullshit. Pokaż gdzie masz takie dane? Może to osiagi FQ400 ??
2) czemu w Polsce samochod ma 366 nm a w Anglii 407?? Po co ta roznica?? czy jakies prawo to zabrania?
Kolejna ciekawa informacja. Podaj źródło z którego czerpiesz informację to porozmawiamy dalej.
3) czy ktos wie o osiagach GT320, bo nie moglem nigdzie o tym samochodzie poczytac a na stronie GT jest napisane, ze taka wersja istnieje!
I tutaj zaczynam coraz bardziej wierzyć że jesteś spokrewniony z braćmi Grimm,albo pomyliłeś samochody. Istnieją wersje GSR, MR , RS oraz GT350
4) czy w wersji GT350 jest cos inaczej zrobiony pod wzgledem stylistyki samochodu wewnatrz i zewnatrz
W Gt350 masz inna mape silnika, inny wydech z tego co pamietam zegary DEFI i pare innych bajerkow.
Jedyne co, to wczesniej prowadzilem 450km evo IX i bardzo mi sie podobalo ))

wybacz,ale w to już całkiem nie chce mi się wierzyć żeby osobie która nie miała nic wspólnego z Evo ktoś dał kierować 450 KM wersją. Nie chcę Cię obrażać ale wiesz...ciężko mi w to uwierzyć. Mimo wszystko zapraszam do nas na forum (www.evo.org.pl) , postaramy się nakreślić Ci temat jakoś lepiej.

Hubeeert - 13-11-2009, 07:43

banzajek napisał/a:
4.7 to jakiś wielki bullshit. Pokaż gdzie masz takie dane? Może to osiagi FQ400 ??

Nie - FQ300
Cytat:
Acceleration 0-62 mph secs 4.7
na stronie http://mitsubishi-cars.co.uk czyli oficjalnej stronie importera.

Masz wybór banzajek - albo grzeczniej albo będą ostrzeżenia

banzajek - 15-11-2009, 00:02

to ja poproszę ostrzeżenie :D a potem wytłumaczenie za co ;D Dalej będę bronił teorii że koleś nie wie co pisze a wiedzę czerpie z AutoŚwiata albo inny Bravo Sport. Czym jest strona GT ? Auto GT ? Ja tam nadal nie widzę żadnej wersji 320 ... jedyna to FQ330 w Wlk Brytanii ,ale to chyba nie ta bajka.
pepo - 16-11-2009, 08:07

strach tu pisać :shock:
Hubeeert - 16-11-2009, 08:57

banzajek napisał/a:
tutaj zaczynam coraz bardziej wierzyć że jesteś spokrewniony z braćmi Grimm,albo pomyliłeś samochody
banzajek napisał/a:
wielki bullshit.
banzajek napisał/a:
to ja poproszę ostrzeżenie a potem wytłumaczenie za co
Za ZASADY Forum punkt 8 z podpunktami.
Coś Cię drażni? Nie masz obowiązku odpowiadać a skoro już to robisz - zrób to kulturalnie. To, że masz EVO nie zwalnia Cię z przestrzegania Zasad Forum i dobrego wychowania.

pepo nie demonizowałbym. Po prostu nie zakłada się tu, że ktos kto pisze w ten sposób jest dzieckiem NEO i nie zasługuje na odpowiedź.

banzajek - 16-11-2009, 16:44

A co ma dobre wychowanie do czytania bajek które kolega Shaker tu poczynił? Zresztą widać pomyliła Ci się rola admina z wychowcą na kolonii. Ale cóż - Twój cyrk, Twoje małpy. Pepo dobrze napisał - strach tu pisać , skoro za wyrażanie opinii niezgodnych z protokołem grozi ban to ja szczerze dziękuję. Kiś się dalej.
Hubeeert - 16-11-2009, 16:47

Skoro nie pasują Ci Zasady tego Forum to żegnamy.
macia - 16-11-2009, 21:13

banzajek napisał/a:
za wyrażanie opinii niezgodnych z protokołem grozi ban

A ja się cieszę, że Tobie się tu nie podoba :lol: Bo jest nadzieja :wink: Również na to, że na auto też wkrótce zaczniesz narzekać i je szybko sprzedasz :wink:
Włazisz z ubłoconymi buciorami do czyjegoś domu i obruszasz się, że poprosili Cię o ich ściągnięcie :roll: Faktycznie - zamach na wolność :lol:
banzajek napisał/a:
szczerze dziękuję

Oczekuję konsekwencji 8)

tommyc1 - 27-11-2009, 17:22

A się temat ciekawie zapowiadał, a tu się pożarli ludziska...ło matko, cóż za drazliwosć po obu stronach ;) .
Paweł_BB - 27-11-2009, 19:15

Nuuuda Paaanie :D
Anonymous - 27-11-2009, 20:44

banzajek napisał/a:
(...) Pepo dobrze napisał - strach tu pisać (...)
No fakt, zapytasz się o evo a ty go zbluzgasz :D :roll: