[XX-92]Galant E3xA i starsze - Ciezko pali..
Anonymous - 05-09-2006, 12:03 Temat postu: Ciezko pali.. Witam. jestem nowy na forum. moj tata ma problem z Miskiem. auto bardzo trudno zapala.trzaba sie troche nakrecic rozrusznikiem.przedtem palil na dotyk.wyglada to tak jakby cofalo sie paliwo.gdzie szukac przyczyny?
Z gory dzieki za pomoc.
Anonymous - 06-09-2006, 14:34
a świeczki sprawdzaliście??
sampler - 06-09-2006, 14:49
Sprawdz tak jak kolega wspomnial swiece zarowe, a ponadto czy czasem uklad paliwowy nie jest zapowietrzony.
Swiece sprawdzasz miernikiem miedzy gwintem zasilania swieczki a blokiem powinna byc bardzo mala rezystancja. Jakby sie ktoras spalila to pamietaj ze tam orginalnie ida swiece 6 V a nie 12 V czy tez 11 V. Jakby co mam namiary na dobre zamienniki.
Odpowietrznie ukladu zrobisz wykrecajac srubke umieszczona przy pompce nad filtrem paliwa w komorze silnika. Trzeba pompowac az przestanie wydostawac sie powietrze. Jak uklad jest zapowietrzony to pompka bedzie lekko chodzic bez oporu az do momentu wypchania powietrza. Co jeszcze warto sprawdzic - statyczny kat wtrysku. Powinien on wynosic 7 st po GMPT.
Anonymous - 06-09-2006, 19:00
Wielkie dzieki Sampler
odpowietrzylem układ i pali jak nalezy. rezystancja świeczek bardzo mała.dziwi mnie tylko dlaczego przy poprzedniej zmianie filtra paliwa sie nie zapowietrzyl.chyba mialem po prostu szczescie
[ Dodano: 08-09-2006, 12:27 ]
za wczesnie sie pochwalilem ze auto naprawione. caly czas sie zapowietrza. nie ma sladow ropy pod samochodem,wiec bede musial przejrzec przewody paliwowe na calej dlugosci.
A jest tam jakis zawor zwrotny przy pompie wtryskowej??
|
|
|