To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - [FTO] Mam problem z jedna kontrolka. POMOZ

Red - 18-11-2009, 19:13
Temat postu: [FTO] Mam problem z jedna kontrolka. POMOZ
Witam, tematem tego postu nie jest ECLIPSE jest to Mitshubishi FTO, lecz nie moglem znalezc tego modelu na tym forum. Podejrzewam ze wszystkie mitsubishi maja bardzo podobne kontrolki. Mianowicie chodzi o pomaranczowa kontrolke w prawym, gornym rogu deski rozdzielczej. podczas jazdy miga nieregularnie lub zaswieci sie na pare sekund i zgasnie. Kontrolka ta przedstawia tak jakby zbiorniczek z niskim poziomem wody. dolalem wody do chlodnicy az do maksa bo myslalem ze to moze to.... nic nie pomoglo, przeszukalem caly internet i nie znalazlem nic na ten temat. Jezeli wiesz od czego to kontrolka prosze pomoz. z gory dziekuje. Pozdrawiam
Nikoś - 18-11-2009, 19:19

A możesz zrobić fotke tej kątrolki?
Adaho_krak - 18-11-2009, 19:27

Prawdopodobnie chodzi Ci o to : http://forum.mitsumaniaki...ghlight=gara%BF
Red - 18-11-2009, 19:38

Przykro mi jestem ttu nowy i mialem problem z zalaczeniem zdjecia wiec zrobilem to w paincie. kontrolka ta wyglada to mniej wiecej jak ta w mooim podpisie.
luqui86 - 18-11-2009, 19:42

Posiadaczem mitsubishi jestem od niedawna ale wedlug mnie oznacza to za malo plynu chlodzącego. Jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi :mrgreen:
Red - 18-11-2009, 19:48

dolalem wody do chlodnicy, kontrolka dalej swieci :/
MATi1G - 18-11-2009, 19:57

Red, dużo tego dolałeś ? Bo mogłeś dać za mało i dale bedzie świecić...

a jeśli nie to to może płyn hamulcowy,sprzęgłowy , na pewno jakiegoś płynu masz za mało przynajmniej tak ta kontrolka wygląda, żadnej instrukcji manuala do FTO nie posiadasz?

Red - 18-11-2009, 20:01

niestety nie posiadam zadnej instrukci manualnej, auto jest sprowadzone, nie mozna nawet zarejestrowac go w polsce, gdyz posiada kierownice po prawej stronie i nawet nie znajde zadnej instrukcji w jezyku polskim. jutro sprawdze jeszcze raz poziom wody gdyz dolalem na maxa ale mozliwe ze woda splynela i dalej jest jej za malo. Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
Adaho_krak - 18-11-2009, 20:17

Powtórze jeszcze raz tu http://forum.mitsumaniaki...ghlight=gara%BF masz wszystko na ten temat to o tej samej kontrolce co u Ciebie :)
yaro1976 - 18-11-2009, 20:20

spróbuj może jeszcze dolać płyn do spryskiwaczy i wtedy zobacz czy bedzie się palić... ot tak mi do głowy przyszło... gratuluję furki, napisz coś więcej i dawaj foty.
Red - 18-11-2009, 20:49

oto foteczka z prodzu, yaro1976 mam rowniez problem z obrotami, wrzuce na bieg P i obroty podskakuja mi az do 3000...widze ze masz tiptronik rowniez, miales kiedys taki problem? pozdro
wuerce - 18-11-2009, 21:22

A masz zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego? Jak tak to dam dolej płynu i wtedy musi zgasnąć, jeśli czujnik jest oko.
Red - 20-11-2009, 14:20

dolalem wody do MAXA i juz sie nie swieci WIELKIE DZIEKI
wuerce - 20-11-2009, 17:04

no to luźno! pamiętaj żeby poziom płynu kontrolujesz właśnie przez ten zbiorniczek - jak w układzie jest za mało to pobiera stamtad, a jak za duzo to tam wypluwa.
yaro1976 - 20-11-2009, 18:07

Red napisał/a:
oto foteczka z prodzu, yaro1976 mam rowniez problem z obrotami, wrzuce na bieg P i obroty podskakuja mi az do 3000...widze ze masz tiptronik rowniez, miales kiedys taki problem? pozdro

fotka coś mi nie bangla, co do pytania, to moja furka jest dla mnie łaskawa i nie robi mi takich niespodzianek... więc nie pomogę, pzdr