To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Wymiana wycieraczki tylnej w kombi

puntspusy - 19-11-2009, 07:22
Temat postu: Wymiana wycieraczki tylnej w kombi
Pytanie takie jak w temacie, widzialem na forum kilka zdjec polamanych ramion wycieraczek tylnych z kombi wiec aby uniknac zonka prosze o rady jak to wyciagnac i jak wymienic ? Gdzie kupic wycieraczke ? jaka dlugosc jest odpowiednia ? Czy zostaje mi ASO czy da sie to zrobic jakos normalnie ?
temat trywialny ale mimo wszystko prosze o odpowiedz

marti33 - 19-11-2009, 08:27

Witam wymieniasz tylko gumowe pióro a przy tej operacji to nic nie uszkodzisz. Raczej zostaje ASO ale możesz poszukać np IC pozdrawiam :)
Pawel`85 - 19-11-2009, 23:04

w aso w zeszlym roku jak kupowalem jedno gumowe pioro kosztowalo 51zl
wiec polecam kupic z metra ciete gumowe pioro to powinno kosztowac kilka zl za metr

paulostan - 20-11-2009, 00:48
Temat postu: Re: Wymiana wycieraczki tylnej w kombi
puntspusy napisał/a:
Pytanie takie jak w temacie, widzialem na forum kilka zdjec polamanych ramion wycieraczek tylnych z kombi wiec aby uniknac zonka prosze o rady jak to wyciagnac i jak wymienic ? Gdzie kupic wycieraczke ? jaka dlugosc jest odpowiednia ? Czy zostaje mi ASO czy da sie to zrobic jakos normalnie ?
temat trywialny ale mimo wszystko prosze o odpowiedz

niedawno pytałem w ASO około wycieraczka -260zł :badgrin: :ANAL:
tak wiec uwazaj przy wymianie!
sam poszukuje czesci motowanej do szyby moze ktos ma na zbyciu jak±s złamana?

puntspusy - 20-11-2009, 06:42

czyli jest jak podejrzewalem trzeba sie pobawic i wymienic sama gume..dzieki guys
MisiekNM974 - 20-11-2009, 14:16

Witam,

ja juz wymienialem wycieraczki w moim kombiaku i za komplet (przod/tyl) z calym stelarzem (nie tylko same gumki) zaplacilem w niemieckim ASO 34 Euro.

Pozdrawiam

paulostan - 22-11-2009, 18:50

MisiekNM974 napisał/a:
Witam,

ja juz wymienialem wycieraczki w moim kombiaku i za komplet (przod/tyl) z calym stelarzem (nie tylko same gumki) zaplacilem w niemieckim ASO 34 Euro.

Pozdrawiam

czy jestes w stanie podac cene za tyln± ?

MisiekNM974 - 23-11-2009, 14:11

Postaram sie dowiedziec w ASO ile kosztuje sama wycieraczka na tyl. Jak juz bede wiedzial to napisze na forum.

[ Dodano: 23-11-2009, 14:34 ]
Witam ponownie,

musze sprostowac informacje na temat tylnej wycieraczki. Tam faktycznie wymienia sie tylko same gumki (jakos mi to umknelo). To przednie wymienia sie ze stelarzem. W ASO cena gumki do tylnej wycieraczki to 10.70 Euro.

Pozdrawiam

Pawel`85 - 23-11-2009, 21:04

Czyli jakies 50 zl. co sie wogole nie oplaca. Ja zajrzal bym do jakiegos pierwszego lepszego sklepu z czesciami samochodowymi tam czesto maja pioro wycieraczki ciete na metry. kup sobie metr, dotniesz na dlugosc i bedziesz mial 3 piora a to ci starczy na pare lat. Najlepiej wyjmij wpierw stare pioro zeby miec cos do porownania. Tylko jak wyjmiesz stare pioro to zostaw sobie dwie metalowe blaszki ktore sa wsadzone w gume bo moga sie pozniej przydac.