To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Trociny - pilnie poszukuje

HouseM - 19-11-2009, 14:28
Temat postu: Trociny - pilnie poszukuje
Może ktoś z was mi pomoże. Poszukuje pilnie trocin. Dowolnych , byle suchych. Sprawa jest dosyć pilna. Dzisiaj albo najpóźniej jutro do południa potrzebuję przynajmniej jeden worek.
Jakby ktoś miał zbędne ...

BUBU - 19-11-2009, 17:51

Patryk w pierwszym lepszym warsztacie stolarskim , lub jeśli nie chce Ci się szukać warsztatu , to kupisz w każdym sklepie zoologicznym :wink:

Pozdrav

HouseM - 19-11-2009, 18:38

Prawda jest taka ,że trwa sezon grzewczy (opałowy). Warsztaty posprzątane w Krakowie z resztek trocin. W zoologicznym piękne jednorodne, suszone i hypoalergiczne ... 3 zł za paczuszkę 1 litr . A ja tak z 100l na dzień dobry potrzebuje :D Jakość nie istotna. Musze zebrać 100 litrów gliceryny rozlanej na powierzchni 1700m^2.

Spoko na dzień dzisiejszy worek zorganizowałem ale potrzeba nadal aktualna .

BUBU - 19-11-2009, 19:43

Nie muszą być trociny , worek sorbentu to kosz ok 40 PLN tu masz linka http://www.unica.com.pl/oferta.php

Pozdrav

HouseM - 19-11-2009, 20:06

Niestety Sorbent całkowicie się do tego nie nadaje. Świetnie radzi sobie z ropo - pochodnymi jednak ja mam do zbierania mieszaninę wody, gliceryny, żelatyny spożywczej i paru podobnych substancji ( skład chemiczny podobny do budyniu ewentualnie kisielu ) :D
Miałem 5 litrów czegoś podobnego do EKO-SORB do przetestowania (wyprosiłem wiaderko ze stacji Orlen) i nie zebrał nic. Jedyny skuteczny sposób jaki testowałem to trociny (niezależnie od grubości i gatunku drzewa)

BUBU - 19-11-2009, 20:16

No to spróbuj jeszcze poszukać jakiegoś tartaku w Krakowie , zwykle miewają trociny w ilościach hurtowych .

Pozdrav

karolgt - 22-11-2009, 20:00

zawsze możesz jechać w okolice Nowego Targu i tam popytać w tartakach, na każdej wsi mają tartak więc nie powinno byc problemu ;]