Problemy techniczne - 2.8 td dzwonienie z silnika
sbudzisz79 - 19-11-2009, 21:51 Temat postu: 2.8 td dzwonienie z silnika Witam wszystkich posiadam mitsubishi canter 2.8 td , auto podczas jazdy ,również na postoju w okolicach 2500 obrotów na minutę słychać z okolic silnika specyficzne dzwonienie jednostajne i rytmiczne typu dzyn,dzyn,dzyn.....Czy ktoś z Was szanowni forumowicze spotkał się z takim problemem.
robertdg - 19-11-2009, 22:44
sbudzisz79, zbyt malo precycyjnie opisales swoj problem, dzwonic moga oslony metalowe, rezloeciany katalizator w wydechu, napinacz lub rolka, ale to bardziej hrobotac, sproboj przyjrzec sie temu dokladniej i sprecyzowac z jakich okolic slyszysz te dzwieki
sbudzisz79 - 19-05-2010, 15:21 Temat postu: 2.8 td dzwonienie z silnika Drodzy forumowicze wybieram się w dalszą trasę tym autem niepokoi mnie jednak to dzwonienie , myślę że to może byś łańcuch rozrządu , co prawda od 09.2009 zrobiłem tym autem około 30.000 km i nadal tak samo dzwoni może troszkę głośniej . Co myślicie o tym
łańcuchu możliwe że to jest to ??
Zajc3w - 19-05-2010, 23:39
weż stetoskop i osłuchaj dokładnie silnik, tlko uważaj na paski klinowe. W ten sposób jestem w stanie który z kolei popychacz klepie bez ściągania pokrywy zaworów. Jak stetoskopu nie masz to jest metoda kijkowa: bierzesz listwę drewnianą 50-100cm i przykładasz do silnika i do ucha, słychać nieźle. Jak ustalisz skąd hałas dochodzi to będzie można szukać co konkretnie pada.
|
|
|