To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - usterki w SIGMIE

pz - 21-11-2009, 12:00
Temat postu: usterki w SIGMIE
MAM PARĘ USTEREK W SIGMIE 12V KOMBI1994 ,KTÓRE CHCIAŁ BYM USUNĄĆ.

1. NIE DZIAŁA TEMPOMAT PODOBNO NIE JEST ORGINALNY,ALE NIE WIEM JAK POWINIEN BYĆ PRAWIDŁOWO ZAMONTOWANY (MOŻE MA KTOŚ OPIS I SCHEMAT ELEKTRYCZNY SIGMY)
2. NIE DZIAŁA LEWY SPRYSKIWACZ REFLEKTORA {USZKODZONY SPRYSKIWACZ I ZAWÓR , KTÓRY JEST W PLASTIKOWYM KOLANKU . MOŻE KTOŚ MA TE ELEMENTY)
3.NIE DZIAŁA SPRYSKIWACZ TYLNEJ SZYBY (NIEWIEM SKĄD ON BIERZE ZASILANIE W PŁYN, BO JEŚLI ZE ZBIORNIKA DO REFLEKTORÓW TO PRZYCZYNĄ JEST POPRZEDNIA USTERKA , A KONKRETNIE BRAK PŁYNU.)
4.OTWARCIE TYLNYCH DRZWI NIE ZAPALAJĄ BIAŁEJ LAMPKI POD SUFITEM, CZERWONA ZAPALA SIĘ .POTRZEBNY JEST WŁĄCZNIK .
5. NIEDŁUGO TRZEBA BĘDZIE ZAŁOŻYĆ ZIMÓWKI I PRZYDAŁY BY SIĘ DODATKOWE TANIE FELGI.
POZDRAWIAM!
PZ

lukasz12 - 21-11-2009, 16:16

AD4 - wystarczy wymontować wyłącznik i rozebrać - podważyć cienkim nożykiem obudowę. Prawdopodobnie pomoże wyczyczczenie styków. Ewentualnie podaj masę na styki i zobacz czy lampka działa.

AD5 - jeśli zadowolą Cię stalówki to zapraszam na PW.

I proszę nie pisz z włączonym CAPS LOCK bo to oznacza krzyk

Anonymous - 21-11-2009, 18:17

pz, kolego widzę ze jesteś z poznania jak coś to służę pomocą w moim podpisie masz tel do mnie
RTSI - 21-11-2009, 19:38

Ad2,Ad3 - mam to
AD5 - OEM felgi 15" i opony zimowe na nich , na jeden sezon

Zajc3w - 21-11-2009, 23:59

Spryskiwacz tylnej szyby bierze ze zbiornika przedniej szyby.

Ad 4 nie kumam. Lampka w drzwiach i oświetlenie wnętrza zapalane są tym samym włącznikiem. Coś masz nie teges z wiązką drzwi->ETACS, nooo jeszcze 1 z 2 styków we włączniku mógł zaśniedzieć.

tadek-l - 30-11-2009, 15:55

ad 4 to środkowy włącznik pod sufitem powinien być wciśnięty