To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - podłączenie do fabrycznej centralki pilota

boniu123 - 22-11-2009, 10:12
Temat postu: podłączenie do fabrycznej centralki pilota
Witam wszystkich mam taki problem, posiadam w swojej carismie centralny zamek na kluczyk i dokupiłem sobie sterownik centralnego zamka na pilota teraz moje pytanie czy ktoś wie jak to podłączyć i czy wystarczy się podpiąć pod przewody które idą do głównego siłownika tak zeby dać z pilota impuls do otworzenia a stary sterownik zrobi reszte czy też trzeba stary sterownik wypiąć a ten na pilota odpowiednio podłączyć
DZIĘKUJE ZA POMOC

kozuch2 - 22-11-2009, 11:01

ja dokupywałem nowy sterownik, znajomy elektryk podłączył mi go. Teraz mama 2 jeden oryginalny i nowy.Oczywiście mogę otwierac z dzwi z 2 pilotów.Jest wstawiony jako dodatkowy, elektryk powiedział mi ze nie opłaca się demontowac oryginalnego tylko dołozyc drugi.Noe podłaczał go pod stary tylko pod stacyką wpiął sie w odpowiednie przewody, no i jeszcze poprowadził przewody do przycisku znajdującego się za hamulcem recznym.Wszystko smiga elegancko
robertdg - 22-11-2009, 11:02

boniu123, zastepujesz oryginalny sterownik nowym sterownikiem, ale na upartego zawsze mozna zostawic stary sterownik, kwestia pomyslnego podpiecia sie do elektryki
thenat - 24-11-2009, 00:20

centralny z pilota bardzo dobry opis, sam z niego korzystałem
Ppiotr - 24-11-2009, 20:19

a nie łatwiej centralkę alarmową podpiąć pod sterownik który już jest w aucie orginalny . Ja tak zrobiłem i chyba taniej
mirekbdeblin - 24-11-2009, 20:31

robertdg
zorientuj się czym jezdzi mirekbdeblin, :lol: nasze wozy to wspólne zawieszenie,wiązka elektryczna i inne
pozdro