To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Ogólne - BiXenon H4 w Spejsie 2002r.

M@dF - 23-11-2009, 14:54
Temat postu: BiXenon H4 w Spejsie 2002r.
Kolega mnie namawia na zamontowanie "chińskich" ksenonów. Zachwala jak to fanie widać i takie tam. Założył sobie w Renault Traffic (gładkie szkło) i jest zadowolony. Ja osobiście miałem ksenony w poprzednim aucie (Fiat Palio Weekend 99r.) i nikt nigdy nie mrugał ani się nie przyczepił na przeglądzie. Nawet linia odcięcia była prawidłowa. Spejsy to takie nietypowe i rzadko spotykane autka, że mało kto zorientowałby się czy to oryginalny palnik czy zestaw z allegro.

Pytanie tylko, czy warto instalować biksenon w tym modelu czy nie zawracać sobie głowy.

Jeżeli ktoś z Was ma doświadczenia z oświetleniem to proszę o radę, ewentualnie jakie żarówki polecacie.

Pomijam fakt iż przepisy zabraniają takich przeróbek.

Anonymous - 23-11-2009, 14:57

nie warto chocby ze wzgledu na problemy przy przegladzie tech. i czeste kontrole policji.
jarro33 - 24-11-2009, 21:44

Witam. Osobiście odradzam wymianę lamp na chińszczyznę. Po pierwsze do tego modelu będą drogie, a po drugie trudno dostępne. Miałem założone takie w poprzednim aucie Opel Vectra i psuły się, miałem problemy z badaniami technicznymi oraz ciągle były zaparowane. Pozdrawiam forumowiczów.