To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - problem z zapalaniem

Anonymous - 06-09-2006, 18:56
Temat postu: problem z zapalaniem
Witam po raz pierwszy
Mój problem zaczął się przedwczoraj, dojeżdżałem właśnie do domu i zauważyłem że światła przygasają i na niskich obrotach mruga kontrolka ładowania. Rano już nie zapaliła się wogóle
postanowiłem rozebrać alternator i wymienić szczotki.Po wymianie kontrolka po przekręceniu kluczyka zapala się a jak zaczynam kręcić silnikiem gaśnie ale, no właśnie, samochód nie odpala chciałem sprawdzić kody błędów i podłączyłem diodę a ona świeci cały czas (raczej nie powinnaa przynajmniej wcześniej tego nie było)
Dodam że w tamtym roku wymieniałem kondensatory w ECU i nie było żadnych innych problemów.

josie - 06-09-2006, 19:07

senda napisał/a:
podłączyłem diodę a ona świeci cały czas (raczej nie powinnaa przynajmniej wcześniej tego nie było)
Dodam że w tamtym roku wymieniałem kondensatory w ECU i nie było żadnych innych problemów.

ECU nie działa - sprawdź pewnie nie ma iskry. Możliwe że kiepskie kondensatory i znów wylały, albo przylutowane kiepsko i lut puścił...

Krzyzak - 06-09-2006, 20:34

albo nie wyczyściłeś dobrze ścieżek i zeżarło jakąś - ciągłe 12V lub 5V przy diagnozie ECU oznacza jego pad (lub zwarcie, ale to się rzadko zdarza)
Anonymous - 04-10-2006, 20:28

Długo mnie nie było ale dzięki za sugestie, kupiłem ecu używane ale w porównaniu z moim starym to jest nówka i kondensatory wymienione, samochód odpala bez problemu. W tym moim chyba już nie raz było grzebane przynajmniej tak wygląda ale teraz mam porównanie.
Jeszcze raz dzięki.