Forum ogólne - Rejstracja poza miejscem zamieszkania...
ikaa21 - 29-11-2009, 11:32 Temat postu: Rejstracja poza miejscem zamieszkania... Witam,
Mam pytanie: czy mogę zarejestrować swój samochód w Nysie-gdzie aktualnie przebywa czekając na małą naprawę, jeżeli mieszkam i jestem zameldowana w Jeleniej Górze?
Pozdrowionka Ikaa
Pexu - 29-11-2009, 11:34
z tego ca ja się orientuję, samochód można zarejestrować na siebie w urzędzie zgodnym z Twoim miejscem zameldowania (a nie zamieszkania). no, chyba że coś się zmieniło... proszę wtedy o sprostowanie
Paweł_BB - 29-11-2009, 12:09
Pojazdy rejestruje się zawsze zgodnie z adresem zameldowania.
wash - 29-11-2009, 13:17
Zawsze możesz wziąć tablice rejestracyjne, dokumenty i jechać do Jeleniej Góry, zarejestrować, bo przecież żaden z pracowników urzędu nie ogląda samochodu, podczas rejestracji. A potem już wrócić z nowymi tablicam i dokumentami po samochód.
JCH - 29-11-2009, 15:58
Paweł_BB napisał/a: | Pojazdy rejestruje się zawsze zgodnie z adresem zameldowania. | A co w przypadku gdy ktoś nie jest nigdzie zameldowany
Był kiedyś program ("Uwaga" czy jakiś "Express Reporterów") gdzie gościu chciał zarejestrować, zdaje się nawet, że Carismę bez meldunku. Cuda na kiju tam wymyślali ale zdaje się, że po interwencji TV się udało
ikaa21 - 29-11-2009, 16:34 Temat postu: Dzięki za informacje. Dziękuję za informacje. Miło jest gdy można liczyć na innych
Paweł_BB - 29-11-2009, 17:12
JCH napisał/a: | A co w przypadku gdy ktoś nie jest nigdzie zameldowany |
Tego oczywiście Wydział Komunikacji nie przeskoczy i w praktyce możesz wszędzie zarejestrować auto, u nas gdzie pracowałem klient pisał oświadczenie że jest związany z danym miejscem, że ma nadzieję się zameldować i wtedy rejestrowaliśmy mu auto na imię, nazwisko i PESEL (zameldowania brak).
Hubeeert - 29-11-2009, 17:20
Paweł_BB dziękuję za informację - własnie jestem w takiej sytuacji.
Paweł_BB - 29-11-2009, 19:02
Hubeeert, cieszę się że choć raz to ja mogłem Tobie pomóc
|
|
|