To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - pare pytań + poszukiwanie przegubu

yasiu87 - 30-11-2009, 01:41
Temat postu: pare pytań + poszukiwanie przegubu
Witam!
Drodzy Panowie Koledzy ;)

Na wstępie pare pytań:

1. Co zrobić żeby przestała się świecić wiecznie świecąca się kontrolka jakby driftującego autka? (po prawej stronie pomarańczowa)

2. Czy w naszych kochanych sigmach jest poziomowanie świateł?

3. Jakie opony stosujecie do felg 17 cali - planuję na wiosnę i nie wiem jakie wybrać.

Plus...

Ma ktoś przegub wewnętrzny prawy? mój się chyba kończy...

Moja sigma to kombi 93r. manual :)

VirMan - 30-11-2009, 10:10

ad 1 - masz problem z ABSem - nie wiem czemu - sprawdź.
ad2 - w większości jest , chyba żę masz bardzo "bidny" egzemplaż.
ad3 - max felgi na polskie drogi to 16 cali - po prostu będziesz wymieniać zawieszenie co pół roku..

przegub mam - zapytam łukasza.

Anonymous - 01-12-2009, 17:42

VirMan, wcale nie musi wymieniać zawieszenia co pól roku ja jakoś jeżdżę i co i nic się nie dzieje wszystko zależy jakie opony założy według tabeli rozmiarówki oryginalnie jest 205/65/15 odpowiednik tego rozmiaru jest 235/45/17 chodzi o zachowanie parametrów prędkościomierza a jeśli potrzebujesz przegub wew to mam taki odezwij się przez tel lub na pw tylko muszę wiedzieć czy masz automat czy manual
tomasz_wu - 01-12-2009, 22:14

AD1 w manualu masz diagnostyke abs, resetowanie kompa itp. rozpisane są też nóżki od czujników - ja u siebie szybko zidentyfikowałem problem z czujnikiem prędkości za pomocą miernika.
VirMan - 02-12-2009, 11:00

no zależy gdzie i ile jeździ.. osobiści uważam ,że na 17 jest znacny spadek komfortu ,i dość mocno przenoszą sie drgania na całe auto , a to amortyzatory i resztę boli. coprawda drogi coraz lepsze.. ale ja jezdżę po mieście , na trasy , wszedzie a wschodnia sciana i północ to tragedia jeśli chodzi o drogi..
yasiu87 - 03-12-2009, 14:17

dróg się nie boję ;) największe zagrożenia są niepozorne... i od teraz poszukuje również stopu lewego... :(