Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] dziwne odgłosy spod auta????????
Anonymous - 30-11-2009, 21:56 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] dziwne odgłosy spod auta???????? Witam,
moze miał ktoś takie dziwne odgłosy spod auta, dochodzą z okolic przedniej częsci tłumika a nawet z okolic katalizatora. Dzisiaj po przejechaniu jakiś 30KM gdy już miałem gasić silnik usłyszałem dziwną pracę, schyliłem się i usłyszałem dziwne odgłosy (w stylu pierdzenia ) haha śmieszne troche ale dziwi mnie co to moze być. Piszą ludzie o katalizatorze ze moze padać ale ostatnio jakiś miesiąc oglądąłem podwozie i liczyć ani małej dziurki czy rdzy . Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?. Miał moze ktos taki problem?
dzięki z góry za info
Robson86 - 30-11-2009, 22:06
Rafejro napisał/a: | Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?. |
Jesli by sie poluzowala oslona kata to bys slyszal delikatne brzeczenie metaliczne.
Takie charakterystyczne pierdzenie jak to ujales to jest efekt automatycznego ssania w GDI, takie bulgotanie. Ale powinno byc na zimnym silniku i nie zawsze oczywiscie.
Klik (poczytaj)
Pozdroo
robertdg - 30-11-2009, 22:22
Rafejro napisał/a: | Dzisiaj po przejechaniu jakiś 30KM gdy już miałem gasić silnik usłyszałem dziwną pracę, schyliłem się i usłyszałem dziwne odgłosy (w stylu pierdzenia ) haha śmieszne troche ale dziwi mnie co to moze być. | podejrzewam dziurke w ukladzie wydechowym do zaspawania
Anonymous - 30-11-2009, 22:25
Robson86 napisał/a: | Rafejro napisał/a: | Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?. |
Jesli by sie poluzowala oslona kata to bys slyszal delikatne brzeczenie metaliczne.
Takie charakterystyczne pierdzenie jak to ujales to jest efekt automatycznego ssania w GDI, takie bulgotanie. Ale powinno byc na zimnym silniku i nie zawsze oczywiscie.
Klik (poczytaj)
Pozdroo |
może masz rację Robson ale odgłos wygląda tak jakby się dławił od spodu, a tego nie było tylko teraz więc wykluczam ze to wina ssania. jutro tzreba na kanał wjechać, dziewczyna za kierownicę odpali i się zobacze
[ Dodano: 01-12-2009, 08:57 ]
A może przyczyna tkwi w przepustnicy, moze trzeba przeczyścić bo nie była dawno czyszczona ????????????
[ Dodano: 01-12-2009, 16:42 ]
Rafejro napisał/a: | Witam,
moze miał ktoś takie dziwne odgłosy spod auta, dochodzą z okolic przedniej częsci tłumika a nawet z okolic katalizatora. Dzisiaj po przejechaniu jakiś 30KM gdy już miałem gasić silnik usłyszałem dziwną pracę, schyliłem się i usłyszałem dziwne odgłosy (w stylu pierdzenia ) haha śmieszne troche ale dziwi mnie co to moze być. Piszą ludzie o katalizatorze ze moze padać ale ostatnio jakiś miesiąc oglądąłem podwozie i liczyć ani małej dziurki czy rdzy . Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?. Miał moze ktos taki problem?
dzięki z góry za info |
Własnie wróciłem od mechanika i tak jak przypuszczał Robertdg przyczyna była dziura w ukłądzie wydechowyma dokłądnie w okolicach łączenie Kata z rurą. Jeszcze tylko trzeba luknąć koło tego łączenia z rury z Katem bo tam też troszke pierdzi Ale dobrze ze tylko to do zrobienia bo już myślałem ze na gwaiazdkę sprawię sobie katalizator hahaha
gogan1 - 01-12-2009, 21:06
witam kolegów ja mam podobny kłopot ale u mnie dzieje sie tak jak przejade troche km i zgasze całkiem silnik i słychać spod dołu takie hmm stukanie pierdzenie przez jakiś czas odrazu po wyłaczeniu silnika
Anonymous - 01-12-2009, 21:46
Silnik stygnie, dlatego takie dzwieki ?
Krzyzak - 02-12-2009, 08:37
Manysh napisał/a: | Silnik stygnie, dlatego takie dzwieki ? |
raczej katalizator
|
|
|