To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] dziwne odgłosy spod auta????????

Anonymous - 30-11-2009, 21:56
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] dziwne odgłosy spod auta????????
Witam,
moze miał ktoś takie dziwne odgłosy spod auta, dochodzą z okolic przedniej częsci tłumika a nawet z okolic katalizatora. Dzisiaj po przejechaniu jakiś 30KM gdy już miałem gasić silnik usłyszałem dziwną pracę, schyliłem się i usłyszałem dziwne odgłosy (w stylu pierdzenia ) haha śmieszne troche ale dziwi mnie co to moze być. Piszą ludzie o katalizatorze ze moze padać ale ostatnio jakiś miesiąc oglądąłem podwozie i liczyć ani małej dziurki czy rdzy . Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?. Miał moze ktos taki problem?
dzięki z góry za info

Robson86 - 30-11-2009, 22:06

Rafejro napisał/a:
Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?.

Jesli by sie poluzowala oslona kata to bys slyszal delikatne brzeczenie metaliczne.
Takie charakterystyczne pierdzenie jak to ujales to jest efekt automatycznego ssania w GDI, takie bulgotanie. Ale powinno byc na zimnym silniku i nie zawsze oczywiscie.
Klik (poczytaj)
Pozdroo

robertdg - 30-11-2009, 22:22

Rafejro napisał/a:
Dzisiaj po przejechaniu jakiś 30KM gdy już miałem gasić silnik usłyszałem dziwną pracę, schyliłem się i usłyszałem dziwne odgłosy (w stylu pierdzenia ) haha śmieszne troche ale dziwi mnie co to moze być.
podejrzewam dziurke w ukladzie wydechowym do zaspawania ;-)
Anonymous - 30-11-2009, 22:25

Robson86 napisał/a:
Rafejro napisał/a:
Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?.

Jesli by sie poluzowala oslona kata to bys slyszal delikatne brzeczenie metaliczne.
Takie charakterystyczne pierdzenie jak to ujales to jest efekt automatycznego ssania w GDI, takie bulgotanie. Ale powinno byc na zimnym silniku i nie zawsze oczywiscie.
Klik (poczytaj)
Pozdroo

może masz rację Robson ale odgłos wygląda tak jakby się dławił od spodu, a tego nie było tylko teraz więc wykluczam ze to wina ssania. jutro tzreba na kanał wjechać, dziewczyna za kierownicę odpali i się zobacze :)

[ Dodano: 01-12-2009, 08:57 ]
A może przyczyna tkwi w przepustnicy, moze trzeba przeczyścić bo nie była dawno czyszczona ????????????

[ Dodano: 01-12-2009, 16:42 ]
Rafejro napisał/a:
Witam,
moze miał ktoś takie dziwne odgłosy spod auta, dochodzą z okolic przedniej częsci tłumika a nawet z okolic katalizatora. Dzisiaj po przejechaniu jakiś 30KM gdy już miałem gasić silnik usłyszałem dziwną pracę, schyliłem się i usłyszałem dziwne odgłosy (w stylu pierdzenia ) haha śmieszne troche ale dziwi mnie co to moze być. Piszą ludzie o katalizatorze ze moze padać ale ostatnio jakiś miesiąc oglądąłem podwozie i liczyć ani małej dziurki czy rdzy . Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?. Miał moze ktos taki problem?
dzięki z góry za info

Własnie wróciłem od mechanika i tak jak przypuszczał Robertdg przyczyna była dziura w ukłądzie wydechowyma dokłądnie w okolicach łączenie Kata z rurą. Jeszcze tylko trzeba luknąć koło tego łączenia z rury z Katem bo tam też troszke pierdzi :) Ale dobrze ze tylko to do zrobienia bo już myślałem ze na gwaiazdkę sprawię sobie katalizator hahaha

gogan1 - 01-12-2009, 21:06

witam kolegów ja mam podobny kłopot ale u mnie dzieje sie tak jak przejade troche km i zgasze całkiem silnik i słychać spod dołu takie hmm stukanie pierdzenie przez jakiś czas odrazu po wyłaczeniu silnika
Anonymous - 01-12-2009, 21:46

Silnik stygnie, dlatego takie dzwieki ?

napisał/a:
Tu tez jest pies pogrzebany - dopuszczając obróbkę w PS, dopuścimy jednocześnie używanie PS'a bez licencji.

Krzyzak - 02-12-2009, 08:37

Manysh napisał/a:
Silnik stygnie, dlatego takie dzwieki ?

raczej katalizator