To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Szwajcar, 2001,Radom

Arek_R - 02-12-2009, 10:36
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Szwajcar, 2001,Radom
Witam , zstanawiam sie nad tym autkiem co myslicie. Zastanawia mnie czy on nie ma obnizonego zawieszenie bo srasznie nisko siedzi.

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10513466

Mitsubishi Galant 2.5 V6 ZE SZWAJCARII
Cena (brutto):21 700 PLN / 5 299 EUR (do negocjacji)
Typ:Kombi
Informacje:
Rok produkcji: 2001, Data rejestracji: 03/2002, Przegląd: 10/2010, 162 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 160 KM (118 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Szwajcaria, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, bezwypadkowy
Opis pojazdu:
sprowadzony ze Szwajcarii bezwypadkowy stan bardzo dobry

Polska , Radom (woj. mazowieckie),
tel.: +48 783800811 , +48 601193595

BORIS - 02-12-2009, 11:53

...czy bezwypadkowy to nie wiem, bo zwróć uwagę na zdjęcie z podniesioną maską - każda śruba mocująca lampy inna. Jedne mniej zardzewiałe drugie bardziej, a ta po prawej wygląda jak nowa. Nie zmienia to faktu że mógł to być jakiś drobny dzwonek bez większych konsekwencji...
Robson86 - 02-12-2009, 14:11

przednia atrapa wlotu tez nie jest idealnie polozona wzgledem linii maski, szczegol ale brak emblematow z tylu autka,
BORIS napisał/a:
bo zwróć uwagę na zdjęcie z podniesioną maską

brak (prawej) sruby ktora przytrzymuje wlot powietrza do filtra powietrza
Pozdroo

fj_mike - 02-12-2009, 14:26

Nie ma się co czepiać śrub lamp. Te od nadkoli wyglądaj na oryginalne. Autko wygląda dobrze i jest warte uwagi. Oglądałem zdjęcia z komórki więc za dużo nie widać. Obejrzę dokładniej wieczorem na kompie.
tucci - 02-12-2009, 18:04

Zawias 100% obnizony, u mnie jest podobnie i dramatu nie ma.
Autko dosc zacne, ogloszenie wisi juz jakis czas, ale pamietam ze opis pojazdu byl nieco bogatszy w porownaniu do obecnego.

Arek_R - 02-12-2009, 18:20

Jestem z Gdańska wiec musze praktycznie przejechac cala polske zeby obejrzec to auto. Zawiecha obnizona jak na tym sie jezdzi bo nasze drogi sa raczej jakby to powiedziec delikanie mowiac dziurawe.
yaro1976 - 02-12-2009, 19:50

auto ze Szwajcu, Radom, oraz poznaję to podwórko, sprzedającym jest pan Mariusz, 3 lata temu oglądałem u niego auto, byle czego nie sciąga, kilka osób z forum juz kupiło od niego Galanty, z tego co obserwuję regularnie ściąga Gale na handel, niedaleko od miejsca postoju auta jest stacja diag. na którą mozna było bez podjechać, co do zawiechy to należy zapytać, niech zajrzy jakie ma amorki, sprężyny i wszystko będzie wiadomo
tyle ode mnie odnośnie sprzedającego, poproś na regionalnym to ktoś go pewnie obejrzy
powodzenia w zakupach...

robertdg - 02-12-2009, 20:42

Arek_R napisał/a:
Zawiecha obnizona jak na tym sie jezdzi bo nasze drogi sa raczej jakby to powiedziec delikanie mowiac dziurawe.
Moje auto takze jest na obnizonej zawieszce, jak klikniejsz w BLOG mozesz zobaczyc jak to wyglada na fotach, narzekac nie moge, nie jest to typowo twarde zawieszenie, w moim jest zamontowana zawiecha Eibacha, jezdze tak aby nie trafiac na dziury ani wystajace studzienki, problem wystepuje jedynie przy podjazdach pod domek zwlaszcza jak sa to podjazdy z dobrym spadkiem, powiedzmy ok 30stopni w dol od poziomu, lub tak samo pod gorke, na lawet nie wiedzie auto bez przedluzanego pomostu albo rampy, kolejno pod podnosnik kolumnowy na serwisie nie ma szans wjechac, ale mi to nie straszne, wystarczy obsluga auta na kanale, a na upartego podniesienie zawiechy, takze nie taki diabel straszny jak go maluja, a co do opinii na temat autka, potwierdzam to co pisze yaro1976 i fj_mike.
annihilator - 03-12-2009, 20:03

A tylna klapa? bez wycieraczki i żadnego emblematu czy znaczka?
fj_mike - 03-12-2009, 20:06

Cytat:
A tylna klapa? bez wycieraczki i żadnego emblematu czy znaczka?

Nie ten jedyny :wink: O niczym "złym" to nie świadczy

tosztotomasz - 05-12-2009, 11:35

Oglądałem go zanim jeszcze pojawił się w ogłoszeniu( jestem jednym z zadowolonych klientów Pana Mariusza), więc niektóre rzeczy mogły się zdezaktualizować.
Auto jest obniżone i to mocno - wjeżdżając na rolki na stacji diagnostycznej walnąłem podwoziem o glebę. Akumulator Optima, razem z zawieszeniem i "czystą" klapą bagażnika nawet bez wycieraczki daje obraz poprzedniego właściciela.
Auto jak zwykle u Pana Mariusza wyczyszczone na wysoki połysk. Prawe i lewe przednie drzwi gniją przy odpływach. Błotniki tylne bez grama rdzy - najprawdopodobniej robione. Na całym aucie magnetyczny miernik grubości lakieru bierze bardzo nierówno. Na drzwiach kierowcy nie łapie wcale. Przedni zderzak był naprawiany po połamaniu - nie do końca dobrze, w tylnym była zaklejana dziura po podwójnym wydechu i równiez malowany.
Automat przacuje idealnie. Auto prowadzi się bardzo nerwowo, pływa przy mocnym przyspieszaniu.
Diagnostyka na pobliskiej stacji: pochylenie kół (o ile dobrze pamiętam) różnica 2 mm , przednie amortyzatory 45/51% , tylne amortyzatory podonie , hamulec postojowy brak, tylne hamulce prawie brak. W układzie kierowniczym wyraźnie wyczuwalne dwa stuki mniej więcej na godzinie 10-tej i 2-giej, wyczuwalne również pod nogą przy wciśnietym hamulcu.

Ps. jesli ktoś będzie zainteresowany drugim, czarnym galem z Radomia również służę opinią.

Nemoi - 05-12-2009, 16:42

Hej, ja zastanawialem sie nad tym czarnym galem. Ogladales go moze?
tosztotomasz - 05-12-2009, 17:02

Tak ale nie wiem czy jest aktualny bo nie widzę ogłoszenia na otomoto. Jak masz aktywny link to załóż nowy temat albo dodaj do tego, żeby było wiadomo o czym jest mowa.