Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Cari 00 sport 1,8 GDI dozucenie tempomatu
cb34 - 03-12-2009, 16:12 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Cari 00 sport 1,8 GDI dozucenie tempomatu Witam wszystkich niedawno stalem sie szczesliwym wlascicielem carismy ale dokucza mi brak cruise control (tempomatu) znalazlem zaslepke w kierownicy i zastanawiam sie czy istnieje mozliwosc podlaczenie go do mojej wersji?? czy musial bym pociagnac wiazke od kierownicy do kompa czy moze juz fabrycznie sa one przystosowane na samo podpiecie?.
Moze juz ktos to robil i wie co i jak prosilbym o pomoc.
saphire - 04-12-2009, 16:46
Oprócz kompa, wiązki, przełączników, przekaźników potrzebne są jeszcze moduły mechaniczne pod maską - poczytaj Workshop Manual tam znajdziesz jakie graty są do tego.
cb34 - 05-12-2009, 11:19
Dzieki za pomoc. Sprawdze jakie to sa koszta i w razie w dam znac czy sie oplaca. Oczywiscie jesli ktos chcial by wiedziec:)
ciniak - 05-12-2009, 16:42
Też jestem zainteresowany tempomatem. Jak uda Ci się "opracować" całą instalację, to będzie super.
adaśko - 06-12-2009, 12:58
moze i ja sie skusze u siebie w cari załozyc tempomat tylko musiałbym napierw ze starej cari go wyciagnac a niewiem dokładnie co dokładnie składa sie na całość tego urzadzenia
MASK - 05-05-2010, 00:45
Ja wykonałem niedawno pierwsze próby założenia tempomatu. Kupiłem tempomat Vectry B, który ma w sobie już sterownik i dokładnie rozpracowaną pin-ologię.
Podpiąłem wejscie na czujnik predkosci pod ABS. Tempomat jednak nie zadziałał.
Do tego po zdemontowaniu go pojawiła mi się kontrolka błędu ABS
Tak że narazie się zniechęciłem i myślę jak to ugryźć.
|
|
|