Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5V6 + Gaz Sulechów i 2.5V6 + gaz Ostrze
Kaucz - 04-12-2009, 23:13 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2,5V6 + Gaz Sulechów i 2.5V6 + gaz Ostrze Witam.
Pragnę dołączyć do zacnego grona właścicieli galantów. Auto zawsze mi się podobało . Szukam 2.5 V6 w manualu. Nadwozie jest mi obojętne. Jednakże chciałbym aby auto miało gaz.
Wyszukałem takie dwie sztuki:
Sulechów:
http://moto.allegro.pl/it...bi_z_gazem.html
Cytat: | Rok produkcji (1900 - 2100): 1997
Przebieg (km): 178000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Zielony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Zarejestrowany w Polsce |
niestety, żadnych więcej danych
Ostrzeszów:
http://moto.allegro.pl/it...b_gaz_sekw.html
Cytat: | Rok produkcji (1900 - 2100): 1997
Przebieg (km): 183
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Niebieski
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Szyberdach, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce |
Kod: | Witam. Mam na sprzedaż samochód marki Misubischi Galant kombi 2,5 v6. Ogólny stan auta uważam za bardzo dobry. Auto zostało sprowadzone w grudniu 2007 roku. Po zakupie auta zostało wymienione : kompletny rozrząd wraz pompą wody renomowanej firmy Mitsuboschi, olej , wszystkie paski i tarcze wraz z klockami. Auto jeździ na oleju castrol magnetic 10w/40.Olej wymieniany co 12 tyś km. W lipcu 2008 roku została na nowo nabita i odgrzybiona klima. W lipcu 2008 roku zostały zrobione nadkola tylnie i cała konserwacja auta. W sierpniu 2008 roku przy przebiegu 160 tyś. km została zamontowana instalacja gazowa STAG 300 z wtryskiwaczami VALTECA.Instalacja na gwarancji(koszt -3000tys zł). W aucie nic nie puka , nic nie stuka (ostatnio wymieniałem wahacz przedni dolny tylny - koszt 400 zł. ). Auto bardzo komfortowe, bezpieczne, ekonomiczne, niezawodne ( od zakupu auta ani razu mnie nie zawiodło). Spalanie gazu : trasa - od 9-10 l , miasto od 12-13 l. Do auta daję komplet opon zimowych. Auto sprzedaje z powodu zakupu busa. WYPOSAŻENIE AUTA TO : wspom. kier., panoramiczny szyberdach (duży), podgrzewane i elektryczne lusterka, 4 x el. szyby, klimatronic (100% sprawny), 4 x airbag, abs, tempomat, regulacja świateł i kierownicy, alufelgi, przyciemniane szyby, radio cd firmy pionier. Ważne OC i przegląd do grudnia 2009 roku. Cena :13 000 zł. Wszelkie informacje pod numerem tel. 604 315 993. Pozdrawiam. |
Któregoś z nich chcę obejrzec w środę, chyba że znajdę coś innego. Proszę o opinię jak z zewnątrz te auta wyglądają, gdyż na tym kompletnie się nie znam :/.
Nie ukrywam, że ten z Sulechowa bardziej mnie przekonuje...
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Kmer - 04-12-2009, 23:58
Odnośnie pierwszego to bardzo słabe zdjęcia
- brak zaślepki halogenu
- mogę się mylić ale wydaje mi się ze błotniki są w innym odcieniu,ale to stwierdzić można na 100% na miejscu
- poduszka kierowcy jakby z innego rocznika,ale nie mam 100% pewności
- kierunki przód zmienione na białe (możliwe dla celów wizualnych)
Odnośnie drugiego to
- śruby lewego amortyzatora są nowe mógł być wymieniany amorek
poza tym wszystko wygląda dobrze
KaWu - 05-12-2009, 08:31
Kmer napisał/a: | poza tym wszystko wygląda dobrze |
wg mnie też blacharka wygląda ok.
Ale jak widzę, że sterownik lpg jest zamontowany niezgodnie ze sztuką... to od razu bym się zastanowil jak pozostałe komponenty instalacji.
Koniecznie do weryfikacji ...
Kaucz napisał/a: | Instalacja na gwarancji |
zapytaj go jaki reduktor.
wyderka - 05-12-2009, 09:05
w opisie jest ze są założone wtryski Valteka czyli ze tak powiem według mnie najgorszy syf komputer od gazu tez jakiś druciarz zakładał ja na twoim miejscu podjechał bym go zobaczyć i zracji raczej słabej instalacji coś utargować
Tomek83 - 05-12-2009, 09:49
Pierwszy:
-nie ma ani ze serwisowany ani przede wszystkim BEZWYPADKOWY
-brak szyberdachu co jest w drugim.
-nadkola z tylu maja na 100% inny odcien,czyli tez byly juz robione,ciekawe tylko jak? czy ktos robil dla siebie czy na sztuke?
-wydaje mi sie ze blotniki z przodu tez sa znacznie ciemniejsze od reszty
-ciemniejszy blotnik z przodu widac nawet na zdjeciu nr5,ktor jest tak bardziej bokiem
-Na 100% poduszka kierowcy jest z nowszego modelu,zobaczylem to dopiero teraz,i jestem wrecz pewien ze auto mialo wypadek z przodu,a jesli poszly poduchy to niemaly!!
-pozatym zdjecia slabe,na lepszej jakosc zdjeciach na pewno znalezlibysmy wiecej. Brak jakiegokolwiek opisu,
-przy zawiasach drzwi kierowcy byla naklejka,ktorej juz nie ma takze niewiadomo jak z tym przebiegiem kierownica z innego,wiec nie wiadomo jak wytarta byla stara ,na airbag pasazera tez bym zwrocil uwage na miejscu-ja mam wstawiana zaslepke,i rowniez nie wyglada to juz idealnie jak w orginale
-chyba pali sie nawet kontrolka AIRBAG,myle sie??
-przebieh 178 raczej pod wymiany rozrzadu
Drugi:
-NIECO DROZSZY TO NA WSTEPIE
-MITSUBISchI-wlasciciel chyba slabo zorientowany czym tak na prawde jezdzi
-nie jestem pewien ale przedni zderzak na samym srodku chyba jest pekniety??
-kierownica wytarta? galka skrzyni biegow napewno
-nie ma zdjecia prawego tylu ale o to mozna poprosic
widac ze bardzo duzo nowych czesci,jak ktos szykowal autko sobie to na pewno jest to zrobione. cena o 1500zł wieksza,ale jesli wszystko jest potwierdzone fakturami,to chyba warto dac troszke wiecej
Kaucz - 05-12-2009, 23:34
Cytat: | - śruby lewego amortyzatora są nowe mógł być wymieniany amorek |
zaliczać to jako wadę czy zaletę ;P ? Bo równie dobrze mogę to potraktować jako oznaka, że drugi wkrótce będzie do wymiany ;P
KaWu napisał/a: | Ale jak widzę, że sterownik lpg jest zamontowany niezgodnie ze sztuką... to od razu bym się zastanowil jak pozostałe komponenty instalacji.
Koniecznie do weryfikacji ... |
Co chcesz przez to powiedzieć ? Co dokładniej jest nie tak w montażu instalacji ?
PIOTREKNT napisał/a: | w opisie jest ze są założone wtryski Valteka czyli ze tak powiem według mnie najgorszy syf komputer od gazu tez jakiś druciarz zakładał ja na twoim miejscu podjechał bym go zobaczyć i zracji raczej słabej instalacji coś utargować |
a co wsadzić zamiast nich w takim układzie ? i ile to może kosztować ? skoro targować to do czego najbardziej się przyczepiać w tej instalacji ?
Dziękuję za odpowiedzi. Zielony w takim razie idzie out ;P. Skupmy się na niebieskim, chyba że coś innego się pojawi
wyderka - 05-12-2009, 23:49
według mnie wtryskiwacze firmy MAGIC JET koszt jednej listwy na 3 cylindry około 180 zł to po pierwsze następne komputer założony odwrotnie powinien byc wtyczką na dół i jeszcze zapytaj jaki reduktor
robertdg - 06-12-2009, 09:28
Kaucz napisał/a: | Cytat: | Cytat:
- śruby lewego amortyzatora są nowe mógł być wymieniany amorek |
zaliczać to jako wadę czy zaletę ;P ? Bo równie dobrze mogę to potraktować jako oznaka, że drugi wkrótce będzie do wymiany ;P
KaWu napisał/a: |
Stanowcza wada, elementy zawieszenia typu amortyzatory, sprezyny, wymienia sie ZAWSZE parami.
Kaucz napisał/a: | Cytat: | KaWu napisał/a:
Ale jak widzę, że sterownik lpg jest zamontowany niezgodnie ze sztuką... to od razu bym się zastanowil jak pozostałe komponenty instalacji.
Koniecznie do weryfikacji ... |
Co chcesz przez to powiedzieć ? Co dokładniej jest nie tak w montażu instalacji ? |
Zwróc uwage ze sterownik na scianie grodziowej jest zawieszony tak ze zasłania czesciowo numer VIN.
Kaucz napisał/a: | Cytat: | PIOTREKNT napisał/a:
w opisie jest ze są założone wtryski Valteka czyli ze tak powiem według mnie najgorszy syf komputer od gazu tez jakiś druciarz zakładał ja na twoim miejscu podjechał bym go zobaczyć i zracji raczej słabej instalacji coś utargować |
a co wsadzić zamiast nich w takim układzie ? i ile to może kosztować ? skoro targować to do czego najbardziej się przyczepiać w tej instalacji ?
|
Co do komputera zgadzam sie, opisalem juz to wyzej, ale co do wtryskow to bym sie nie czepial, jezeli jezdzi sie na dobrym gazie i dba sie o instalacje to posmigaja dlugo, pisze to z wlasnego doswiadczenia i opinii ludzi ktorzy uzytkuja takiego typu osprzet, oczywiscie, jak zle skonfigurowana instalacja gazowa to i nawet wtryskiwacze MJ nic nie poradza, ponadto Valteki sa proste w regeneracji i regeneracja nie kosztuje majatek.
Kmer - 06-12-2009, 09:43
Kaucz napisał/a: | zaliczać to jako wadę czy zaletę ;P ? Bo równie dobrze mogę to potraktować jako oznaka, że drugi wkrótce będzie do wymiany ;P |
Amortyzatory wymienia się parami,wymiana jednego to ratunek na jakiś czas,jeżeli padnie drugi i tak będziesz musiał wymienić dwa,odnośnie tego co napisałem wcześniej to jest tylko moje przypuszczenie,ale jeżeli auto było po kolizji,to należałoby zwrócić uwagę na mocowanie wahaczy jak i dolnych tak i górnych,bo jeżeli auto dostało w koło to cofając się do tyłu mogło pokrzywić uszy mocowania wahaczy na wózku jak i mocowanie górnego wahacza,są to tylko przypuszczenia a nie reguła,ale należałoby na to zwrócić uwagę przy oględzinach.
Juiceman - 14-12-2009, 17:34
Rozmawiałem z właścicielką tego drugiego galanta, mówiła że nadkola były robione tj. reparaturki. Sprzedaje ponieważ chce kupić busa Zbytnio się nie przyglądałem co i jak tylko rzuciłem okiem : ) jak komuś zależy mogę go obejrzeć.
|
|
|