To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Problem z ładowniem akumulatora

juzek114 - 05-12-2009, 15:57
Temat postu: [CJxA] Problem z ładowniem akumulatora
Witam problem przedstawia sie tak.

Cale zdarzenie mialo miejsce po tym jak zamontowalem 4x neony w srodku auta. podlaczylem je pod zasilanie radia. (czerwony kabel i czarny masa)
Pojechalem sobie rano do pracy bylo wszystko ok. Wracajac z pracy urwalo mi sie mocowanie ciegow z tylnich biegow 2,4,R po czym chcialem dac na 2 i nic bo sracilem biegi i auto zgaslo. Juz nie chcialo odpalic z powodu braku pradu.

Ciegi sobie zrobilem, akumulator naladowalem, grzalem na autostradzie 140km/s jakies 30 km pozniej odczulem spadek mocy pedal do oporu a colt ledwie 100 pozniej na 4 ledwie 80 przy pedale wcisnietym do konca.
Podjechalem pod dom bez swiatel bo juz auto dziwnie sie zachowywalo, Tak jakby przerywalo. Chcialem odpalic i znow brak mocy z aku.
Przejechalem lacznie 60 km na naladowanym aku poczym zdech.

po ponownym naladowaniu i odlaczeniu klemy auto gasnie momentalnie a wg mnie powinno byc ladowanie z alternatora jezeli aku jest odlaczony a go nie ma bo gasnie.

CZy uwazanie ze alternator do naprawy ? czy moze gdzies prad ucieka ?? Zle podlaczone neony ??\\

Prosze o pomoc

kartomaniak gti - 05-12-2009, 16:06

sprawdź na włączonym silniku czy jest ładowanie, możliwe też jest że te neony robią zwarcie
juzek114 - 05-12-2009, 16:28

A jak mam spr na wlaczonym silniku ?

[ Dodano: 05-12-2009, 16:29 ]
i jak neony moga robic zwarcie jak je podlaczylem dobrze ? PLUS do plusa masa do masy ?

kartomaniak gti - 05-12-2009, 16:49

Cytat:
A jak mam spr na wlaczonym silniku ?
-miernikiem

Cytat:
i jak neony moga robic zwarcie jak je podlaczylem dobrze ? PLUS do plusa masa do masy ?

odłącz je i wtedy naładuj akumulator :lol: tak dla pewnoście

juzek114 - 05-12-2009, 17:00

ok tak jutro zrobie
mati_03 - 05-12-2009, 17:50

miałem podobny problem, jeden mechanik powiedział mi że alternator do wymiany ale podjechalem do innego i okazało się że to bezpiecznik
juzek114 - 06-12-2009, 19:18

hmm sprawddze bezpieczniki jutro wiec sie okarze
Sprawdzałem izometrem czy jest ladowanie i nic.
dzis wykrecilem alternator i daje do naprawy , zobaczymy co powiedza.