To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E34A 1.8TD] Centralny zamek nie działa

Anonymous - 05-12-2009, 16:28
Temat postu: [E34A 1.8TD] Centralny zamek nie działa
Witam. Posiadam galanta E34A 1.8 td 1992r. Odkąd go kupiłem nie działa mi centralny zamek. Samochód posiada chyba także alarm bo na szybie jest taka informacja ale tez nie działa. Jedyna oznaka życia centralnego to to, że gdy ściagam i nakładam klemy na akumulator to otwiera drzwi. Co Może być zepsute i od czego zacząć sprawdzanie??
Z góry dziękuje.

robertdg - 05-12-2009, 19:37

tadzik6, od centralnego zamka sterujacego wszystkimi drzwiami, czyli zamek centralny w drzwiach kierowcy, posprawdzac czy przewod sterujacy podaje sygnal na centralke w celu zamkniecia pozostalych drzwi.
dave89 - 06-12-2009, 11:40

tadzik6 sprawdź też przekaźnik centralnego zamka znajduje się on nad nogami kierowcy. Musisz ściągnąć tą plastikową osłonę. Po ściągnięciu zobaczysz dwa okrągłe przekaźniki jak dobrze pamiętam od migaczy i jeden czarny taki dość wysoki to jest przekaźnik centralnego zamka. O ile dobrze pamiętam to sterownik jest po stronie pasażera przymocowany do nadkola od wewnątrz. Proponuje sprawdzić czy centralny nie działa tylko przy zamykaniu od strony kierowcy czy też od pasażera.
Anonymous - 06-12-2009, 15:25

Centralny nie działa tez od strony pasażera. A jak rozpoznać ten przewód sterujący??
robertdg - 06-12-2009, 22:35

tadzik6, po przekreceniu kluczyka we wkładce w celu zamkniecia drzwi na któryms pinie powinien pokazac sie sygnal do centralki, aby zamkla pozostale drzwi, a ktory to Ci niestety dokladnie nie powiem :-( bo nie wiem jakie tam sa barwy :-(