To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] SWAP automat na manual

Jacenty76 - 05-12-2009, 22:40
Temat postu: [E54A 2.0 V6] SWAP automat na manual
Mam pytanie odnośnie wymiany automata na manual w 2.0v6 już dwa razy mnie kasowali za naprawę i góra robię 2000 km. normalnie żenada i nie wiem czy ja mam pecha czy pop prostu mechanik mnie robi w konia wpakowałem juz 3000 zł i znowu nagle zaczeła wyć przy ruszaniu i podczas jazdy wbija się luz lub sam redukuje do dolu t.z chamuje skrzynia .Jak odpalam rano to wyje coś w skrzyni ,ale jak się juz nagrzeje to ucicha czy to moga być sterowniki?cyrki się dzieją ale jeżeli chodzi o jazde i przyspieszenie w automacie to rewelacja dlatego nie chciał bym rezygnować z tej skrzyni .Przerabiać? doradzcie proszę.
mitsu_pl - 07-12-2009, 00:57

Może po prostu wymienić na drugą identyczną skrzynię, w lepszym stanie z jakąś gwarancją rozruchową (żeby nie nadziać się na lipę)?
Anonymous - 11-12-2009, 14:58

Witajcie Mitsumaniaki!
Miałem też problemy ze swoją skrzynią, pierwsza padła na amen i jak w końcu po ok. 2m-cach udało mi się znaleść używkę to nie działał czwarty bieg. Szukalem i znalazłem: Elektronika Samochodowa s.c.
Jacek Topór-Kisielnicki
Ul. Płocka 21
71-003 Szczecin
tel 091 4358 514
e-mail:info@autoelektronika-kisielnicki.pl
www.autoelektronika-kisielnicki.pl
Pan zna sie na swojej robocie, kilka godzin i chula do tej pory, już jakieś 40kkm.
Naprawdę polecam a z białogardu do szczecina nie jest tak daleko, innym mechanikom od siedmiu boleści, nie powieża się zadania naprawy autumatu w tych autach przecież to jast skrzynia F4A23, mechanizm bardzo precyzyjny i skomplikowany, acha i olej tylko z serwisu Dia Quin ATF czy jakoś tak, w każdym razie nic innego bo zabijesz skrzynie, powodzenia

Jacenty76 - 12-12-2009, 09:51

Jaki masz na myśli olej ,posiadasz jakiś namiar na sklep? ja dostałem
propozycje na CASTROL dextron lll .U mnie w skrzyni po zdjęciu miski olejowej
megnesy na maxa oblepione opiłkami czyli coś się sypło i gościu miał
zalany wcześniej MOBIL ATF 220 on chyba nie należy do najlepszych. stary olej
w niej się nie spalił ale był taki błotnisty po prostu syf .To chyba tu
elektryka mi nie pomoże jak myszlisz? Ale super i dzięki za namiar

Tomek15 - 12-12-2009, 18:37

Jeśli szlam był drobny to normalne jesli opiłki były grube to lipa .
j MOBIL ATF 220 to pomyje i nie nadaje się do tych skrzyń zalej castrola bo to dobry olej nie zaszkodzi a na pewno pomoże jest zalecany przez producenta .
Ja przerabiałem temat u mnie pomogło jest lepiej ale to nie to co powinno być winne są prawdopodobnie elektrozawory wystarczy że jeden się nie bedzie domykał i lipa.