Forum ogólne - Pijak debil, idiota i wszystkie epitety swiata w Carismie
Anonymous - 07-12-2009, 14:19 Temat postu: Pijak debil, idiota i wszystkie epitety swiata w Carismie Nie wiedzialem gdzie to wrzucic ale postanowilem na ogolnym.
Wczoraj w Bialymstoku policja zatrzymala pijaka w Carismie a raczej sam sie zatrzymal, zreszta popatrzcie sami jaki skrajny brak mozgu u tego kolesia:
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
No i decyzja o wypuszczeniu tego imbecyla
gulgulq - 07-12-2009, 14:21 Temat postu: Re: Pijak debil, idiota i wszystkie epitety swiata w Carismi
arturro napisał/a: |
No i decyzja o wypuszczeniu tego imbecyla |
arturro pisząc tak obrażasz imbecylów bo to jest choroba umysłowa
a te gość nie pokazał skrajny brak mózgu tylko jego kompletny brak...
mam nadzieję że to nikt z klubu
Anonymous - 07-12-2009, 14:23
gulgulq napisał/a: | arturro pisząc tak obrażasz imbecylów bo to jest choroba umysłowa |
tego nie wiedzialem. sorki
swinks_UK - 07-12-2009, 14:33 Temat postu: Re: Pijak debil, idiota i wszystkie epitety swiata w Carismi
gulgulq napisał/a: |
arturro pisząc tak obrażasz imbecylów bo to jest choroba umysłowa
|
Błąd!
imbecyl - dawny stopień upośledzenia umysłowego, słowo wycofane z terminologii fachowej w latach 50-tych XX wieku. Obecnie upośledzenie umysłowe w stopniu umiarkowanym o ile dobrze pamiętam. Upośledzenie umysłowe NIE jest chorobą psychiczną.
Tyle fachowego wywodu. Poza tym brak mi słów, bo właśnie ten sam news czytałem na kilku innych portalach i pierwsza myśl: "czy aby ktoś z tutejszego grona?" Oby nie!!
futro68 - 07-12-2009, 14:35
swoją drogą jestem ciekawy czemu facet to zrobił? Był pijany to fakt ale raczej nikogo nie gonił, nie chciał też siebie zabić bo by pojechał na jakąś drogę gdzie mógłby się bardziej rozpędzić i wtedy pójść na czołówkę. Jechał sam więc nie miał się przed kim "popisać". Arturro niezłych kozaków tam macie w Białymstoku!
Anonymous - 07-12-2009, 15:01
futro68 napisał/a: | Arturro niezłych kozaków tam macie w Białymstoku! |
najgorsze ze jezdze ta droga na ktorej ten koles sie nie wyrobil bardzo czesto i jakby mi tak przypierniczyl w cabrio
akbi - 07-12-2009, 15:36
arturro napisał/a: | No i decyzja o wypuszczeniu tego imbecyla |
no i właśnie póki to się nie zmieni, to zawsze będzie mnie strasznie irytował mandat w wysokości 500pln po spotkaniu z fotoradarem
Od zawsze powtarzam, że Policja i reszta bandy z fotoradarami kieruje się jedynie "prędkością" ...a faktycznie niebezpieczni kierowcy są puszczani wolno
krzychu - 07-12-2009, 15:38
akbi napisał/a: |
Od zawsze powtarzam, że Policja i reszta bandy z fotoradarami kieruje się jedynie "prędkością" ...a faktycznie niebezpieczni kierowcy są puszczani wolno |
A myślałem że tylko ja myślę że prędkość to najmniejsze zło na drodze. Brak wyobraźnie i głupota to jest problem.
akbi - 07-12-2009, 15:40
krzychu napisał/a: | prędkość to najmniejsze zło |
nie prędkość sama w sobie jest zła, tylko nieumiejętna jazda z daną prędkością (dla niektórych 150km.h to za dużo, ale dla innych i 50km/h)
...to tak samo jak z nożem ... niewłaściwie użyty zabija ...a przecież wszyscy go codziennie używamy w kuchni.
Anonymous - 07-12-2009, 16:03
akbi napisał/a: | Od zawsze powtarzam, że Policja i reszta bandy z fotoradarami kieruje się jedynie "prędkością" ...a faktycznie niebezpieczni kierowcy są puszczani wolno |
nie jest tak jak piszesz, wezmy chocby dzisiejszy wyrok gdzie pijak ktory spowodowal smiertelny wypadek zabijajac dwie nastolatki dostal 12 lat wiezienia
ten tez powinien dostac chocby z pol roku i do wyroku siedziec w pierdlu gdzie mialby czas na przemyslenia.
jaca71 - 07-12-2009, 16:08
akbi napisał/a: | Od zawsze powtarzam, że Policja i reszta bandy z fotoradarami kieruje się jedynie "prędkością" ...a faktycznie niebezpieczni kierowcy są puszczani wolno |
Faktycznie, więzienia to aż pękają w szwach od kierowców przekraczających prędkość.
Masz jakieś badania na temat wpływu na bezpieczeństwo, o skutkach wypadków spowodowane przez pijanego nieprzekraczającego prędkości a trzeźwego przekraczającego prędkość dopuszczalna o np. 50km/h? Które zdarzenie ma większe szanse na skutek śmiertelny? Nie bzdurzcie Panowie że przekraczanie prędkości jest bezpiecznym zachowaniem.
krzychu - 07-12-2009, 16:20
jaca71 napisał/a: | Nie bzdurzcie Panowie że przekraczanie prędkości jest bezpiecznym zachowaniem. |
Wszystko zależy gdzie i o ile ktoś przekracza. Jeśli ktoś podczas obfitych opadów deszczu w zmożonym ruchu przekracza znacznie prędkość to to jest brak wyobraźni oraz głupota. Ale to i tak nic głupi (tu miało być gorsze słowo ale będę kulturalny) jest ten co jeszcze w takich warunkach wyprzedza na żyletki, gna na złamanie karku. W moim odczuciu wyprzedzanie na 2-jednej ciągłej czy na pasach, skrzyżowaniu, nie patrzenie w lusterka jest dużo bardziej niebezpieczne niż sama prędkość ponieważ te zachowania bezpośrednio rzutują na bezpieczeństwo. Sama prędkość tego nie robi.
A jak gość po pijaku robi takie rzeczy to powinien zostać z miejsca zatrzymany dostać chociażby zawiasy. Bo on bezpośrednio powodował zagrożenie w ruchu lądowym.
Misiek :) - 07-12-2009, 16:46
Co do prędkości to się zgadzam krzychu napisał/a: |
Wszystko zależy gdzie i o ile ktoś przekracza |
Z tym, że w RP przepisy o prędkości nieraz są nierealne...
np wisłostrada w warszawie (poza godzinami szczytu)
Politycy mają obniżyć lidzbe wypadków, więc zamiast uczyć kierowców wolą ograniczać i karać.
jaca71 - 07-12-2009, 16:53
Misiek napisał/a: | Z tym, że w RP przepisy o prędkości nieraz są nierealne...
np wisłostrada w warszawie (poza godzinami szczytu) |
A ile tam jest? 70? To przecież ok. Wielopasmówki przelotowe przez miasto powinny właśnie mieć ograniczenia 70 lub 80km/h. Nie ma żadnego powodu by miały więcej. Jeśli będą miały status drogi ekspresowej lub autostrady to jak najbardziej może być więcej.
[ Dodano: 07-12-2009, 16:55 ]
krzychu napisał/a: | Wszystko zależy gdzie i o ile ktoś przekracza. |
No pewnie że zależy. Jak ktoś przekroczy o 30km/h prędkość na autostradzie to jest zupełnie co innego niż 30 na drodze osiedlowej. Ale ja się odniosłem do akbi napisał/a: | dla niektórych 150km.h to za dużo, ale dla innych i 50km/h |
Z kontekstu można wyczytać że są i tacy co 150 to jest bezpiecznie - co niestety nie jest prawdą.
Paweł_BB - 07-12-2009, 17:08
krzychu napisał/a: | A myślałem że tylko ja myślę że prędkość to najmniejsze zło na drodze. Brak wyobraźnie i głupota to jest problem. |
Ale prędkość jest łatwo zmierzyć, głupoty i brak wyobraźni nie zmierzysz...
|
|
|