Space Star Techniczne - [MSS 1.6] [ELEKTRYKA] Podświetlenia radia
osiem - 08-12-2009, 17:55 Temat postu: [MSS 1.6] [ELEKTRYKA] Podświetlenia radia Witam
Zauwazyłem ostatnio, że parokrotnie na moment gasnie mi podswietlenie oryginalnego radia. Zawsze dzieje się to na postoju np. w korku
Co to?
drtymf - 09-12-2009, 09:50
A klima się nie załącza w tym przypadku ? Czasem jak zaskakuje pompa klimy to jest wzrost poboru prądu i podświetlenie przygasa.
osiem - 09-12-2009, 10:06
drtymf napisał/a: | A klima się nie załącza w tym przypadku ? Czasem jak zaskakuje pompa klimy to jest wzrost poboru prądu i podświetlenie przygasa. |
Wiem. Ale klima wyłaczona. Jak właczona to przygasa - to wiem.
jewiurz - 09-12-2009, 12:38
drtymf napisał/a: | jak zaskakuje pompa klimy to jest wzrost poboru prądu |
dlaczego? przecież sprezarka klimatyzacji nie jest elektryczna
cns80 - 09-12-2009, 13:02
jewiurz napisał/a: | dlaczego? przecież sprezarka klimatyzacji nie jest elektryczna | Pasek się ślizga i hamuje alternator A sprzęgło kompresora klimy też swoje robi.
jewiurz - 09-12-2009, 13:44
cns80 napisał/a: | jewiurz napisał/a: | dlaczego? przecież sprezarka klimatyzacji nie jest elektryczna | Pasek się ślizga i hamuje alternator A sprzęgło kompresora klimy też swoje robi. |
czyli pobór pradu się nie zmienia, spada ładowanie pod wpływem zwiększonego (chwilowo nawet znacznie) obciążenia silnika
koniec OT
osiem - 09-12-2009, 14:06
jewiurz napisał/a: | cns80 napisał/a: | jewiurz napisał/a: | dlaczego? przecież sprezarka klimatyzacji nie jest elektryczna | Pasek się ślizga i hamuje alternator A sprzęgło kompresora klimy też swoje robi. |
czyli pobór pradu się nie zmienia, spada ładowanie pod wpływem zwiększonego (chwilowo nawet znacznie) obciążenia silnika
koniec OT |
nie zapominajcie o wiatraku, który tez sie włącza (a jest elektryczny) i on juz zabiera prąd.
jewiurz - 09-12-2009, 14:10
osiem napisał/a: | jewiurz napisał/a: | cns80 napisał/a: | jewiurz napisał/a: | dlaczego? przecież sprezarka klimatyzacji nie jest elektryczna | Pasek się ślizga i hamuje alternator A sprzęgło kompresora klimy też swoje robi. |
koniec OT |
nie zapominajcie o wiatraku, który tez sie włącza 9a jest elektryczny) i on juz zabiera prąd. |
racja - nie pomyślałem o tym - a wiatrak się włącza odrazu razem z klimą czy dopiero jak ma ciepło?
cns80 - 09-12-2009, 14:11
osiem napisał/a: | jewiurz napisał/a: | cns80 napisał/a: | jewiurz napisał/a: | dlaczego? przecież sprezarka klimatyzacji nie jest elektryczna | Pasek się ślizga i hamuje alternator A sprzęgło kompresora klimy też swoje robi. |
koniec OT |
nie zapominajcie o wiatraku, który tez sie włącza (a jest elektryczny) i on juz zabiera prąd. | I sam sobie odpowiedziałeś na swój problem. Sprawdź pasek alternatora.
bogdan54 - 09-12-2009, 20:55 Temat postu: Re: [ELEKTRYKA] Podświetlenia radia
osiem napisał/a: | Witam
na moment gasnie mi podswietlenie oryginalnego radia. w korku
| >Jeżeli to trwa moment ,To nie ma się czym przejmować ,Komputer "myśli "jak dopasować obroty ,do większego poboru prądu .
drtymf - 10-12-2009, 12:04
Macie rację napisałem że wzrost poboru prądu a nawet się nie zastanowiłem że sprężarka jest mechanicznie napędzana Ale efekt suma sumarrum ten sam - przygaśnięcie podświetlenia.
osiem - 10-12-2009, 17:32
racja - nie pomyślałem o tym - a wiatrak się włącza odrazu razem z klimą czy dopiero jak ma ciepło? [/quote]
od razu - razem z klima
|
|
|