To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] [ELEKTRYKA] Podświetlenia radia

osiem - 08-12-2009, 17:55
Temat postu: [MSS 1.6] [ELEKTRYKA] Podświetlenia radia
Witam

Zauwazyłem ostatnio, że parokrotnie na moment gasnie mi podswietlenie oryginalnego radia. Zawsze dzieje się to na postoju np. w korku
Co to?

drtymf - 09-12-2009, 09:50

A klima się nie załącza w tym przypadku ? Czasem jak zaskakuje pompa klimy to jest wzrost poboru prądu i podświetlenie przygasa.
osiem - 09-12-2009, 10:06

drtymf napisał/a:
A klima się nie załącza w tym przypadku ? Czasem jak zaskakuje pompa klimy to jest wzrost poboru prądu i podświetlenie przygasa.

Wiem. Ale klima wyłaczona. Jak właczona to przygasa - to wiem.

jewiurz - 09-12-2009, 12:38

drtymf napisał/a:
jak zaskakuje pompa klimy to jest wzrost poboru prądu

dlaczego? przecież sprezarka klimatyzacji nie jest elektryczna

cns80 - 09-12-2009, 13:02

jewiurz napisał/a:
Pasek się ślizga i hamuje alternator :) A sprzęgło kompresora klimy też swoje robi.
jewiurz - 09-12-2009, 13:44

cns80 napisał/a:
jewiurz napisał/a:
Pasek się ślizga i hamuje alternator :) A sprzęgło kompresora klimy też swoje robi.

czyli pobór pradu się nie zmienia, spada ładowanie pod wpływem zwiększonego (chwilowo nawet znacznie) obciążenia silnika :thumbright:
koniec OT :mrgreen:

osiem - 09-12-2009, 14:06

jewiurz napisał/a:
cns80 napisał/a:
jewiurz napisał/a:

czyli pobór pradu się nie zmienia, spada ładowanie pod wpływem zwiększonego (chwilowo nawet znacznie) obciążenia silnika :thumbright:

nie zapominajcie o wiatraku, który tez sie włącza (a jest elektryczny) i on juz zabiera prąd.

jewiurz - 09-12-2009, 14:10

osiem napisał/a:
jewiurz napisał/a:
cns80 napisał/a:
jewiurz napisał/a:

nie zapominajcie o wiatraku, który tez sie włącza 9a jest elektryczny) i on juz zabiera prąd.

racja - nie pomyślałem o tym - a wiatrak się włącza odrazu razem z klimą czy dopiero jak ma ciepło? :-k

cns80 - 09-12-2009, 14:11

osiem napisał/a:
jewiurz napisał/a:
cns80 napisał/a:
jewiurz napisał/a:

nie zapominajcie o wiatraku, który tez sie włącza (a jest elektryczny) i on juz zabiera prąd.
I sam sobie odpowiedziałeś na swój problem. Sprawdź pasek alternatora.
bogdan54 - 09-12-2009, 20:55
Temat postu: Re: [ELEKTRYKA] Podświetlenia radia
osiem napisał/a:
Witam

na moment gasnie mi podswietlenie oryginalnego radia. w korku
>Jeżeli to trwa moment ,To nie ma się czym przejmować ,Komputer "myśli "jak dopasować obroty ,do większego poboru prądu .
drtymf - 10-12-2009, 12:04

Macie rację napisałem że wzrost poboru prądu a nawet się nie zastanowiłem że sprężarka jest mechanicznie napędzana :) Ale efekt suma sumarrum ten sam - przygaśnięcie podświetlenia.
osiem - 10-12-2009, 17:32

racja - nie pomyślałem o tym - a wiatrak się włącza odrazu razem z klimą czy dopiero jak ma ciepło? :-k [/quote]

od razu - razem z klima