Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] błędy
Anonymous - 09-12-2009, 21:31 Temat postu: [1G 90-94] błędy Witam wyskakują mi błędy 24 i 41 ale nie cały czas dopiero po dłuższej jeździe pierwszy to prędkościomierz ale zupełnie nie mam pojęcia co może być z nim nie tak wszystko jest ok kilometry liczy prędkość pokazuje?? a drugi coś z wtryskami na stronie krzyżaka wyczytałęm że najpewniej spalił mi się wtryskiwacz ale czemu błąd pokazuje się dopiero po jakimś czasie a nie jak tylko przekręcam kluczyk czy może być to np coś z nieszczelnością wtryskiwacza??
a te wtryskiwacze będą pasować bo nie pisze do jakiego rocznika są ale wyglądają tak samo:
http://moto.allegro.pl/it...hi_eclipse.html
promo211 - 03-01-2010, 10:23
Raczej nie z nieszczelnością tylko w jakiś dziwny sposób może się błąd kasuje??? A tak na poważnie CE zapala się po prawie minucie u mnie, więc tak sobie to tłumaczę, że najpierw komp sprawdza obwody, sprawdzi po kolei wszystkie, a potem melduje światełkiem. Co do wtrysków to z doświadczenia wiem, że jak ma taki sam kolor i budowę, a co za tym idzie pewnie i numer wtryskiwacza (nie wiem do mitsu nigdy nie sprzedawałem), to musi grać . Tak mi się jeszcze nasunęła myśl; jak przekręcisz kluczyk to od razu pokaże błędy dioda, chyba, że na prawdę się za każdym razem resetuje komp.
Pozdr
|
|
|