To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Przycisk Eko

spaawu - 12-12-2009, 00:51
Temat postu: Przycisk Eko
Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem Mitsubishi Carisma. Mam to autko dopiero drugi dzień ale jestem strasznie nim zadowolony..Mam tylko kilka pytań odnośnie wyposażenia. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć co znaczy przycisk Eko który jest razem z klimatyzacją ? Bo nie mam zielonego pojęcia.. Mam jeszcze jedno pytanie.. Posiadam ją z silnikiem GDI a na wyświetlaczu pokazuje mi spalanie 8.8L/100km lecz tyle nie pali.. Mam się czym martwić czy może jednak nie ? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Kamil

magiczny89 - 12-12-2009, 01:11

Przycisk eco oznacza "ekonomicznie" działającą klimatyzacje. Sprężarka włącza się co jakiś czas... jeżeli coś źle wytłumaczyłem to mnie poprawcie :wink:
spaawu - 12-12-2009, 08:33

Ok fajnie dziękuję za odp. a co do drugiego pytania ? Proszę o odpowiedz.
robertdg - 12-12-2009, 10:10

spaawu napisał/a:
Posiadam ją z silnikiem GDI a na wyświetlaczu pokazuje mi spalanie 8.8L/100km lecz tyle nie pali.
teoretyccznei rzecz biorac po kazdym tankowaniu powinni sie robic reset komputera spalania, choc i tak zawsze sa pewne rozbieznosci, wiec nie ma powodu do obaw, a z Eco jest tak jak napisal magiczny89, z tym ze jeszcze dajmny na to przy niskich i ujemnych temp. zewn. tryb eco powinien wchodzic automatycznie ze wzgledu na niskie zapotrzebowanie pracy sprezarki, a odnosnie Twojego postu, na przyszlosc prosilbym Cie abys uzyl szukajki, bo wiekszosc odpowiedzi na podstawowe pytania juz sie znajduje na tym forum ;-) Pozdrówka i zadowolenia z nowego nabytku.
spaawu - 12-12-2009, 20:51

Dziękuję za odpowiedzi :)
Cargo - 14-12-2009, 20:11

Przepraszam że przyłącze się do tematu ale nie chciałem nowego zakładać :D

Czy przycisku Eko można używać jak nadmuch jest włączony na ciepłe powietrzem . Nic się nie stanie z klimą ?

Anonymous - 14-12-2009, 21:54

Cargo napisał/a:

Czy przycisku Eko można używać jak nadmuch jest włączony na ciepłe powietrzem . Nic się nie stanie z klimą ?

pewnie ze tak,
wszystkie auta z automatyczna klima dzialaja w ten sposob,
nic napewno sie nie stanie oprocz tego ze nie beda ci parowac szyby.

demeone - 15-12-2009, 10:30

Ja w ten sposób odparowuje szyby. Klima włączona i temp na 32 jak jest zimno