Problemy techniczne - Galant 2.0 sohc rzuca przy odpuszczaniu i wciskaniu gazu
Anonymous - 22-07-2005, 15:44 Temat postu: Galant 2.0 sohc rzuca przy odpuszczaniu i wciskaniu gazu witam
mam galanta z 90' z silnikiem 2.0sohc. i taki oto problem mnie dreczy juz
od dawna. ze jak jade na wcale nie za wysokich obrotach - 1,8-2tys obr/min
i odpuszcze calkowicie pedal to czuc 2 wyrazne szarpniecia. zawsze dwa.
nie chodzi mi o typowe hamowanie silnikiem przy wysokich obrotach. ten
objaw wystepuje na niskich. i jezeli po takim odpuszczeniu tocze sie
i wcisne pedal nawet na 2-3 mm to znowu rzuci dwa razy i dopiero zaczyna sie
zbierac.
do tej pory walczylem z tym wciskajac sprzeglo w czasie odpuszczania calkowicie
gazu ale to strasznie uciazliwe w trakcie np jazdy w lekko toczacym sie korku...
mial ktos wczesniej cos takiego? co to moze byc?
dzieki z gory
tomekrvf - 22-07-2005, 15:45
Moze zerwana ktoras poduszka?
Artii - 22-07-2005, 15:49
Masz tak zawsze czy tylko rano po odpaleniu auta i tylko na bezynie?
Ja mam cos takiego i wydaje mi sie ze to jest od wtryskiwaczy. Kupilem juz stp i zobacze czy cos sie zmieni.
Anonymous - 22-07-2005, 16:04
zawsze, niezaleznie czy na paliwie czy gazie i niezaleznie od temperatury..
Hubeeert - 22-07-2005, 16:48
Poduszki pod silnikiem (te od spodu)
josie - 22-07-2005, 18:17
Blacha przepustnicy nie uderza w czujnik IPS po puszczeniu gazu. Albo styk IPS-->blacha brudny. Obroty normalnie się zachowują? Po odpaleniu wyższe, maleją po rozgrzaniu, przy toczeniu podwyższone, przy postoju ok 850?
Artii - 22-07-2005, 18:21
Wlasnie zobacz czy masz jakies bledy w ecu. Jak mi IPS nie dzialal to mi wywalalo jego blad.
Anonymous - 22-07-2005, 18:31
josie napisał/a: | Po odpaleniu wyższe, maleją po rozgrzaniu, przy toczeniu podwyższone, przy postoju ok 850? |
dokladnie tak, z tym nie ma zadnych klopotow.
Artii napisał/a: | Wlasnie zobacz czy masz jakies bledy w ecu. Jak mi IPS nie dzialal to mi wywalalo jego blad.
|
mam tylko blad wtryskiwaczy jak jezdze na gazie. ale to nieistotne bo rzucanie jest
na paliwie i na gazie.
josie - 22-07-2005, 18:40
Gdyby nie to że szarpnięcia są 2 to też postawiłbym na poduszki, ale tak obstawiam coś z regulacją obrotów/czyszczeniem przepustnicy/IPS...
Obok wtyczki silniczka krokowego jest wtyczka czujnika położenia silniczka. Jak ją zdejmiesz to pomiędzy środkowym pinem w gnieździe czujnika a masą powinno być przejście (u mnie jest około 1 Ohm), po naciśnięciu gazu powinna wskoczyć nieskończoność...
Można sprawdzać na wyłączonym silniku bo to mechaniczne of coz...
Anonymous - 22-07-2005, 18:54
sprawdze jak sie poprawi pogoda.... wtedy napisze co i jak, ale wydaje mi sie ze to
jednak poduszki. bo z elektronika nie mialem zadnych klopotow... jakby cos z tym
czujnikiem o ktorym piszesz Josie bylo nie tak to raczej wyrzucilby CE...
josie - 22-07-2005, 19:02
Mi skubany nie wyrzucał - wskazania czujników są wtedy w normie, ale ECU nie wie że noga całkowicie zdjęta z gazu... No ale z obrotami powinny być wtedy hece.
Może przepustnica tylko brudna...
A przy większych obrotach wogóle nie występuje? Czy jak puścisz gwałtownie nogę z gazu to czuć jakiekolwiek szarpnięcie?
Anonymous - 22-07-2005, 19:34
przepustnica czysta i sie swieci jak psu jajca. jakis czas temu robilismy z ojcem maly remont
tzn wymiana uszczelki glowicy i przy okazji gruntowne czyszczenie ukl dolotowego
ale ten problem mialem juz wczesniej... teraz chce sie go pozbyc...
Artii - 22-07-2005, 19:47
Moze wyczysc zawor PCV moze pomoze a to tylko 5 min roboty.
Anonymous - 23-07-2005, 00:51
Artii napisał/a: | Moze wyczysc zawor PCV moze pomoze a to tylko 5 min roboty. |
czysty...
adams12 napisał/a: | gruntowne czyszczenie ukl dolotowego |
ROMEL - 25-07-2005, 09:51
PODUSZKI - nic innego- no chyba że dokumentnie wywalone tłumiki drgań skrętnych sprzegła...
dlaczego dwa uderzenia???
- poprostu poduszka jest uszkodzona i nie jest w stanie stłumic uderzenia za pierwszym razem i odbywa sie to na dwa razy...(bierze sie to z momentów skręcających poszczególne elementy przeniesienia napędu-wał korbowy, sprzęgło i jego tłumiki drgań,wałek sprzęgłowy itd...,półosie...)
Mam propozycje- jedź na drugim biegu około 40km/h i poszarp pedałem gazu autko (dodaj gazu odpuśc i tak na przemian) wtedy zobaczysz czy to jest ten sam dzwięk i "uczucie" - tylko przestrzegam abyś zrobił to delikatnie - szkoda dokumentnie cos uszkodzić...
Druga metoda mpotwierdzająca i bezpośrednia to poprostu zdejmij dolny "ślizg-belke" z obiema poduszkami i je pooglądaj, ale dodam jeszcze że poduszka może dobrze wyglądac wizualnie a faktycznie jest do bani...
Pozdrawiam
|
|
|