To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Długość tylnej wycieraczki

ma_trix - 14-12-2009, 20:47
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Długość tylnej wycieraczki
Witam,mam wycieraczkę 55 cm na zbyciu od focusa,i nie wiem czy jej dł będzie dobra do Cari GDI HB,nie mam jak sprawdzić czy będzie pasować bo jestem teraz Polsce a Cari w Danii,proszę o rade.
Pozdr.

gigant87 - 14-12-2009, 20:57

ja mam z tyłu założoną 520 mm :)

myślę, że Twoja będzie pasowała

rasiak1980 - 14-12-2009, 21:49

powinny być 500 mm ja mam założone 530mm i jest ok. twoje mogą trochę nie zbierać na końcach z uwagi na krzywiznę szyby
ma_trix - 14-12-2009, 22:00

Spoko,to jak nie będzie zbierać trochę to mi nie będzie przeszkadzać,ważne zęby nigdzie nie haczyła i nie wyjeżdżała na uszczelkę,tak jak moja przednia od kierowcy.
TESTER - 15-12-2009, 07:55

ma_trix napisał/a:
Spoko,to jak nie będzie zbierać trochę to mi nie będzie przeszkadzać,ważne zęby nigdzie nie haczyła i nie wyjeżdżała na uszczelkę,tak jak moja przednia od kierowcy.

A to czy nie będzie zahaczać to zależy nie tylko od długości wycieraczki ale w głównej mierze od osadzenia ramienia. Jeśli pióro wchodzi na uszczelkę to trzeba poprostu przesunąć ramię o jeden ząbek niżej i będzie ok. Co do długości powinna mieć 50 cm. ale jeśli masz dłuższą i będzie zbierała jak należy to może być w/g upodobań. Docisk w tej wycieraczce obliczany jest na podaną wyżej długość i kwestia czy poradzi sobie z dłuższym piórem. pozdrawiam...!

mario07 - 15-12-2009, 14:42

Jak kupiłem swoją Cari miała założoną 65 cm, teraz zmniejszyłem do 60 cm i jest ok, ładnie zbiera i dolega na całej szybie. Ta 65 wyglądała trochę jak łopata do odśnieżania :) niby na zimę w sam raz ale to było przegięcie