Problemy techniczne - Jak odłaczyc immobiliser?
Anonymous - 10-09-2006, 10:57 Temat postu: Jak odłaczyc immobiliser? Witam,
doszedlem do wniosku, ze dorabianie kluczyka z immobiliserem za 300 zl to mala przesada wiec teraz chce go odlaczyc zeby moc odpalac zwyklym klucztykiem.
Powiedzcie mi prosze co odcina immobiliser (pompe? zaplon?) w Colcie oraz gdzie ukryty jest przekaznik ktory to robi. Prawdopodobnie sa to standfardowe miejsca.
Pozdrawiam
Bartek - 10-09-2006, 11:25
Niestety immobilizer blokuje komputer wtrysku i tak łatwo tego nie przeskoczysz, bo komunikacja między ECU a centralką immo przebiega protokołem danych, a nie sygnałami.....
Kluczyk dorobić można o wiele taniej..... Kupujesz surówkę u Japaneze, docinasz na mieście za grosze, programujesz "przy okazji" wizyty w ASO...... całość powinna zamknąć się kwotą 170 zł
Anonymous - 10-09-2006, 11:54
Jak mozesz to daj namiar na kogos kto w miare tanio sprzedaje takie surówki.
i mam jeszcze jedno pytanko. Czy to musi byc jakies specjalny kluczyk czy moze byc taki na jakich koduja stare immobilisery?? Znaczy chodzi mi o to czy jak kupie kluczyk u slusarza ktory nie umial zczytac kodu z mojego klucza to w mitsu beda w stanie go zakodowaci czy ten kluczyk od takiego slusarza moze byc zly albo ze zbyt starym transponderem czy cos takiego?
Bartek - 10-09-2006, 12:09
Ja kupiłem ori - nie wiem jak z kluczykami innych firm...
Japaneze to użytkownik naszego forum - użyj szukajki namiary wypadną wszystkie....
Anonymous - 08-04-2008, 15:56
Dołączam się do starego tematu.
Jak odłączyć to dziadostwo?
Może znajdzie się ktoś kto to wie?
Albo za ile i gdzie można to zrobić...
|
|
|