To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - obrażona Elżbieta

fazacz - 15-12-2009, 06:40
Temat postu: obrażona Elżbieta
Witam
Niedawno moja L200 postanowiła się na mnie obrazić przez 3 dni strała na parkingu pod domem i ku mojemu zaskoczeniu po 3 dniach nie odpaliła :( oczywiście podjąłem środki prewencyjne akumlator z autka i okazało się że troszkę wody było mało :( mam nadzieje że płyt nie zwarło :( po naładowaniu jak narazie działa... Jak sądzicie zacząć szukac nowego aku czy ten może jednak jeszcze pożyje ??
pozdrawiam

Koyocik - 15-12-2009, 06:49

To troszkę wróżenie z fusów (płytek? ;) ), ale moim zdaniem - powinno być ok, sprawdziłeś i uzupełniłeś wodę we wszystkich celach?
fazacz - 15-12-2009, 06:54

tak we wszystkich :) weszło tego ponad litr :)
Koyocik - 15-12-2009, 07:10

Sporo :) Zajrzyj tam za jakiś tydzień, czy nie ucieka.
Czas pokaże, czy akumulator będzie trzymał prund, ale jeżeli faktycznie nie zwarło płytek ani ich nie "ugotowało" - powinno grać.

namotore - 15-12-2009, 07:20

w Łodzi wymieniaja akumulatory w Elach na gwarancji. Wadliwa partia byla w 2006 i 2007.
Rafal_Szczecin - 15-12-2009, 07:59

jedz na warsztat, podepnij aku do przenosnego " komputerka " i wtedy bedzie wiadomo, czy aku do wymiany czy tez nie :)
btvboxer - 26-01-2010, 20:18

i jak teraz w te mrozy sprawuje się akumulator :?:
wezyr.pl - 26-01-2010, 21:07

Wadliwa partia byla w 2006 i 2007.

Tydzień temu robiłem roczny przegląd i poprosiłem o zbadanie aku(stojąc w nieogrzewanym garażu auto musiało być odpalane na kable)ipanowie spece powiedzieli,że jest ok,tylko mało jeżdżone.Dzisiaj byłem znowu w serwisie na zamontowanie podgrzewacza i powtórnie poprosiłem o zbadanie baterii.I cóż się okazało;tym razem maszyna stwierdziła,że aku do wymiany.Jutro mają wysłać do Wa-wy pismo o akceptację :shock: na wymianę aku.Czy to nie przegięcie pały,żeby autoryzowany sprzedawca musiał pytać się,czy może wymienić syfa na gwarancji?

fazacz - 27-01-2010, 09:00

wezyr.pl napisał/a:
Czy to nie przegięcie pały,żeby autoryzowany sprzedawca musiał pytać się,czy może wymienić syfa na gwarancji?
Nie to POLSKA poprostu :) :)
A właśnie mam pytanie jak poznać czy obudowa filtra paliwa jest ogrzewana ??
Bo nie wiem czy mi wymienili czy nie ??

Januszl200 - 27-01-2010, 09:28

Z tego co pamiętam ktoś pisał, że podgrzewacz jest montowany w zbiorniku paliwa (ogrzewanie elektryczne) a przez filtr przechodzi "zwrotne" ogrzane paliwo. Na obudowie filtra będzie tylko dodatkowy wężyk.
HugoOrmo - 27-01-2010, 09:45

wezyr.pl napisał/a:
Czy to nie przegięcie pały,żeby autoryzowany sprzedawca musiał pytać się,czy może wymienić syfa na gwarancji?

to jest tzw. "bulszit" bo serwis moze wymienic bez pytania - jestem przekonany - ale biedaki boja sie, ze moga za to nie dostac kasy przy rozliczeniu napraw gwarancyjnych i dlatego wysylaja tzw. "dupochrona" a klientowi wala scieme, ze oni chca itd no ale centrala ich blokuje bla bla bla...
gdyby tak bylo to prezes MMC Polska podejmowalby decyzje kto, kiedy i w jakim serwisie ma przeglad...
albo jest tak jak napisalem albo gosciu, ktory pracuje w serwisie jest nazwijmy to: malo kompetentny...

bez przesady

namotore - 27-01-2010, 12:06

- dokladnie chodzi o kase zwrotna dla danego ASO z centrali MMC
- z tego co sie dowiedzialem to montuja nowy filtr o wiekszej przepustowosci i z ogrzewaniem elektrycznym, sterowanym temp. zewn. i wymieniaja smok w baku. Niech mnie ktos poprawi jesli cos przekrecilem
- Polska powinna zostac uznana za kraj skandynawski przez MMC bysmy kupowali Elki z dwiema bakteriami i podgrzewaczami.
pozdro :D

romero - 27-01-2010, 21:21

fazacz napisał/a:

A właśnie mam pytanie jak poznać czy obudowa filtra paliwa jest ogrzewana ??
Bo nie wiem czy mi wymienili czy nie ??

Poczytaj i pooglądaj:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=300

JanuszL200 - nic elektrycznego tam nie wkładają.
W zbiorniku tylko przedłużają powrót ogrzanego paliwa,żeby był blisko poboru.
Pozdr.