L200 Techniczne od 2006r - obrażona Elżbieta
fazacz - 15-12-2009, 06:40 Temat postu: obrażona Elżbieta Witam
Niedawno moja L200 postanowiła się na mnie obrazić przez 3 dni strała na parkingu pod domem i ku mojemu zaskoczeniu po 3 dniach nie odpaliła oczywiście podjąłem środki prewencyjne akumlator z autka i okazało się że troszkę wody było mało mam nadzieje że płyt nie zwarło po naładowaniu jak narazie działa... Jak sądzicie zacząć szukac nowego aku czy ten może jednak jeszcze pożyje ??
pozdrawiam
Koyocik - 15-12-2009, 06:49
To troszkę wróżenie z fusów (płytek? ), ale moim zdaniem - powinno być ok, sprawdziłeś i uzupełniłeś wodę we wszystkich celach?
fazacz - 15-12-2009, 06:54
tak we wszystkich weszło tego ponad litr
Koyocik - 15-12-2009, 07:10
Sporo Zajrzyj tam za jakiś tydzień, czy nie ucieka.
Czas pokaże, czy akumulator będzie trzymał prund, ale jeżeli faktycznie nie zwarło płytek ani ich nie "ugotowało" - powinno grać.
namotore - 15-12-2009, 07:20
w Łodzi wymieniaja akumulatory w Elach na gwarancji. Wadliwa partia byla w 2006 i 2007.
Rafal_Szczecin - 15-12-2009, 07:59
jedz na warsztat, podepnij aku do przenosnego " komputerka " i wtedy bedzie wiadomo, czy aku do wymiany czy tez nie
btvboxer - 26-01-2010, 20:18
i jak teraz w te mrozy sprawuje się akumulator
wezyr.pl - 26-01-2010, 21:07
Wadliwa partia byla w 2006 i 2007.
Tydzień temu robiłem roczny przegląd i poprosiłem o zbadanie aku(stojąc w nieogrzewanym garażu auto musiało być odpalane na kable)ipanowie spece powiedzieli,że jest ok,tylko mało jeżdżone.Dzisiaj byłem znowu w serwisie na zamontowanie podgrzewacza i powtórnie poprosiłem o zbadanie baterii.I cóż się okazało;tym razem maszyna stwierdziła,że aku do wymiany.Jutro mają wysłać do Wa-wy pismo o akceptację na wymianę aku.Czy to nie przegięcie pały,żeby autoryzowany sprzedawca musiał pytać się,czy może wymienić syfa na gwarancji?
fazacz - 27-01-2010, 09:00
wezyr.pl napisał/a: | Czy to nie przegięcie pały,żeby autoryzowany sprzedawca musiał pytać się,czy może wymienić syfa na gwarancji? | Nie to POLSKA poprostu :)
A właśnie mam pytanie jak poznać czy obudowa filtra paliwa jest ogrzewana ??
Bo nie wiem czy mi wymienili czy nie ??
Januszl200 - 27-01-2010, 09:28
Z tego co pamiętam ktoś pisał, że podgrzewacz jest montowany w zbiorniku paliwa (ogrzewanie elektryczne) a przez filtr przechodzi "zwrotne" ogrzane paliwo. Na obudowie filtra będzie tylko dodatkowy wężyk.
HugoOrmo - 27-01-2010, 09:45
wezyr.pl napisał/a: | Czy to nie przegięcie pały,żeby autoryzowany sprzedawca musiał pytać się,czy może wymienić syfa na gwarancji? |
to jest tzw. "bulszit" bo serwis moze wymienic bez pytania - jestem przekonany - ale biedaki boja sie, ze moga za to nie dostac kasy przy rozliczeniu napraw gwarancyjnych i dlatego wysylaja tzw. "dupochrona" a klientowi wala scieme, ze oni chca itd no ale centrala ich blokuje bla bla bla...
gdyby tak bylo to prezes MMC Polska podejmowalby decyzje kto, kiedy i w jakim serwisie ma przeglad...
albo jest tak jak napisalem albo gosciu, ktory pracuje w serwisie jest nazwijmy to: malo kompetentny...
bez przesady
namotore - 27-01-2010, 12:06
- dokladnie chodzi o kase zwrotna dla danego ASO z centrali MMC
- z tego co sie dowiedzialem to montuja nowy filtr o wiekszej przepustowosci i z ogrzewaniem elektrycznym, sterowanym temp. zewn. i wymieniaja smok w baku. Niech mnie ktos poprawi jesli cos przekrecilem
- Polska powinna zostac uznana za kraj skandynawski przez MMC bysmy kupowali Elki z dwiema bakteriami i podgrzewaczami.
pozdro
romero - 27-01-2010, 21:21
fazacz napisał/a: |
A właśnie mam pytanie jak poznać czy obudowa filtra paliwa jest ogrzewana ??
Bo nie wiem czy mi wymienili czy nie ?? |
Poczytaj i pooglądaj:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=300
JanuszL200 - nic elektrycznego tam nie wkładają.
W zbiorniku tylko przedłużają powrót ogrzanego paliwa,żeby był blisko poboru.
Pozdr.
|
|
|