MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - NOWY SALON MITSUBISHI W KATOWICACH
Japan Motors - 15-12-2009, 09:57 Temat postu: NOWY SALON MITSUBISHI W KATOWICACH Witamy,
Zapraszamy do naszego nowo otwartego salonu Mitsubishi Japan Motors w Katowicach.
Salon miesci się przy Al. Roździeńskiego 190, obok salonu Mutexim.
http://www.mitsubishi.jap...a&sW=mjmka#mapa
SALON
Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Piątek: 9.00 - 19.00
Sobota: 10.00 - 16.00
tel.: (32) 200 99 01
SERWIS
Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Piątek: 7.00 - 22.00
Sobota: nieczynne
tel.: (32) 200 99 09
PGD Naprawy Nadwozi
Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Piątek: 7.00 - 22.00
Sobota: 7.00 - 15.00
tel.: (32) 200 99 07
ZAPRASZAMY!!!
JCH - 17-12-2009, 20:43
Jakoś przegapiłem ten wątek a dziś skręcam sobie z Roździeńskiego w prawo w kierunku właśnie Multeximu a tam trzy diamenty świecą swoją czerwienią
Potwierdzam - jest
marcin4g - 18-12-2009, 17:52
ja również tez tam byłem, salon jest - ale jakoś tak mało widocznym miejscu - myślę ze sprzedawcy doedukuja się trochę w trakcje świat miłych i spokojnych świat
Lestat - 23-12-2009, 11:37
No prosze jakas alternatywa dla Sobczyka i Moto...
Japan Motors, moze na otwarice jakies promocje, jakies gadzety???
robertdg - 02-01-2010, 15:49
Japan Motors, Jak fajnie ze wkoncu salon blizej Dąbrowy Górniczej, przynajmniej nie musze sie przebijac przez pól katowic na Francuską albo Paderewskiego, może uda się jakieś rabaciki wycackać Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku życzę.
alfiq - 22-02-2010, 22:04
Skorzystałem z tego zaproszenia i nawet kupiłem u Was samochód (SB 1.8 Invite). Odebrałem samochód w piątek i na pytanie, czy ma opcję światła dzienne (o ktorych czytałem tu na forum) powiedziano mi że nie. Dziś poszedłem do serwisu zapytać ponownie o światła dzienne, po tym, jak na forum upewniłem się, ze takowa opcja występuje. Serwis powiedział mi, że owszem dostępne jest takie ustawienie ale że włączenie go kosztuje 146 zł ! Zostałem wprowadzony w błąd i jeszcze mam za to płacić ?!
Mam nadzieję, że za usterki tj. niedziałający tempomat albo brak funkcji, która powinna działać od początku (automatyczna blokada drzwi po uruchomieniu zapłonu - funkcja podobno gwarantowana w założonym alarmie) nie będę musiał płacić w chwili gdy się stawię w serwisie. Ogólnie na razie odczucia mało pozytywne i nie będę Was polecał.
Hubeeert - 23-02-2010, 16:09
alfiq napisał/a: | automatyczna blokada drzwi po uruchomieniu zapłonu - funkcja podobno gwarantowana w założonym alarmie) | A tego sam nie możesz sobie aktywować?
alfiq - 23-02-2010, 17:15
Może i bym mógł, gdybym wiedział jak, a instrukcja milczy w tym temacie, stanowiąc li tylko, ze taka funkcja występuje (a nie że jest opcją możliwą do włączenia/wyłączenia). Zreszta, dzwoniłem do trzech różnych ASO z pytaniem, jak to zrobić, i nikt nie potrafi udzielić mi odpowiedzi, więc kim ja jestem, żeby wiedzieć lepiej ?
Hubeeert - 23-02-2010, 17:22
alfiq moje pytanie wynika z faktu, że w VW mogę to zrobic sam - miałem nadzieję, że w Mitsu jest tak samo...
tomekrvf - 23-02-2010, 22:39
Lancer z roku modelowego 2010 ma możliwość odblokowania centralnego zamka po wyłączeniu zapłonu (lub po ustawieniu wybierak skrzyni automatycznej na P) - funkcja uruchamiana przy pomocy MUT III. Samoczynnego blokowania centralnego nie można ustawić w żaden sposób.
swinks_UK - 23-02-2010, 22:49
Samoczynne blokowanie zamków w drzwiach po uruchomieniu silnika to... [cenzura] w zderzeniu z rzeczywistością. Częsty powód zatrzaśnięcia kluczyków w uruchomionym aucie (skrzynia a/t). Znam obecnie 4 takie przypadki w Legnum/Galant VR4, wszystkie kończyły się tłuczeniem małej szybki w tylnych drzwiach. Ja tak sobie zrobiłem przed świętami w Peterborough jak się zagadałem na parkingu i odruchowo zamknąłem drzwi w już uruchomionym aucie
alfiq - 24-02-2010, 09:54
Mnie się to do tej pory świetnie sprawdzało we wszystkich samochodach, pakowałem na tylną kanapę sprzęt do którego musiałem mieć szybki dostęp, a który bynajmniej nie jest tani, i nie miałem obaw, że na światłach ktoś mi drzwi otworzy i coś buchnie. Oczywiście zawsze jest opcja wybicia szyby ale na to nikt nic nie poradzi.
tomekrvf - mój to model 2009 więc Twoja uwaga może być nieaktualna a poza tym pewnie zależy to od alarmu raczej, niż od centralnego zamka. W instrukcji mojego alarmu (CAN+) stoi jak wół, że taka funkcja działa, a nie działa Alarm jest opisany jako oficjalny alarm Mitsubishi, okładka instrukcji ma diamenciki i w ogóle kolorystykę Mistu, co oczywiście nie znaczy, że alarm jest oryginalny, montowany w Japonii ale powinno znaczyć, że jest dopasowany do możliwości samochodu i jeśli taką opcję przewiduje, to powinna ona być dostępna.
mitsu00 - 24-02-2010, 12:06
alfiq napisał/a: | Alarm jest opisany jako oficjalny alarm Mitsubishi, okładka instrukcji ma diamenciki i w ogóle kolorystykę Mistu, co oczywiście nie znaczy, że alarm jest oryginalny, montowany w Japonii ale powinno znaczyć, że jest dopasowany do możliwości samochodu i jeśli taką opcję przewiduje, to powinna ona być dostępna. |
Kolego>>>>> To że tak jest napisane w instrukcji nie znaczy że wszystkie funkcje są dostępne na każdym rynku. W moim 2-gim aucie (BMW) oryginalny alarm ma m.in. funkcję antynapadu czy też potwierdzania zamknięcia czy otwarcia drzwi sygnałem dźwiękowym. Te funkcje są jednak niedostępne na rynku skandynawskim gdzie kupiłem auto. Nawet w DIS (odpowiednik MUTIII w Mitsubishi) nie mozna tego ustawić. Taka wzmianka podana jest również w instrukcji alarmu, że poszczegolne funkcje mogą się różnić w zależności od danego rynku. Odnoszę wrażenie że podobnie jest w twoim przypadku.
Pozdr.
Lestat - 27-02-2010, 07:51
swinks_UK napisał/a: | wszystkie kończyły się tłuczeniem małej szybki w tylnych drzwiach | tak a propo...moze troch OT ale jak już się coś takiego zdarzy to nie tłuczcie tzw 3 szyby bocznej...jest droższa niż ta w drzwiach - powod - tamta szyba jest klejona i mimo ze jest tańsza to dochodzą o wiele wieksze koszty montażu...
[ Dodano: 27-02-2010, 07:52 ]
mitsu00 napisał/a: | oryginalny alarm ma m.in. funkcję antynapadu | jeśli alarm był montowany oryginalnie to nie ma co sie dziwić - UE zabrania stosowania w autach funkcji antynapadu.
Japan Motors - 27-02-2010, 10:13
Witam,
Tematem, który został tu poruszony już się zajmujemy. W przyszłym tygodniu powinny zostać rozwiązane wszystkie problemy i rozwiane wszelkie wątpliwości.
Mam nadzieję, że uda się wszystko załatwić tak, aby klient był usatysfakcjonowany.
Oczywiście zakończenie tej sprawy opiszemy w tym wątku
|
|
|