To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] galant 2,5 v6 Bydgoszcz - opinia?

smuzzy - 17-12-2009, 20:32
Temat postu: [EAx 97-04] galant 2,5 v6 Bydgoszcz - opinia?
witam
spójrzcie na tego galanta:

galant Bydgoszcz

Kod:
Rok produkcji (1900 - 2100):      2002
Przebieg (km):     170000
Pojemność silnika (cm3):     2500
Moc silnika (KM):     163
Skrzynia biegów:     Automatyczna
Rodzaj paliwa:     Benzyna + LPG

Typ:     Kombi
Liczba drzwi:     4/5
Kolor:     Zielony
Stan:     Używany
Uszkodzony:     Nie
Wyposażenie     ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Skórzana tapicerka, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe     Sprowadzony
Zamów inspekcję Co to jest inspekcja pojazdu?

Witam!!!
Przedmiotem licytacji jest samochód osobowy MITSUBISHI GALANT 2,5 V6 24V 163 KM.
Produkcja - grudzień 2002,
Pierwsza rejestracja 2003/2004.
Samochód wyposażony jest w praktycznie najlepszy motor z oferty Mitsubishi - widlasty sześciocylindrowy. Poza nim były oferowane 2,0 czterocylindrowe (trochę za słabe do wyglądu i aspiracji tego auta, 2,4GDI- silnik niestety rzędowy przy czym konstrukcja tego silnika praktycznie wyklucza montaż gazu. Samochód posiada pełne dodatkowe wyposażenie, w tym skóry, klimatronik, pełną elektrykę, oryginalne alufelgi, itp.
Samochód nie eksploatowany w Polsce - do rejestracji.
Wyposażony w instalację gazową SEKWENCYJNĄ!!! Jej wartość z nawiązką zrekompensuje ewentualne koszty rejestracji, ponadto zapewnia doskonałe właściwości trakcyjne oraz niskie koszty eksploatacji. Samochód przyjechał z Niemiec na kołach, początkowo z przeznaczeniem dla żony, zmiana planów wymusza sprzedaż poniżej ceny zakupu - to naprawdę okazja, odliczając cenę instalacji sekwencyjnej dla silnika V6 w kwocie min. 4500 zł - otrzymujemy auto w cenie leciutko powyzej 10 tyś zł. Koszt rejestracji ok 3.000 zł (w tym akcyza naliczana w następujący sposób - min. wartość rynkowa minus 22% minus 18% razy 0,18. Samochód pali od 10 do 14 l/100km gazu co daje nam koszt eksploatacji w kwocie ok. 23 zł/100 km, przy czym pomruk tego silnika - bezcenny ;) Skrzynia może pracować zarówno w trybie automatycznym jak i manualnym. Nie musisz się martwić o awaryjność tych skrzyń - wytrzymują dużo więcej niż manualne a ewentualne koszty naprawy sa zbliżone do siebie. Skrzynie te były reklamowane jako "inteligentne" ponieważ zmiana biegów odbywa się praktycznie niewyczuwalnie. Polecam.
Cena oczywiście do uzgodnienia - rozpatrzę każdą ofertę.

Tomek - 17-12-2009, 20:37

- pierwsza rejestracja 2003/2004 - to w koncu 2003 czy 2004???
- brak oryginalnych felg od avance'a
- korek gazu zakładał jakis kowal czy rzeźnik
- ogólnie sprawia wrażenie wymęczonego, w przebieg bym nie wierzył zbytnio, niemiec nie zakładałby gazu, żeby robiąc 20 tys rocznie
-mało na tych zdjeciach widac

KaWu - 18-12-2009, 07:51

Nie wiem dlaczego takie małe zdjęcia wrzucone- po powiększeniu nic prawie nie widać.
Chyba, że nie umiem ich powiększyć.
Zapytaj co to za instalacja. Czy aby nie holenderska z pompą w/na butli.

fj_mike - 18-12-2009, 19:20

smuzzy napisał/a:
Przebieg (km): 170000

:mrgreen:

Brakuje osłony lampy przeciwmgielnej po prawej. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale w tym roczniku powinny być także halogeny dalekosiężne.

Generalnie źle nie wygląda ale ten przebieg to bujda.

robertdg - 18-12-2009, 19:46

Zbiorniczek wyrównawczy puściutki :shock:
fj_mike - 18-12-2009, 19:51

robertdg napisał/a:
Zbiorniczek wyrównawczy puściutki :shock:

Nie, płyn jest na normalnym poziomie.

robertdg - 18-12-2009, 19:55

fj_mike napisał/a:
Nie, płyn jest na normalnym poziomie.
chyba ten od wspomagania, na MIN.
pitbu77 - 21-12-2009, 00:16

Ja go już gdzieś widziałem... Od dłuższego czasu do sprzedania (mówię przynajmniej o kilku tygodniach). Poza tym instalacja gazowa ciosana siekierką... pięknie to nie jest zrobione.
Owczar - 21-12-2009, 11:58

smuzzy, poproś o VIN.
smuzzy - 21-12-2009, 18:08

ups, kolejny temat do zamknięcia
jutro odbieram galanta 2,5 V6 z Niemiec.
jak będzie ok i jak znajdę czas (praca.... grrrr..... :wink: ) to się pochwalę :lol:
dzięki za pomoc i w ogóle...

tommyc1 - 21-01-2010, 09:23
Temat postu: [EAx 96-04] Galant 2.5V6 Bydgoszcz 2002 z Niemiec z gazem
http://moto.allegro.pl/it...mbi_okazja.html

Witam!!!
Przedmiotem licytacji jest samochód osobowy MITSUBISHI GALANT 2,5 V6 24V 163 KM.
Produkcja - grudzień 2002,
Pierwsza rejestracja 2003/2004.
Samochód wyposażony jest w praktycznie najlepszy motor z oferty Mitsubishi - widlasty sześciocylindrowy. Poza nim były oferowane 2,0 czterocylindrowe (trochę za słabe do wyglądu i aspiracji tego auta, 2,4GDI- silnik niestety rzędowy przy czym konstrukcja tego silnika praktycznie wyklucza montaż gazu). Samochód posiada pełne dodatkowe wyposażenie, w tym skóry, klimatronik, pełną elektrykę, oryginalne alufelgi, tempomat, itp.
Samochód nie eksploatowany w Polsce - do rejestracji.
Wyposażony w instalację gazową SEKWENCYJNĄ!!! Jej wartość z nawiązką zrekompensuje ewentualne koszty rejestracji, ponadto zapewnia doskonałe właściwości trakcyjne oraz niskie koszty eksploatacji. Samochód przyjechał z Niemiec na kołach, początkowo z przeznaczeniem dla żony, zmiana planów wymusza sprzedaż poniżej ceny zakupu - to naprawdę okazja, odliczając cenę instalacji sekwencyjnej dla silnika V6 w kwocie min. 4500 zł - otrzymujemy auto w cenie leciutko powyzej 10 tyś zł. Koszt rejestracji ok 3.000 zł (w tym akcyza naliczana w następujący sposób - min. wartość rynkowa minus 22% minus 18% razy 0,18. Samochód pali w trasie od 9 do 11 l/100km gazu co daje nam koszt eksploatacji w kwocie ok. 20 zł/100 km, przy czym pomruk tego silnika - bezcenny ;) Skrzynia może pracować zarówno w trybie automatycznym jak i manualnym. Nie musisz się martwić o awaryjność tych skrzyń - wytrzymują dużo więcej niż manualne a ewentualne koszty naprawy sa zbliżone do siebie. Skrzynie te były reklamowane jako "inteligentne" ponieważ zmiana biegów odbywa się praktycznie niewyczuwalnie. Polecam.
Cena oczywiście do uzgodnienia - rozpatrzę każdą ofertę.

Witam, zainteresowała mnie ta oferta. Do Bydgoszczy mam kawał drogi...czy ktoś z tamtych okolic zna to autko, kojarzy, było już oferowane gdzieś?
Troszkę mnie odtrasza kwestia rejestracji, bo to chyba sporo latania...
Bardzo proszę o opinie :)

Owczar - 21-01-2010, 09:38

Brak emblematu Avance na drzwiach i emblematów na tylnej klapie, brak zdjęcia tyłu, brak plastikowej osłony silnika (gaz), wlew gazu zamontowany okropnie. Zaślepka zderzaka nie jest w kolorze. nie jestem pewien, ale prawy reflektor chyba jest zaparowany.
Brak płynu z zbiorniczku.

[ Dodano: 21-01-2010, 09:38 ]
Poproś o VIN.

tommyc1 - 21-01-2010, 09:49

Dzięki Owczar, już wysłałem zapytanie do sprzedającego
Anonymous - 06-02-2010, 16:37

tommyc1 co się dowiedzałeś? prawdę mówiąc też trafiłem na to ogłoszenie, rozmawiałem z gościem i twierdził że dla żony sprowadził we wrześniu dziś mamy luty i auto stoi
powiedział również że świeci się kontrolka od ABS, pytanie co się tam wysypało...
książki serwisowej nie posiada i w ten przebieg 170 to absolutnie nie wierzę

sewkor - 06-02-2010, 18:57

Reflektor nie jest zaparowany. To raczej zmotowienie klosza ze względu na duży przebieg ( raczej nie 170 tyś ). O ile pamiętam wykonane są z laminowanego plastiku i przy durzuch przebiegach tak zazwyczaj wyglądają. Lekko matowe i zżółknięte od żarówek. Takie moje zdanie.