To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - wyjmowanie skrzyni

VirMan - 18-12-2009, 14:03
Temat postu: wyjmowanie skrzyni
jak wyjąć skrzynie automat bez demontażu silnika ? - jest taka opcja wogóle? Pasuje mi złorzyć z dwóch skrzyń jedną idealną , więc muszę jakoś pomęczyć - zanim zakopię się w papierologii jakby jakiś miły fachman podsunął sugestię jak to robić.

no i automatycznie ew tricki jak skrzynkę rozebrać i złorzyć , żeby jej nie zepsuć.. coprawda robotyka pokrewna , ale zawsze praktyczne uwagi sa cenne :)

[ Dodano: 18-12-2009, 16:28 ]
ok mariuszklaudius dał mi info :
Cytat:
jezeli chodzi o wymiane skrzyni automat to mialem ten problem i zaglebilem sie w temat. sposoby sa dwa - oba trudne. pierwszy to jak pisales - wyciagnac ja wraz z silnikiem od gory - ciezka sprawa. drugi jest odrobine prostszy tzn. cale "sanki pod silnikiem trzeba rozkrecic i masz piekny dostep do skrzyni ale robota i tak nie jest latwa. pozdrawiam.

Zastanawiam się tylko , bo mam przygotowane w pracowni stół , na którym mogę mieć dwie rozłorzone skrzynki - i chodzi mi o wyjęcie jej całej z auta , bo tak tyko mogę dostać sie do sprzęgieł- chyba że można inaczej :)

Zajc3w - 18-12-2009, 21:53

Oj VirMan leń się kłania, szukac się nie chce.... :wink:
Wyciąłem z serwisówki
http://zajc3w.cba.pl/automat_wyjmowanie.pdf

to były strony 500 i 501 dalej jest opis remontu :D

VirMan - 19-12-2009, 00:53

nie mam serwisówki.. a hopto.org nie robi... miałem ściągnietą całą ale wywaliłem , bo po co internet kopiować i mam nauczke.
Anonymous - 19-12-2009, 12:05

VirMan, zadzwoń do mnie to ci powiem co i jak