To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Upadek SAAB-a

Anonymous - 18-12-2009, 17:37
Temat postu: Upadek SAAB-a
Nie wiem czy to dobre miejsce na takie rozważania ale trochę mi żal marki SAAB.
http://moto.onet.pl/15905...kul.html?node=2
Jednym z konkurentów obecnego Lancera którego kupiłem był właśnie SAAB 9-3 co prawda używany ale bardzo mi się podobał jego wygląd zewnętrzny (fajna stateczna limuzyna) jednak poczytałem sobie trochę o nim i z lekka mi przeszło. Ale sentyment pozostał. Lekko odbiegając od tematu kiedyś także Mitsubishi balansowało na krawędzi ale udało się uniknąć upadku. W przypadku SAAB-a niestety nie. A może kiedyś reaktywują tą markę.... Jest to na pewno strata i dla świata motoryzacji i dla ludzi pracujących w tej fabryce. Myślę że Szwedzi są w miarę dokładnym narodem i nie wypuszczają złych produktów ale są zbyt słabi ekonomicznie a właściciel (czyli GM) postawił na unifikację (z Oplem) co bardzo się odbiło na jakości. Szkoda.... :cry:

P.S. jeśli napisałem w złym forum niech modowie to przeniosą do właściwego. :wink:

robertdg - 20-12-2009, 11:22

Trochę to dziwne, bo niedawno Saab prezentował nowego 9-3X, ale wiadmo rzadzi kasa i cos poszlo nie tak. Moze jeszcze zamkna Scanie, gdyz Saab i Scania sa produkowane pod tym samym godłem/logiem, co prawda firmy te przeżyły "rozwód" w 1995r. ale kto tam wie co i jak :(