To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chce kupić VR4 - Mitsubishi Legnum VR-4, 34 000km, MANUAL

roch_27 - 20-12-2009, 21:06
Temat postu: Mitsubishi Legnum VR-4, 34 000km, MANUAL
Witam

Niedawno na forum pojawił się :arrow: Mitsubishi Legnum VR-4, 34 000km, MANUAL
Z góry zaznaczam, że nie mam zamiaru nikomu zaszkodzić jednak po analizie opisu i stanu (co prawda ze zdjęć) jednak mam do tego auta następujące zastrzeżenia :
- prosto z JP - to dlaczego ma blachy z UK
- dlaczego ma halogen na tył na UK
- nalot na silniku i kolektorze dolotowym - jakby stał długo w miejscu bardzo wilgotnym lub jakby na niego deszcz padał
- nakładka na tył zderzaka coś nie nie halo
- prawdopodobnie malowany pas przedni
- rura od chłodnicy źle założona

i jeszcze parę innych rzeczy z dolot przedniego turbo, prawym kielichem etc.

Czy ktoś jeszcze zgada się ze mną :?:

kochajj - 20-12-2009, 21:09

to co zauwazyłem to na 100% swiezo malowany pas przedni i lewa podluznica z kielichem wlacznie... powiększcie sobie fotke z dolotem do przedniej turbiny a zobaczycie ze nie jest zamocowana i odstaje 2cm od miejsca montazu, do tego polamana oslona w nietypowym miejscu co swiadczy o dzwonie, duzo rudej pod maską... przebieg 34kkm malo wiarygodny..
robertdg - 20-12-2009, 21:27

roch_27 napisał/a:
- prosto z JP - to dlaczego ma blachy z UK
moze założone "na sztuke aby dojechac pod dom"

roch_27 napisał/a:
- dlaczego ma halogen na tył na UK
faktycznie :shock: ale mozna sprawdzic w papierach kiedy go przyfrachtowali ;-) (oczywiscie jezeli to bedzie udostepnione, ale po dokumentach jakos powinno sie dojsc)

roch_27 napisał/a:
- nakładka na tył zderzaka coś nie nie halo
- prawdopodobnie malowany pas przedni
tez to widze ze pas przedni i kielich sie blyszcza, jak beda lepsze zdjecia bedzie mozna powiedziec wiecej cos na ten temat.

Gosc jest z s-ca takze rzut beretem odemnie jako zainteresowany pojade napewno obejrzec, 9km mnie nie zbawi, a bede mogl zobaczyc "rarytas" na oczka ;-)

Matejko - 20-12-2009, 21:28

jakby co to ogloszenie jest na dozorowanym przeze mnie, niech wlasciciel sie wypowie :) jak nic nie napisze, to jutro smeitnik
kochajj - 20-12-2009, 21:35

kilka faktów sie nie klei i jak dla mnie to jest dyskwalifikacją auta... swiezo ściagnięt, a wszystkie przeróbki na UK zrobione + delikatne uderzenie na statku = dzwon z wymianą wszystkich chłodnic i nie wiadomo czego jeszcze... szkoda ze tak dalego to mozna by go obejrzeć dokładnie i opisać... wg mnie wlasciciel niepotrzebnie ukrywa fakty :) ... bo z miłą chęcia zabrał bym go na graty :)
gigant87 - 20-12-2009, 21:45

Cytat:
Edit:
Zapomnialem dopisac - tablice sa z innego samochodu, posluzyly tylko jako "dojazdowki" ;) zeby sprawdzic czy poza zderzakiem i felga wszystko z samochodem jest OK, oraz zeby dojechac samochodem do mechanika.

kochajj - 20-12-2009, 21:54

a światło przeciwmgielne w które vr4 nie jest wyposazane na rynek JP?

gigant87 napisał/a:
Cytat:
Edit:
Zapomnialem dopisac - tablice sa z innego samochodu, posluzyly tylko jako "dojazdowki" ;) zeby sprawdzic czy poza zderzakiem i felga wszystko z samochodem jest OK, oraz zeby dojechac samochodem do mechanika.

a świstak siedzi... i zderzak dziwnie bez żadnej rysy, a pas trzeba bylo malowac....

robertdg - 20-12-2009, 22:02

kochajj napisał/a:
moze takze założone na sztuke aby policja sie nie czepiła :?:
Anonymous - 20-12-2009, 22:06

robertdg napisał/a:
kochajj napisał/a:
moze takze założone na sztuke aby policja sie nie czepiła :?:

gdyby jechala za nim policja szybko zostalby zatrzymany za lewe tablice

robertdg - 20-12-2009, 22:11

arturro napisał/a:
gdyby jechala za nim policja szybko zostalby zatrzymany za lewe tablice
nie kwestionuje, stwierdzam co pisze sprzedajacy i sugeruje powody takiego dzialania, sadzisz ze policja sprawdza kazde auto przez radio, ktore jedzie przed nimi :?: Bowiem w PL jest czesto praktykowane zakladanie lewych tablic aby dojechać swiezo zakupionym autem na stacje diagnostyczna, a to do domu, nie wiem jak jest w UK, dlatego jeszcze raz zaznacze ze stwierdzam co pisze sprzedajacy i snuje do tego odpowiednie przypuszczenia.
Anonymous - 20-12-2009, 22:18

robertdg napisał/a:
sadzisz ze policja sprawdza kazde auto przez radio, ktore jedzie przed nimi :?:

w UK nie musza nic sprawdzac kazda radiolka ma kamere ktora sama analizuje tablice i mowi wszystko o kierowcy (czy ma MOT, ubezpieczenie itd itd), lub nawet nie radiolki tylko kamery wiszace na kazdym rogu ulicy.

swinks_UK - 20-12-2009, 23:25

Samochód ściągnięty z JP do UK, i zgodnie z tutejszą "świecką tradycją" automatycznie rejstrowany przez agenta importowego. To niewielkie pieniądze, do tego musiał przejść przez przegląd MOT - stąd tylne "tymczasowe" przeciwmgielne.

Co do historii auta nie widzę nic niepokojącego. Po prostu takie są tutaj realia.
Numery rejstracyjne się zgadzają, stoją na Legnum (wg. strony DVLA - "Mitsubishi n/a model estate car" - tak piszą jak nie modelu w oficjalnej databazie)

Natomiast nie pamiętam, gdzie ale dopiero co widziałem podobnie trzaśnięte auto jako powypadkowe wskutek obecnego ataku zimy. Tam zdjęcie było z boku, bez widocznych tablic.

pawliku - 21-12-2009, 00:46

a mi sie tylko wygaje czy halców z przodu ni ma? też zostały "uszkodzone" i chyba też ma peknietą tą plastikową nakładkę na silnik.
swinks_UK - 21-12-2009, 01:02

Kurcze, właśnie doczytałem opis sprzedającego.
To znaczy niby tablice nie z tego Legnum??
Auto definitywnie przygotowane do rejstracji w UK, i pewnie tam zarejstrowane.
I tu historia opowieści coś nie halo.

Po drugie, przednie koło jest cofnięte w stosunku do nadkola. Potwierdza się teoria dzwonu???

robertdg - 21-12-2009, 22:32

Legnum niestety nie pojawi sie w PL, będzie sprzedawany w Dortmund, bo jak twierdzi sprzedajacy, tam jest łatwiej sprzedać i zarejestrować auto RHD, obecnie auto juz po naprawie.