To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Przednia szyba L200

HugoOrmo - 21-12-2009, 14:54
Temat postu: Przednia szyba L200
Witam,
mialem pare drobnych rys, odpryskow na przedniej szybie i jak przyszdl mroz to zrobila mi sie pajeczyna wiec:

1. czy sa zamienniki?
2. jezeli sa to gdzie kupic?
3. gdzie polecacie wymienic szybe?

mam dwa doswiadczenia z moim poprzednim wozidlem:
1. Nissan salon firmowy - swietna robota cene pamietam do dzis a byl 2003 rok
2. Autoszyby Jaan - robota do D... ceny nie pamietam...

pzdr i dzieki z gory za pomoc

namotore - 21-12-2009, 20:00

znajomy czekal na frontszybe dla elci z mmc 3 tygodnie. O cenie nie wspomnial. Ty juz wiesz? :D
fazacz - 21-12-2009, 20:42

są☺ zamienniki koszt zamiennika to 600 zeta montażem poszukaj kolego pierwszego lepszego zakladu gdzie szybki wymieniają i powinni mieć w Krakowie podałbym Ci namiar. Szyba wymieniona nie przecieka nie gwiżdże więc jest oki no i dewastacji żadnej nie zrobili :) :lol:
HugoOrmo - 21-12-2009, 20:44

Namotore szyby sa na stanie w Wa-wie wiec transport do dowolnego serwisu to kwestia 2-3 dni...natomiast brak uszczelek i to pewnie potrwa z tydz...ale Pan w Gdansku powiedzial, ze po sylwestrze spoko mozna sie umowic zeby bylo pewnie...
szyba 1800
uszczelka 330
wymiana okolo 300

cale szczescie, ze to swieta, to przed i po pasterce koscioly obskocze i z zebranych puszek po piwie i butelek po wodzie 2400 spoko bedzie...

pzdr

Fazacz, gdzie kupowales???

UPDATE:
Dobra juz jest, cena 566 pln i montaz 180 pln - bedzie po sylwestrze...

Kibloo - 27-12-2009, 20:42

HugoOrmo, napisz gdzie dorwałeś, tam gdzie ci mówiłem???
fazacz - 28-12-2009, 08:24

Ja z montażem zapłaciłem 650 zl AG Motor bo niestety oryginalna sobie pękła od kamyczka. Z ciekawostek powiem że jak kolega mój w serwisie mercedesa pracował to też wzywali tych fachowców do wymiany szyby... a kasowali jak by sami robili :) :):) :biggrin: :mrgreen:

[ Dodano: 28-12-2009, 08:37 ]
HugoOrmo napisał/a:
szyba 1800
uszczelka 330
wymiana okolo 300
to i tak nie jest źle jak do mojego szukałem fakt że euro było droższe to mi krzykneło za samą szybę 2800 a wymiana 500 za uszczelkę nie pamiętam
HugoOrmo - 28-12-2009, 20:50

Szyba z Jaan Autoglass...

wymiana we wrzeszczu gd

pzdr

Kibloo - 31-12-2009, 15:33

HugoOrmo napisał/a:
Szyba z Jaan Autoglass...

wymiana we wrzeszczu gd

pzdr

zdecydowanie polecam, wymieniałem tam kilka szyb jeszcze w Berlingo i nie narzekałem

rademenes - 24-11-2010, 14:57

Trochę odświeżę temat!
Szyba pękła w dość nietypowy sposób: rysa zaczęła się od dachu w okolicy wstecznego lusterka. Nigdzie nie znalazłem uderzenia kamienia lub rysy nawet.
Dodam, że roku czy 1,5 roku temu, nie pamiętam już dokładnie, w identyczny sposób i w tym samym miejscu też pękła mi tak szyba. Wtedy auto było na gwarancji więc w serwisie wymienili, ale co teraz?
Jak myślicie, czy to może być wada fabryczna auta?
Jechać z tym do serwisu i się wykłócać? Bo dziś pytałem o taką szybę to w carglass zaśpiewali 650 euro :shock:

zbyszekm2 - 24-11-2010, 15:55

rademenes napisał/a:
Trochę odświeżę temat!
Szyba pękła w dość nietypowy sposób: rysa zaczęła się od dachu w okolicy wstecznego lusterka. Nigdzie nie znalazłem uderzenia kamienia lub rysy nawet.
Dodam, że roku czy 1,5 roku temu, nie pamiętam już dokładnie, w identyczny sposób i w tym samym miejscu też pękła mi tak szyba. Wtedy auto było na gwarancji więc w serwisie wymienili, ale co teraz?
Jak myślicie, czy to może być wada fabryczna auta?
Jechać z tym do serwisu i się wykłócać? Bo dziś pytałem o taką szybę to w carglass zaśpiewali 650 euro :shock:

Jak najbardziej, trzeba jechać od serwisu i zapytać.

maćko z lubań - 24-11-2010, 16:08

Jedź do serwisu i się zapytaj bo może masz normalny serwis, który Ci nie odmówi, a jeśli odmówi to zamiast płacić kolosalne 650 "ojro" za szybę w Carglass zadzwoń do najbliższego dilera Pilkingtona, bo u nich szyba do L200 kosztuje 550 zł + 120 zł wymiana. Przynajmniej tyle mi powiedzieli w Pilkingtonie w Jeleniej Górze.
rademenes - 24-11-2010, 17:22

Hmmm... aby nawiedzić swój serwis, będę musiał poczekać do świąt - nie ma mnie teraz w kraju :cry: I sprawdziłem w książce serwisowej - nie mam informacji, że miałem wymienianą szybę w ramach gwarancji. W sumie to gwarancja skończyła mi się 5kkm temu.
Nie uważacie, że to dziwne? Szyba pękła dokładnie w tym samym miejscu co poprzednia.

romero - 24-11-2010, 17:41

maćko z lubań napisał/a:
Jedź do serwisu i się zapytaj bo może masz normalny serwis

Jeżeli kolega serwisuje auto tam gdzie mieszka to serwis ma raczej normalny,jeden z niewielu w naszym kraju.
Pozdrawiam.

namotore - 25-11-2010, 08:05

a z ubezpieczenia sie nie da wyciagnac? niech oni ganiaja MMC
Anonymous - 20-12-2010, 23:52

mnie wymiana przedniej szyby kosztowała tylko VAT, reszte pokrył ubezpieczyciel.
oczywiście u naszego zachodniego przyjaciela

aaa dodam ze też w podobny sposób pękła nad lusterkiem