To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Jaka średnica stabilizatora??

PABLO998 - 22-12-2009, 13:11
Temat postu: Jaka średnica stabilizatora??
Witam! Mam pytanie, jaka powinna być średnica drążka stabillizatora w Colcie C52 91r 1,5 12V, bo chyba mam wstawiony stabilizator (średnica ok 20 mm) od nowszego Colta i nie mogę dostać gum, ponieważ te które pasują do tego stabilizatora średnicą nie pasują kształtem w miejsce mocowania tych gum. Natomiast gumy pasujące w uchwyt nie pasują średnicą na stabilizator. W takim przypadku nie wiem, czy mam wymienić stabilizator, czy może te uchwyty do gum. Czy mógłby mi ktoś podać jaka powinna być średnica owego stabilizatora? Będę bardzo wdzięczny :) . Pozdrawiam!
ryba_84 - 22-12-2009, 22:43

miałem colta 1,3 teraz mam stabilizator od gti średnice w obu są podobne wiec 1,5 tez pewnie się nie rożni a gumy kupiłem z mniejszym otworem gdyż innych nie moglem znaleźć.Otwór zwiększałem stopniowo szlifierka palcową aż guma ładnie wchodziła na stabilizator.
szkodnik - 23-12-2009, 13:38

W colcie były montowane conajmniej 2 wersje drążków. Grube ok 2 cm, do nich jest guma rozcięta, oraz wąskie ok 1,5 cm i do nich guma jest cała, trzeba kupując gumy uważać bo mnie 2 razy dali złe dopiero za 3 razem dostałem dobre.
ROMEL - 30-12-2009, 08:50

Jak dobrze pamiętam to średnice stabilizatorów to 21mm i 16mm. ( w rocznikach 88-92)
Tak jak piszą koledzy - i dodatkowo różnią się jeszcze mocowaniami do wahacza - raz to są gumki - a raz przeguby kulowe (jak końcówka kierownicza).... mniejsza z tym...
Jak już wiecie jaką macie średnicę - to tym operujcie w sklepie - przeca jest tego badziewia po sklepach co nie miara,,,
Ja proponowałbym podjechać do serwisu i kupić ori gumki - kosztują coś koło 40PLN a starczą na około 20kkm - podróby po 5kkm klepią...

Pozdrówka