Archiwum - [Carisma] Pomoc w wyborze, ocena.
teo04 - 26-12-2009, 20:29 Temat postu: [Carisma] Pomoc w wyborze, ocena. Witam! Noszę się z zamiarem kupna Carismy. Miałbym do Was prośbę o pomoc w wyborze, poradę i ocenę poniższych egzemplarzy:
Carisma 1
Carisma 2
Carisma 3
Carisma 4
Carisma 5
Carisma 6
Carisma 7
Bardzo byłbym wdzięczny, gdyby ktoś rzucił na nie 'fachowym' okiem posiadacza tego modelu, a także za każdą poradę i wskazówkę, jeśli ktoś zna te samochody.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję, a tutaj pewna przestroga. Auto - złom(nieodpowiedzialny sprzedający - jego słowa mijają się z prawdą w każdym zdaniu):
UWAGA NA TEN SAMOCHÓD!
Robson86 - 26-12-2009, 23:30
1) lewy przedni blotnik mi sie nie podoba, spasowanie maska, lampa to samo
2)nie rowno spasowana przednia maska
3)brak oznaczen z tylu auta, jakby przetarty prawy bok auta?(przynajmniej zderzak tylny), lewy kierunkowaskaz z przodu jakby byl zle spasowany wzgledem chociazby maski...
4)za malo zdjec zeby cokolwiek powiedziec, z tych co sa nie ma wiekszych zastrzezen, poza moze zbyt dobrze spasowana atrapka przedniego wlotu powietrza
5)prawy przedni blotnik, kierunek...cos z nimi jest nie tak, jakas przecierka na przednich drzwiach pasazera pod klamka?, wylamane lotki wylotow powietrza we wnetrzu od strony kierowcy, brak mocowan oslony atrapki wlotu powietrza (tych srub co przytrzymuja pod maska), jakby mocowanie prawe (od strony pasazera) chlodnicy bylo krzywe ,
6)o wersja msx , tragiczne zdjecia i wydaje mi sie jeszcze gorszy stan samochodu, korozja na drzwiach przednich i tylnych(okolice nadkola) od strony pasazera, odpuscilbym raczej ze wzgledu na stan...
7)nie rowno spasowana przednia maska, brak oznaczen GDI na blotnikach i z tylu auta, z tylu w ogole wszystkie oznaczenia zostaly przyklejone w sposob nie fachowy..., szczeliny z tylu przy klapie tez podejrzane...
Pozdroo
teo04 - 27-12-2009, 01:36
Wielkie dzięki. Co do części, sprawdziły się moje przypuszczenia, a częśći tego, co wymieniłeś w życiu bym nie zauważył. W takim razie poszukam czegoś innego, w może lepszym stanie.
Robson86 - 27-12-2009, 15:46
teo04 napisał/a: | Wielkie dzięki. Co do części, sprawdziły się moje przypuszczenia, a częśći tego, co wymieniłeś w życiu bym nie zauważył. W takim razie poszukam czegoś innego, w może lepszym stanie. |
niestety takie mamy czasy, ze coraz ciezej jest kupic zadbane auto i to niezaleznie czy to Mitsu czy ford czy mercedes...
zycze powodzenia w szukaniu, jak cos wrzucaj tutaj to w miare mozliwosci pomozemy
szmpanskiego sylwestra zycze
Pozdroo
ciniak - 27-12-2009, 17:19
Najlepiej wygląda nr 2. Jeśli nie masz daleko może warto ją obmacać na żywo. Walnięty przód dość łatwo zdiagnozować.
teo04 - 27-12-2009, 22:54
Niestety, najbliżej mam do tej z Sosnowca w sedanie 1.8 GDI, ale niestety moje przypuszczenia, co do przodu tego samochodu i naklejek na klapie się potwierdziły.
robertdg - 28-12-2009, 00:37
teo04, widzialem ta z sosnowca i moge szczerze potwierdzic ze przednia klapa i naklejki to tylko pikus w porównaniu z resztą, to jak auto zostało wykonane po naprawie to albo ktos to robil po najnizszych kosztach, albo chcial na tym zarobic, no chyba ze to bylo zrobione za "flaszke" odkurzaczem bys lepiej omalował ten samochód.
|
|
|