Pajero II - Oświetlenie zewnętrzne - światło biegu wstecznego....
piotrekapa - 29-12-2009, 15:43 Temat postu: Oświetlenie zewnętrzne - światło biegu wstecznego.... Witajcie
Kto mi podpowie (światła wsteczne nie działają) - sprawdziłem w skrzynce bezpieczników - wszystkie dobre, na kanale sprawdziłem podpięcie do skrzyni bieg. (to chyba od tego światła)
Czy te światła z tyłu (górne - nie w zderzaku) powinny działać ???
może to głupie pytania - ale wyrozumiałych proszę o odpowiedź... ))
pozdrawiam
Piotrek
Faraonix - 29-12-2009, 15:49
przejzyj schemat elektryczny z forum, w wiekszosci jest bezpiecznik, wylacznik, zarowki - czasem przez przekaznik. Moze ci wylacznik padl
piotrekapa - 29-12-2009, 15:53
A jak te lampy górne powinny być sprawne czy to atrapa ?????????
Anonymous - 29-12-2009, 17:36
piotrekapa napisał/a: | A jak te lampy górne powinny być sprawne czy to atrapa ????????? |
W górnych są przeciwmgłowe i cofania. Reszta to atrapy.
PiotrC - 29-12-2009, 19:06
Tak jak pisze Bartek. Przeciwmgielne i cofania. Jeżeli bezpieczniki są dobre to najprawdopodobniej siadł czujnik cofania. Wykręć go i rozruszaj przemywając olejem. Sprawdź miernikiem / przy wysuniętym bolcu zamyka obwód/ Daj grubszą uszczelkę pod czujnik i wkręć z powrotem. Powinien długo jeszcze działać. Jeżeli nie dasz rady odkręcić płaskim kluczem to z tego co pamiętam trzeba przeciąć kabelek i potem połączyć.
Pozdrawiam
[ Dodano: 29-12-2009, 19:15 ]
Jeżeli odcięty kabelek zewrzesz z masą przy włączonej stacyjce to powinny się zaświecić światła cofania /możesz też zmostkować/ Wtedy będziesz miał pewność, że zawiesił się włącznik świateł cofania. Miłej zabawy
piotrekapa - 29-12-2009, 20:19
Dzięki koledzy..... sporo informacji w Sylwestra podziałam ...
Szczęśliwego Nowego Roku 2010./..
pozdrawiam
Piotrek
jacek1g - 13-12-2010, 21:36
A jak się dostać do tego czujnika i gdzie on jest? Proszę o POMOC
|
|
|