To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 3.0 V6] Ogrzewanie outlander 3.0 V6

arkadiusg - 31-12-2009, 23:31
Temat postu: [II 3.0 V6] Ogrzewanie outlander 3.0 V6
Witam wszystkich Mitsumaniaków.

Mam mały problem z ogrzewaniem w moim outlanderze, tzn na niskich obrotach (np stojąc na światłach w mieście) pomimo iż temperatura silnika jest w normie z nawiewów zaczyna lecieć zimne powietrze. Dopiero gdy nacisnę pedał gazu i uzyskam z 1500 obr zaczyna lecieć ciepłe.
Jestem ciekaw czy Ktoś ma podobny problem? Muszę dodać że samochód posiada instalację gazową.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

tomekrvf - 01-01-2010, 12:10

arkadiusg, wejdź na jakieś amerykańskie lub kanadyjskie forum. Ten temat był poruszany i jest na to rozwiązanie. Chyba podnieśli nieco obroty biegu jałowego i są montowane inne nagrzewnice.
Oczywiście zakładam że nie masz zapowietrzonego układu chłodzenia - na zimnym silniku ma byc full pod korkiem na chłodnicy.

arkadiusg - 01-01-2010, 20:01

Płynu mam po korek. Myślałem że może ktoś miał podobny problem i jakoś sobie z tym poradził, przecież jest kilka tych aut sprowadzonych z USA. Znajomy mechanik coś mi bąknął o zużytej pompie wodnej, ale nie wydaje mi się.
tomekrvf - 01-01-2010, 23:00

arkadiusg napisał/a:
Znajomy mechanik coś mi bąknął o zużytej pompie wodnej, ale nie wydaje mi się.

To nie pompa wody. Poczekaj do połowy tygodnia to dowiem się czegoś konkretnego.

arkadiusg - 02-01-2010, 18:30

Ok. Dzięki.
tomekrvf - 11-01-2010, 11:08

arkadiusg, według zdobytych informacji, problem w braku ogrzewania przy niskich temp. leży w sterowniku klimatyzacji. Należy go wymienić na zmodyfikowany o numerze kat. 7820A337. Koszt części to około 330PLN.
arkadiusg - 15-01-2010, 22:40

Dzieki tomekrvf. W takim razie musze udać sie do Szczecina i zamówić w salonie ten sterownik. Myślę że ta podana kwota jest ceną w salonie za tą część. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
dariusz0472 - 24-11-2015, 19:03

Witam! Mam ten sam problem z nawiewem. Czy sterownik pomógł?
Patel69 - 07-12-2016, 12:25

odgrzewam też temat... ten sterownik pomógł? gdzie mogę go zakupić? czy są inne sposoby naprawienia ogrzewania ponieważ przy jezdzie ekonomicznej i na postoju to z nawiewu leci chłodne powietrze :/

Czy to jest ten sterownik??
http://allegro.pl/lancer-...8.html#imglayer

[ Dodano: 29-11-2017, 13:12 ]
Witajcie

idą chłody więc "odgrzewam" ponownie ten temat.
Czy ktoś z Was wymieniał ten sterownik o którym mowa w tym temacie?
Czy ten sterownik o nr. 7820A337 będzie pasował od Lancera X do Outlandera II?
Pytam bo chłody idą a ja drugą zimę marznę :/