[92-96]Galant E5xA - [E57A 2.0D] Galant 94' 2.0TD kontrolka świec żarowych
Anonymous - 04-01-2010, 21:36 Temat postu: [E57A 2.0D] Galant 94' 2.0TD kontrolka świec żarowych Witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanko odnośnie kontrolki sygnalizującej podgrzewaniu świecami żarowymi, chodzi mi o Galanta 94' z silnikiem 2.0TD. W desce rozdzielczej taka kontrolka się znajduje, żaróweczka jest sprawna lecz to że świece grzeją jest sygnalizowane tylko pyknięciem przekaźnika.
Czy ktoś z was ma jakiś pomysł co może być przyczyną braku sygnalizacji na desce rozdzielczej?
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
robertdg - 04-01-2010, 21:46
Cinek082, moze byc np brak sygnalu z przekaznika do kontrolki
Andrew - 04-01-2010, 21:54
Być może jakaś przerwa w przewodach elektrycznych (oderwany kabel itp.), a może żarówka nie łączy przy zegarach... Spróbuj sprawdzić jaki kolor kabli do kontrolki dochodzi i przejrzyj je czy wszystko jest ok od żarówki do miejsca, z którego wychodzi.
Anonymous - 05-01-2010, 19:59
żarówka przy zegarach jest dobra, przekaźniki te które są na grodzi też są dobre.
chyba zajmę się sprawdzeniem przewodów ale z tego co mi się wydaje wszystkie są dobrze podłączone
Ma ktoś może jakiś schemacik ?
Z góry wielkie dzięki
hubert_galant - 07-01-2010, 07:50 Temat postu: Re: Galant 94' 2.0TD kontrolka świec żarowych
Cinek082 napisał/a: | Witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanko odnośnie kontrolki sygnalizującej podgrzewaniu świecami żarowymi, chodzi mi o Galanta 94' z silnikiem 2.0TD. W desce rozdzielczej taka kontrolka się znajduje, żaróweczka jest sprawna lecz to że świece grzeją jest sygnalizowane tylko pyknięciem przekaźnika.
Czy ktoś z was ma jakiś pomysł co może być przyczyną braku sygnalizacji na desce rozdzielczej?
Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
U mnie też ta kontrolka sie nie świeci, nie zwróciłem zbytnio nawet na nią uwage (pomyślałęm świece grzeją to zostawie w spokoju ;D )
Co do schematu jest taka fajna stronka, niestety po rosyjsku, ale możesz użyć google translatora do przetłumaczenia.
http://japancars.ru/cat/mitsubishi/
podaj Vin i rozbierze Ci wszystkie instalacje
|
|
|