Nasze Miśki - Colt Kawu
KaWu - 06-01-2010, 10:30 Temat postu: Colt Kawu Kolejne km z Galantem przebiegają bez zarzutow. W święta zrobił trasę 1700 km bezproblemowo.
Znalazłem chwilę więc pora napisać, iż Gal w Wigilię przyprowadził do domu kolejnego Miśka. Jest nim Colt CJ z ’99.
Silniczek 1,3 wersja Sprint.
Colcik stał sobie na światłach w Niemczech i jak to mówił sprzedający: tyle Niemcow tam jeździ ale oczywiście Polak musial mu wjechać w tyl
Od uderzenia w tył Colt uderzył też autko z przodu i dlatego było ono do wzięcia za nieduże pieniądze
Dodam, iż kupiłem od tej samej osoby, od której w 2004 roku kupiłem Lancera. Tutaj też mam autko, w którym wiem co mniej więcej było robione i że autko jest pewne.
Narazie dysponuję tylko takimi fotkami jak już autko postawiłem w garażu.
Tak wygląda z tyłu:
Z przodu nie bylo dużych zniszczeń Zderzak został ten sam – jedynie przełożyłem wzmocnienie zderzaka.
Jedna lampa też byla lekko rozklejona ale od temperatury się zeszla i udało się ją uratować. Przód z zamkiem się lekko naciągnęło. Chlodnice nie oberwały i są szczelne.
Z przodu mam zdjęcia już bez zderzaka i lamp.
Jak jest wolna chwila to trzeba coś już majstrować: poprzednik powiedział, że rozlał mu się kiedyś „kwas” z akumulatora.
Tak to wyglądało:
Ale jest już lepiej:
KaWu - 06-01-2010, 10:44
Jako, że do Colta otrzymalem także kpl. kół letnich to letnie alusy w 15" będą na sprzedaż.
wyderka - 06-01-2010, 10:52
no pogratulować nowego nabytku
KaWu - 06-01-2010, 12:42
PIOTREKNT, dzięki.
A jak tam ma się twój Lancer Nie było problemow z ubezpieczalnią
wyderka - 06-01-2010, 17:46
a nawet dobrze dostałem 3400 i teraz kombinuje części do naprawy
Anonymous - 06-01-2010, 19:09
no no Krzys pogratulować fajny ten Colcik zawsze mi się podobały.
Juiceman - 07-01-2010, 11:19
Graty KaWu aby Colcina zapitalala bez awarii ; ) = ) Szerokiej Drogi
KaWu - 07-01-2010, 13:15
No będzie musiała, bo będzie ją ujeżdzać moja 2 połówka
Asia już nie może się doczekać, bo w Corsie słabo nawiew na szyby daje i się wkurza zimą.
Zastanawiam się czy robić tył teraz (zimno) czy czekać na lepsze (cieplejsze) dni.
Oddam go raczej na pewno do mechanika / lakiernika bo naciągarki u mnie niet.
trawkins, jak chcesz to mogę ci sprzedać
KaWu - 09-04-2010, 08:45
Colt w ub. tygodniu dostał letnie koła. Oto kilka fotek.
Została dołożona rura z obudowy filtra powietrza do rury pod błotnikiem.
Była zdjęta jeszcze przez Niemca- po co Nie mam pojęcia – chyba tylko dla „inszego” dźwięku.
Przy okazji, po wyjęciu filtra powietrza zobaczyłem wycięty (chyba) prostokąt w obudowie filtra. Raczej to nie jest oryginał bo jeszcze tego nie widziałem w innych miśkach
Ktoś może ma wizję po co to jest, i co miało za zadanie Pewnie to było powiązane ze zdjęciem rury przed filtrem. No chyba że były wersje z okienkiem
Fotka:
W sobotę został też naprawiony zamek drzwi kierowcy: nie było możliwości zamknięcia kluczem drzwi – tylko „klamką”.
Została wymieniona też osłona przegubu zewnętrznego, ponieważ chyba od kamienia zrobila się dziura i zaczęło smarem rzucać:
Aha, została też zapodkładowana miska olejowa ( w ten weekend zostanie powtórzone). Oczywiście standardowo w tych Coltach była skorodowana. A nie chciałem czekać aż zacznie znaczyć teren olejem i na szybkiego szukać miski.
To chyba wszystko z ostatniego czasu.
A nie - zapomniałem o 2 wycieraczkach na szybę
Z ważniejszych rzeczy, które na początek są jeszcze do zrobienia:
- zardzewiała rysa na drzwiach pasażera
- zaprawki
- konserwacja podwozia
- silniczki lamp (1 działa tylko na dwóch górnych położeniach a drugi wogóle nie reguluje lampy)
harpagan - 09-04-2010, 09:20
Cytat: | Przy okazji, po wyjęciu filtra powietrza zobaczyłem wycięty (chyba) prostokąt w obudowie filtra. Raczej to nie jest oryginał bo jeszcze tego nie widziałem w innych miśkach |
Na 100% to nie jest oryginał.
Cejot musi ładnie mruczeć z taką dziurą ... a jeszcze jak nie było rury
KaWu napisał/a: | Colt w ub. tygodniu dostał letnie koła. |
Te felgi z tymi progami wyglądają naprawdę smacznie Podoba mi się
KaWu - 09-04-2010, 10:05
harpagan napisał/a: | Cejot musi ładnie mruczeć z taką dziurą ... a jeszcze jak nie było rury |
Masz racje. Poki co dostalem rurę od Niemca i ją założyłem oraz zaślepiłem gąbką wyciętą kratkę.
harpagan napisał/a: | Te felgi z tymi progami wyglądają naprawdę smacznie Podoba mi się |
Dzięki.
Jak żona pojechała do pracy to znajomi powiedzieli, że to całkiem inne auto - a to tylko stalówki zostały zdjęte
mouseman - 11-04-2010, 21:48
No gratki Krzyś, teraz Justyna zaczeła mnie meczyć o Outlandera
KaWu - 12-04-2010, 07:26
mouseman, tak to juz jest.
Ale powiedz Justynie, ze Asia zaczynala od Corsy
A Outlandera pewnie chce po Beskidach
Pajko - 25-04-2010, 23:43
Witam , mam takiego samego Colcika od 2 dni i nie bardzo jeszcze ogarniam temat dodatków itp , interesuje Mnie spoiler i nakładki na progi , czy są to jakieś oryginalne produkty czy jakieś pakiety ?
Zeby nie było OT oczywiście bardzo ładny colcik
KaWu - 26-04-2010, 07:38
Pajko, to są oryginalne rzeczy.
Występowały one w wersji Sprite - bo taka to jest powyższa wersja .
|
|
|