To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Prezentacja przygotowana przez wydzial ruchu drog. policji

Matejko - 13-09-2006, 20:54
Temat postu: Prezentacja przygotowana przez wydzial ruchu drog. policji
prezentacja ok.50mb

znalazlem na innym forum,

prezentacja przygotowana przez policje - zawiera drastyczne zdjecia i pokazuje ile bezmyslnosci jest w nas - kierowcach - moze przestrzeze niektorych przed bledami popelnionymi przez innych

arekp - 13-09-2006, 21:52

Nie wiem ile slajdow zostalo do konca ale zdjecia sa przerazajace ... o wiele mniej niz glupota tych, ktorzy prowadzili pojazdy.
Krzyzak - 13-09-2006, 22:39

Obejrzałem całość. Daje do myślenia. Mam nadzieję, że koniec dyskusji nt "jadę szybko i bezpiecznie"...
Anonymous - 13-09-2006, 22:54

Uff... Daje do myślenia, jak już zauważył Krzyzak. Miejmy nadzieję, że choć kilku piratom drogowym po obejrzeniu tej prezentacji klapki z oczu spadną.
roch_27 - 13-09-2006, 23:05

gregorbu napisał/a:
Miejmy nadzieję, że choć kilku piratom drogowym po obejrzeniu tej prezentacji klapki z oczu spadną.
moze i tak jednak tylko na chwile - u nas w pracy ŻW co jakiś czas przeprowadza zajęcia na podobny temat :wink: - tam sa dopiero drastyczne zdjęcia :shock: niektórzy w trakcie takich zajęć wybiegali do toalety.

pozdro

piwkotom - 13-09-2006, 23:30

hmmmm......
rozne rzeczy sie w zyciu widzialo.... podobne rowniez.... :( ['] ale dopiero taka oprawa daje do myslenia, z jak glupich sytuacji biora sie straszliwe ludzkie tragedie. Jak przez glupote i brak wyobrazni mozna zniszczyc zycia wielu ludzi. Sorki ale rozkleilem sie troche.... nie przez drastyczne zdjecia zwlok ale tych zrozpaczonych ludzi :(
Kurwa, bo to zycie jest tak pojebane, ze zawsze i wszedzie trzeba sie spieszyc!
Tylko, ze tak naprawde to co jest w zyciu najwazniejsze? Adrenalina czy rodzina?

Proponuje taka akcje (jak ktos uwaza ze to glupie, to jego problem):
zglaszam sie jako pierwszy i bede sie staral tego trzymac:
poniewaz nigdy nie wyprzedzam na pasach, nie przejezdzam na czerwonym swietle, nie wyprzedzam jesli jest znak pionowy zakazu wyprzedzania, w terenie zabudowanym nie jezdze jak wariat, pozostaje mi:
- mocno ograniczyc drastyczne przekraczanie predkosci w trasie, nie mowie ze bede jezdzil 90 tam gdzie 90, ale juz nie 170;
- nie wyprzedzanie przy poziomych znakach (poza wyjatkowymi sytuacjami: ciagnik, kombajn itp;
- ograniczyc wyprzedzanie na 3 do niezbednego minimum;
- ograniczyc wyprzedzanie na 4 do 0;

czy sie uda? Mam nadzieje, ze tak. Dlaczego pisze to tutaj? Bo przy trudnych decyzjach potrzebne jest wsparcie rodziny? :P

Wiem, jeszcze jakis czas temu dla mnie tez byloby to glupie, teraz juz nie jest.

W weckend bede mial test na odcinku 800km. Postaram sie. Najgorszy chyba bedzie ten pierwszy raz.

Mam nadzieje ze ktos sie przylaczy do tej akcji ;)

pzdr

Anonymous - 13-09-2006, 23:31

Tragiczny komentarz. Wiem że nasze służby mundurowe się starają, ale kiedy pojawia się potrzeba wypuszczenia takiej (ważnej!) prezentacji, to warto by się zdać na profesjonaslistów.
arekp - 14-09-2006, 01:16

tansky napisał/a:
Tragiczny komentarz. Wiem że nasze służby mundurowe się starają, ale kiedy pojawia się potrzeba wypuszczenia takiej (ważnej!) prezentacji, to warto by się zdać na profesjonaslistów.

Mnie zastanowilo mnie czemu w takim przedsiewzieciu nie wziela udzialu cala Polska a jedynie Warszawka, dlaczego nie wlaczyl sie jakis sponsor typu PZU.

Profesjonalne przygotowanie takiego materialu kosztuje kupe pieniedzy i bez sponsora nie ma szans. I wiem co mowie, bo widzialem umowy na 10k zl netto za 1 (slownie jeden) baner reklamowy o dwoch wymiarach 468x60 i 750x100.

Anonymous - 23-09-2006, 23:27

oj duzo daje do myslenia ta prezentacja , dziwi ta smiertelnosc w Polsce na 100 wypadkow :/
piwkotom - 24-09-2006, 00:27

Meteo napisał/a:
dziwi ta smiertelnosc w Polsce na 100 wypadkow :/

dziwi?? Przejedz sie jedynka, siodemka albo dwojka na odcinku od Slubic do Nowego Tomysla. Ta sa rzeznie a nie drogi krajowe :( Zrozumiesz :(

Anonymous - 10-10-2006, 18:54

gregorbu napisał/a:
Miejmy nadzieję, że choć kilku piratom drogowym po obejrzeniu tej prezentacji klapki z oczu spadną.
, co niektórzy te prezentacje powinni oglądać kilka razy dziennie
Anonymous - 10-10-2006, 19:37

dager napisał/a:
co niektórzy te prezentacje powinni oglądać kilka razy dziennie

oj masz racje w 100%

akbi - 10-10-2006, 19:54

piwkotom napisał/a:

Tak z ciekawości zapytam … a gdzie Ty znalazłeś w Polsce drogi że zdołałeś wyprzedzać na 4 :shock:

Bartek - 10-10-2006, 20:00

akbi napisał/a:
piwkotom napisał/a:

Tak z ciekawości zapytam … a gdzie Ty znalazłeś w Polsce drogi że zdołałeś wyprzedzać na 4 :shock:

Np. krajowa 7 - 5 aut osobowych się mieści...... ok. 10 lat temu jechałem sobie spokojnie do Gdańska, jak wyjechał na mnie zza zakrętu szpaler 4 aut........ spier... tnąc słupek na poboczu, ale jeszcze żyję.......

piwkotom - 10-10-2006, 20:13

akbi napisał/a:
piwkotom napisał/a:

mozna, mozna... z autopsji to 2 i 1 :twisted: , na 7 nie probowalem i juz nie sprobuje. Nie warto.
ale nawiazujac do tego co napisalem: zgodnie ze swoim postanowieniem od 2000 km jezdze duzo wolniej i spokojniej niz przedtem i jakos nie czuje juz z tego powodu dyskomfortu.
Nie powiem... pierwsze 400km bylo trudne... ale juz sie przyzwyczailem. Pewnie za jakis czas przyjdzie kolejne obnizenie poprzeczki... ale czas pokaze.

Goraco polecam. :D