[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Elektryczne szyby, problem z domykaniem
Anonymous - 08-01-2010, 21:20 Temat postu: [EAxx] Elektryczne szyby, problem z domykaniem witam mam pytanko . w moim galu gdy dosuwam automatycznie szybę pasażera od kierowcy to sama sie odsuwa do połowy i tak do skutku mogę sie bawić jedyna opcja zamknięcia tej szyby to zasuwanie jej stopniowo powoli wiecie co to może być tylko od pasażera to się dzieje
Owczar - 08-01-2010, 22:58
loop999, w galancie jest zabezpieczenie. Szyba opada w dół gdy spotka większy opór wcześniej niż powinna. Np jak włożysz rękę.
Sprawdź czy prowadnice są ok, czy nie ma tam czegoś. Możliwe że ma pod koniec ciężko więc się opuszcza.
voytech - 11-01-2010, 09:21
A jak już sprawdzisz, że nic nie blokuje, to wtedy zamknij ją i trzymaj nadal wciśnięty klawisz, nie pamiętam ile, ale powiedzmy że z pół minuty. Potem otwórz, znów trzymając 30 sekund dłużej, znów zamknij 30 sekund dłużej i potem powinno być już OK.
Anonymous - 11-01-2010, 14:41
U mnie jest podobny problem, a prowadnice są czyściutkie.
A sposób z zamykaniem i trzymaniem nie działa z prostej przyczyny - po zamknięciu i naciśnięciu guzika po prostu opada jak wcześniej
Pzdr
robertdg - 11-01-2010, 15:49
voytech, sygerujesz że Galant ma programowalny sterownik szyb
voytech - 12-01-2010, 11:05
robertdg napisał/a: | voytech, sygerujesz że Galant ma programowalny sterownik szyb |
Nie sugeruję. Wiem z tego forum i z autopsji.
Ot, choćby stąd:
http://forum.mitsumaniaki...p=531253#531253
Dodatkowo, gdy walczyłem z moją nieotwierającą się szybą miałem okazję obejrzeć panel jej sterowania (pełno elektroniki) i porównać to z service manualem dostępnym w Downloadzie.
Schematy w SM mówią o zupełnie innym samochodzie niż ja mam, bez elektroniki, sama elektryka.
Również borykałem się z problemem niedomykającej się szyby (wsadziłem tam szalik wracając z meczu) i ww. sposób pomógł mi od ręki.
florek - 19-01-2010, 00:52
norma... u mnie akurat szyba sie lekko kantowala przez luzy w mechanizmie podnosnika, przez co miala ciezko i tez uklad przeciwko ucinaniu rąk odsuwal szybe z powrotem. kupilem sobie podnosnik w ladnym stanie, wymienilem i po problemie.
|
|
|