Pajero I - świecąca sie kontrolka grzania świec
dodgev;) - 09-01-2010, 14:39 Temat postu: świecąca sie kontrolka grzania świec Witam
mam mały problemik w moim miśku podczas podgrzewania świec pali sie odrazu zielona kontrolka, po paru sekundach słychac jakis przekaznik i wtedy odpalam bez pronlemu, tylko ze kontrolka nie gaśnie i ciągla sie pali .Dodam ze jest to pajero z 86r z silnikiem 2,3td pozdrawiam .
mirekbdeblin - 09-01-2010, 20:08
Witam
Do sprawdzenia świece pewnie któraś walnięta.
Pozdrawiam
zbyszekm2 - 09-01-2010, 20:11 Temat postu: Re: świecąca sie kontrolka grzania świec
dodgev;) napisał/a: | Witam
mam mały problemik w moim miśku podczas podgrzewania świec pali sie odrazu zielona kontrolka, po paru sekundach słychac jakis przekaznik i wtedy odpalam bez pronlemu, tylko ze kontrolka nie gaśnie i ciągla sie pali .Dodam ze jest to pajero z 86r z silnikiem 2,3td pozdrawiam . |
zacznij od czujnika temperatury, który zamontowany jest w głowicy.
1405 - 10-01-2010, 10:43 Temat postu: Re: świecąca sie kontrolka grzania świec
dodgev;) napisał/a: | Witam
mam mały problemik w moim miśku podczas podgrzewania świec pali sie odrazu zielona kontrolka, po paru sekundach słychac jakis przekaznik i wtedy odpalam bez pronlemu, tylko ze kontrolka nie gaśnie i ciągla sie pali .Dodam ze jest to pajero z 86r z silnikiem 2,3td pozdrawiam . |
Zaglądnij do sterownika świec czy coś nie porąbało się z przekaźnikiem od kontrolki -czy się nie zaciął i dlatego nie rozłącza. Jak coś pyka po nagrzaniu świec to sterownik prawdopodobnie działa, ale dla pewności sprawdź jak długo pojawia się prąd na świecach i czy jest wyłączany.
Jak prąd jest wyłączany to nie ma czym się przejmować choć paląca się lampka może trochę drażnić.
dodgev;) - 10-01-2010, 14:23
witam ponownie
wymieniłem czujnik temperatury w głowicy i sprawdziłem świece po odpaleniu dalej grzeją,
przekaznik ktury jest umieszczony na błotniku również został wymieniony i dalej problem istnieje co nastepne można sprawdzic ?
Pozdrawiam
zbyszekm2 - 10-01-2010, 18:14
Jeszcze jest sterownik grzania świec, znajduje się po prawej stronie z przodu, od prawej nogi pasażera. między deską rozdzielczą a podłogą.
1405 - 10-01-2010, 19:13
dodgev;) napisał/a: | witam ponownie
wymieniłem czujnik temperatury w głowicy i sprawdziłem świece po odpaleniu dalej grzeją,
przekaznik ktury jest umieszczony na błotniku również został wymieniony i dalej problem istnieje co nastepne można sprawdzic ?
Pozdrawiam |
Świece grzeją czy tylko kontrolka świeci? Sprawdzałeś to?
dodgev;) - 10-01-2010, 21:47
świeci sie kontrolka i swiece grzeją po odpaleniu rano sprawdze ten drugi przekaznik jeszcze narazie dzieki za rady
1405 - 10-01-2010, 22:34
dodgev;) napisał/a: | świeci sie kontrolka i swiece grzeją po odpaleniu rano sprawdze ten drugi przekaznik jeszcze narazie dzieki za rady |
Kiedyś słyszałem o takim rozwiązaniu ze świece grzały dotąd aż silnik nie łapał temperatury. Czy u Ciebie silnik łapie prawidłową temperaturę...może termostat nie trzyma...:?:
dodgev;) - 11-01-2010, 08:43
Witam ponownie
nie było łaywo ale sie udało faktycznie wina była tego sterownika w kabinie teras nawt przy włoczeniu zapłonu czerwona kontrolka sie pojawia ale lukssus dzieki panowie za pomoc
|
|
|