To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Naprawa skrzyni biegów

behemot - 09-01-2010, 21:43
Temat postu: Naprawa skrzyni biegów
W mojej było słychać głośne stuki i chrobotania czym niższy bieg tym intesywniej. Najlepiej bylo na 4, a przy próbie wrzucenia 5 skrzynia miała zamiar wyleciec w powietrze. Natej 4 dotoczyłem sie pod warsztat. skrzynie wymieniłem, znalazłem używaną w rozsądnej cenie całą z reduktorem SS Stara leży już rok może opłaca sie ją naprawic, tez jest SS
zbyszekm2 - 09-01-2010, 23:17

Nie opłaca się, bo poleciała w niej choinka. Choinkę wymienia się razem z wałkiem sprzęgłowym. To spory koszt.
behemot - 10-01-2010, 08:54

cóż to ta choinka? moze ma ktoś linka do rysunków budowy skrzyni
1405 - 10-01-2010, 19:11

behemot napisał/a:
cóż to ta choinka? moze ma ktoś linka do rysunków budowy skrzyni

Remont skrzyni się nie opłaca bo nowe części są za drogie lub nawet nie do dostania...jedyne wyjście to kupno używanej całej i ewentualne składanie z dwóch jednej.

behemot - 10-01-2010, 21:15

to znaczy starej nie wyrzucać , zresztą na wiosne mam zamiar robic brame otwieraną elektrycznie to mi sie te trybiki przydadzą :)
zbyszekm2 - 10-01-2010, 21:39

behemot napisał/a:
to znaczy starej nie wyrzucać , zresztą na wiosne mam zamiar robic brame otwieraną elektrycznie to mi sie te trybiki przydadzą :)

Tylko zrób bramę 5 biegową :D

taz - 10-01-2010, 22:27

zbyszekm2 napisał/a:
behemot napisał/a:

i pod koniec załączy się reduktor co by zmniejszyć prędkość obrotową :mrgreen:

Berni - 10-01-2010, 23:56

zbyszekm2 napisał/a:
behemot napisał/a:

i nie zapomnij o wstecznym żeby się zamykała :biggrin:

behemot - 11-01-2010, 11:08

sie smiejecie ale ja uwielbiam wykorzystywanie takich zbędnych urządzen
Faraonix - 11-01-2010, 13:19

U mnie w autku swietnie sie spisuje przerobiony elektrozawor od pralki. Nie moglem dostac elektrozaworu paliwa. a pazatym nie wiem czy by sie szybko nie zacial pracujac na wodzie.