Space Star Ogólne - Holowanie Spacer Star!!
Niziol - 10-01-2010, 20:39 Temat postu: Holowanie Spacer Star!! Witam.
Mam problem, potrzenuje scholowac swojego Space Stara lecz nie wiem gdzie z przodu jest "oko" do holowania?
Nie mam przy sobie instrukcji. Proszę o pomoc!
Druga sprawa, jadąc dzisiaj, wrzucilem "trojkę" bieg normalnie wszedl, lecz nie ma przelozenia na silnik takze samochod nie jedzie, jakby byl na "luzie"
Co to moze byc??
Z gory dzieki i pozdrawiam
robertdg - 10-01-2010, 20:56
Niziol, jak dobrze pamietam to zaczep do holowania widziałem pod srodku przodu tuz pod zderzakim, brak ciagu wystepuje tylna na trzecim biegu
Niziol - 10-01-2010, 21:00
robertdg napisał/a: | Niziol, jak dobrze pamietam to zaczep do holowania widziałem pod srodku przodu tuz pod zderzakim, brak ciagu wystepuje tylna na trzecim biegu |
Dzieki za odpowiedz:)
Przepraszam, zapomnialem dodac ze na kazdym biegu, po prostu jakby byl na luzie chociaz ma wrzucony bieg. Nie wiem czy to istnotne ale przy dodaniu gazuwskazowka licznika predkosci sie podnosci- jakbym jechal, ale stoje.
robertdg - 10-01-2010, 21:12
wyglada na to ze cos sie ze skrzynia porobiło, nie chce tutaj w puste zgadywac, bo to Ci nie naprawi auta, wygląda na to ze skrzynia jest napedzana przez silnik, dlatego predkosciomierz chodzi, a brak jest polaczenia napedu z kołami, nie wychodza jakies dziwne niepokojace dzwieki
Niziol - 10-01-2010, 21:17
robertdg napisał/a: | Obrazek wyglada na to ze cos sie ze skrzynia porobiło, nie chce tutaj w puste zgadywac, bo to Ci nie naprawi auta, wygląda na to ze skrzynia jest napedzana przez silnik, dlatego predkosciomierz chodzi, a brak jest polaczenia napedu z kołami, nie wychodza jakies dziwne niepokojace dzwieki |
Przy początkowym naciskaniu pedala gazu, jak sie dobrze wsluchasz to slychac jakby lekkie chrobotanie, jakby zabki o siebie lekko ocieraly.
Tak czy inaczej zaraz zawioze go do warszatatu i jutro go zobaczą.
Wielkie dzieki za pomoc
pozdrawian
robertdg - 10-01-2010, 21:20
Niziol, mozliwe ze jakas zebatka poleciala, albo zerwalo sie zabezpieczenie zebatki, albo rozlecial sie przegub wewnetrzny/zewnetrzny (ale wtedy to by sie non stop tłukło), albo poprostu wyskoczyl przegub wewnetrzny
[ Dodano: 10-01-2010, 21:24 ]
Auto było kiedys uderzone czołowo, albo w prawy lub lewy przód
Niziol - 10-01-2010, 21:33
robertdg napisał/a: | Niziol, mozliwe ze jakas zebatka poleciala, albo zerwalo sie zabezpieczenie zebatki, albo rozlecial sie przegub wewnetrzny/zewnetrzny (ale wtedy to by sie non stop tłukło), albo poprostu wyskoczyl przegub wewnetrzny
[ Dodano: 10-01-2010, 21:24 ]
Auto było kiedys uderzone czołowo, albo w prawy lub lewy przód |
Nie, auto jest bezwypadkowe.
Oby to nie było nic poważnego..
cns80 - 10-01-2010, 21:50
Urwana półoś, albo rozleciał się mechanizm różnicowy.
Niziol - 11-01-2010, 21:13
cns80 napisał/a: | Urwana półoś, albo rozleciał się mechanizm różnicowy. |
Trafiłeś w sedno, półoś wewnętrzna lewa sie urwała, ale juz wszystko zrobione
pozdrawiam
robertdg - 15-01-2010, 00:50
Niziol napisał/a: | Trafiłeś w sedno, półoś wewnętrzna lewa sie urwała, ale juz wszystko zrobione | A nie rozchodzi Ci się przypadkiem o przegub wewnętrzny
ikari6 - 25-01-2010, 08:23
Tydzień temu miałem to samo, wyjeżdżałem z zaspy i gruchło coś, zacholowałem do mechanika i na szczęście pękło zabezpieczenie półośki, więc obyło się bez kosztów
|
|
|