To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Dziwny zapach zdechłej myszy

wtw - 12-01-2010, 13:46
Temat postu: Dziwny zapach zdechłej myszy
Witam, ostatnio zmuszony trudnymi warunkami na drodze jak i na parkingu troszkę pomęczyłem swojego outka na pół sprzęgle i zauważyłem dziwną rzecz, mianowicie po jakichś 10-20 sekundach pracy na wyższych obrotach i jazdy na pół sprzęgle poczułem w kabinie zapach tak jakby zdechłej myszy :shock: . Taka sytuacja zdarzyła się dwa razy podczas minionego tygodnia jak i wcześniej co raczej wykluczałoby zdechłe zwierzę w przewodach wentylacyjnych :D Czy wam zdarzyło się coś podobnego?
Komandor - 12-01-2010, 13:52

Kiedyś na przeglądzie mojego Scenica mechanik wyjął spod silnika zdechłego szczura... :shock:
jazy1 - 12-01-2010, 13:54

Może przypalone sprzęgło?
rezon - 12-01-2010, 14:21

jazy1 napisał/a:
Może przypalone sprzęgło?
wtw, to niestety czuły punkt Outka
Anonymous - 12-01-2010, 14:26

a może to tylko brudny filtr kabinowy? (w SpaceStarze tak mieliśmy)
rezon - 12-01-2010, 14:33

Anda napisał/a:
a może to tylko brudny filtr kabinowy?
to są raczej podobnie jak grzybki w klimie - "stare skarpetki". Anda, zwróć uwagę na
wtw napisał/a:
troszkę pomęczyłem swojego outka na pół sprzęgle
i POLAM :idea: czyli wszystko jasne.
wtw - 12-01-2010, 15:32

Poczytałem troszkę i teraz wiem, że niema co z tym pół sprzęgłem szaleć. Mam nadzieję, że ten smrodek to jeszcze nic złego nie oznacza, tym bardziej że zdarzyło się to max 4 razy i były to krótkie odcinkach do kilku metrów, nie jak w tym przypadku. Cóż na własnych błędach podobno człowiek uczy się najlepiej jednak najtaniej i najrozsądniej jest uczyć się na błędach cudzych. :)
Pozdrawiam

sibkods - 12-01-2010, 16:56

Z ten zapach nie przypomina bardziej kapusty? :mrgreen:
wtw - 12-01-2010, 17:15

Cytat:
Z ten zapach nie przypomina bardziej kapusty? :mrgreen:

Hmm mi to się kojarzy z psującą się zdechłą myszą, a kapusty o takim zapachu jeszcze nie miałem okazji jeść :D :badgrin:

Anonymous - 12-01-2010, 17:24

Ciekawe skąd macie takie doświadczenia......bo jakoś chyba nigdy nie doświadczyłem zapachu tej myszy...... :D
Hiszpan - 13-01-2010, 00:04

wtw, po wypowiedziach rozumiem, że ten zapach to najprawdopodobniej sprzęgło.
Bardzo proszę o ewentualne kontynuowanie tematu w tym wątku. >>KLIK<<

Ten zamykam, bo nie ma co dublować. ;)