To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Carisma 1,9 DiD 2001

Anonymous - 14-09-2006, 22:47
Temat postu: Carisma 1,9 DiD 2001
Na początku witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym 4um (udzielam się na innych, ale związane są one z motocyklami a nie samochodami).

Przejdę do meritum :)

Będę miał możliwość kupna w/w auta, podobno w bogatej wersji z klimatronic, elektryką (dokładnie nie wiem jak bogatą :) ), 4x AirBag itp.

Moje pytanie czy auto z tym silnikiem jest warte uwagi, przy jakim przebiegu trzeba zmienić rozrząd i na co zwrócić uwagę przy kupnie?

Czy wszystkie auta z tego rocznika posiadają radia, jeżeli tak to czy z CD? czytałem, że z radia steruje się komputerem więc to dla mnie ważne.

Pozdrawiam,

Anonymous - 14-09-2006, 23:02

ario napisał/a:
Moje pytanie czy auto z tym silnikiem jest warte uwagi, przy jakim przebiegu trzeba zmienić rozrząd i na co zwrócić uwagę przy kupnie?

auto jest warte uwagi na ile checi posiadania takiego auta ma potencjalny nabywca, silnik z renaulta, rozrzad wymieniamy min. przy 90tys, a na co zwrocic uwage to radzilbym przeczytac temat: PLUSY i MINUSY od urzytkownikow, jest tam wszystko czarno na bialym co sie psuje, co stuka, a co odpadnie.

ario napisał/a:
Czy wszystkie auta z tego rocznika posiadają radia, jeżeli tak to czy z CD? czytałem, że z radia steruje się komputerem więc to dla mnie ważne.

nie wszystkie, czasem sie zdarzy radio na kasete, a czasem sie zdarzy bez radia.
radio nie steruje komputerem tylko umozliwia wyswietlanie info z kompa pokladowego na wyswietlaczu (o gory).
mozna to obejsc, jak? znajdziesz na tym forum

piszesz ze korzytasz z innych 4or wiec opcja szukaj jest ci nie obca, a wszystko o co pytasz juz bylo opisane.

Anonymous - 14-09-2006, 23:30

arturro napisał/a:

nie wszystkie, czasem sie zdarzy radio na kasete, a czasem sie zdarzy bez radia.
radio nie steruje komputerem tylko umozliwia wyswietlanie info z kompa pokladowego na wyswietlaczu (o gory).
mozna to obejsc, jak? znajdziesz na tym forum

o to mi chodziło pisząc "steruje", może niezbyt szczęśliwie się wyraziłem ;)

sposób obejścia tego znalazłem, ale nie jest on zbyt wesoły, więc jednak preferowałbym oryginalne radio. mógłbyś mi tylko napisać jak grają radia z CD w Carismie? btw ile ma seryjnie głośników?

Cezar - 15-09-2006, 00:52

ario napisał/a:
ile ma seryjnie głośników?

powinno byc 4 :!: :?:

Grześku - 15-09-2006, 07:58

ario napisał/a:
mógłbyś mi tylko napisać jak grają radia z CD w Carismie?

to Blaupunkt więc gra ok, ale zapomnij o MP3, CD w tym radiu odtwarza najchętniej płyty tłoczone lub nagrane samodzielnie ale tylko na dobrych nośnikach.
Ustawienia są takie: balans, fader, treble, bas. Nie ma przewijania utworów.
Gdyby nie to że korzystam z wyświetlacza to pozbyłbym się go na rzecz jakiegoś Clariona lub Alpine.
ario napisał/a:
btw ile ma seryjnie głośników?

seryjnie 4, znośne - pasują do reszty.