Outlander II GEN Techniczne - Outek II zagłówki
adrian71 - 17-01-2010, 20:06 Temat postu: Outek II zagłówki czesc mitsumaniaki. Szukalem,ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie,a wiec:
czy da rade wymienic zagłówek w fotelu kierowcy, na jakis inny,bardziej wygodny, bo musialbym miec fotel 20cm od kierownicy i to jeszcze na kącie 90 stopni zeby oprzec leb o zagłówek, mysle nad zamontowaniem zagłówka który moznaby regulować do tyłu i do przodu, a nie tylko gora/dol. Czy macie jakies pomysly?
pozdrawiam
Anonymous - 17-01-2010, 22:18
jadąc opierasz głowę na zagłówku
tytko - 17-01-2010, 22:52
Zagłówek służy dla bezpieczeństwa podczas wypadku , a nie jako poduszka podczas jazdy
Anonymous - 17-01-2010, 22:57
kup sobie coś takiego
http://www.allegro.pl/ite...z_na_szyje.html
pretor - 17-01-2010, 23:16
Dobrze Cię rozumiem. Ergonomicznie zaprojektowane zagłówki to niestety rzadkość. Średnica rurek i nacięcia są standardowo wszędzie takie same. Sprawdź rozstaw rurek i możesz dobrać coś z innych marek. Ze znanych mi firm prawie wszystkie nissany, fordy, peugeoty mają zagłówki regulowane w dwóch płaszczyznach.
adrian71 - 17-01-2010, 23:25
Wlasnie nie opieram bo musialbym lezec na fotelu. Jezdzilem S klasa-najlepsze zaglowki na swiecie, w cl'u to samo,bmw 750Li.. By tak wymieniac.. Bezpieczenstwo swoja droga,ale chodzi tez tu o wygode, ale na dluzsze trasy brakuje mi czegos o co mozna oprzec glowe, zaglowki w outlanderze to kicha na maxa.
Pretor,dziekuje, bede sie rozgladac. Pozdrawiam
Steff - 17-01-2010, 23:33
porównywać Out do komfort sitze to trochę nieporozumienie
rezon - 18-01-2010, 10:14
tytko napisał/a: | Zagłówek służy dla bezpieczeństwa podczas wypadku , a nie jako poduszka podczas jazdy | tak, masz rację. ale prawidłowa pozycja to głowa opierająca się o zagłówek, bo wówczas nie ma uderzenie o zagłówek przy "wjeździe od tyłu". Nie tylko w klasie wyższej są z regulowanym nachyleniem czyli odległością od głowy, aby można było sobie dopasować do własnej pozycji za kierownicą.
adrian71 - 18-01-2010, 21:09
Nie chodzi mi o to ze porownuje klasowo outka do Ski, ale chodzi mi ze w takich autach, jest mozliwosc oparcia glowy o zaglowek i nikt nie uwaza czegos takiego za wielkie halo, wiec nie wiem czemu taka reakcja. Tak jak napisal kolega wyzej, jak ktos mi wjedzie w dupe to majac oparta glowe o zaglowek raczej mniej krzywdy mi sie stanie.
|
|
|