To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9 DID] Dziwny problem z odpaleniem.

Anonymous - 18-01-2010, 16:02
Temat postu: [Cari 1.9 DID] Dziwny problem z odpaleniem.
Dziwne rzeczy z Mi¶kiem mi się dziej± :(
Po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje, cisza.
Po jakim¶ czasie nagle odpali i potrafi działać przez miesi±c, aż tu w najmniej oczekiwanym momencie znowu nie odpali.
Obecnie juz od 2 dni nie chce odpalić, resetowanie kompa też nic nie pomogło (a miesi±c temu np pomoglo).
Zastanawiam się czy to może nie immobilizer szwankuje, ale chyba powinno przynajmniej "zakręcić", prawda?
Niestety ostatnia "awaria" przytrafiła mi się w garażu podziemnym i cieżko będzie mi wycharatać Mi¶ka do mechanika, bez jego odpalenia.
Na forum tutaj nie znalazłem podobnego przypadku, a może kto¶ spotkal sie z czym¶ podobnym i pomoże mi odpalić mojego Mi¶ka i uda mi się doczłapać do serwisu.

/Iron

Andrew - 18-01-2010, 17:56

Ir0n, być może zawiesiły Ci się szczotki w rozruszniku, albo nie ł±czy masa. Pierwsze co zrób, by spróbować odpalić, to weĽ co¶ metalowego i spróbuj popukać w rozrusznik, a w ¶rodku w tym czasie jak będziesz pukał niech kto¶ próbuje odpalać...
Anonymous - 19-01-2010, 01:02

Widzę, że zima i na forum wysyp problemów z zapalaniem :cry:

Dzieki za odpowiedz, ale niestety stukanie w rozrusznik nie pomoglo.
Z masa raczej tez wszystko OK.
Jedno co mnie tylko zastanawia, to po resecie kompa pokazuje mi na wyswietlaczu, ze mam zero paliwa. Fakt, ze rezerwa zaczynala migac ale paliwo to raczej jest jeszcze.
Pewnie skonczy sie na zebraniu paru znajomych i bedziemy wypychac miska z garazu i na lawete.

/Iron

[ Dodano: 26-01-2010, 16:13 ]
Mój problem z zapalaniem udało się w miarę szybko i tanio (120PLN) rozwi±zać :)

Okazało się, że jaki¶ czas temu cos mi ponadgryzało prawdopodobnie kabelki, które z upływem czasu poprostu skorodowały i się rozpadły. Wymiana kabelków i misiek smiga jak nowy :D

/Iron