Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Koło pasowe pompy wody,obudowa rozrządu
Boniek - 20-01-2010, 16:14 Temat postu: [Cari 1.9TD] Koło pasowe pompy wody,obudowa rozrządu Witam, Mam pytanie do osób którzy może mają na ten temat jakieś info.
1. Do czego służy koło do pompy wody i czy koniecznie trzeba go wymieniać
2. Jest obudowa dolna rozrządu(wew i zew) no i przy wymianie rozrządu Mechanior stwierdził że przydałoby się ją wymienić bo 2 zaczepy były już przekręcone podobno trzymały się na jakiś drutach czy coś, no i teraz przy odkręcaniu ten mechanior dorobił kolejne 2. No i pytanie czy jak mechanior to jakoś złoży(postara się przykręcić) to będzie można na tym jeździć czy to jest Jakoś niebezpieczne:?:
Z góry dzięki za wszelkie Info
robertdg - 20-01-2010, 18:57
1. koło słuzy do tego aby napedzało wirnik pompy wody, aby tworzyło obieg cieczy chłodzącej silnik
2.wymien uszkodzona obudowe, jak sie z tamtad cos dostanie do rozrzadu, to masz silnik do remontu
Anonymous - 20-01-2010, 22:09
Boniek, nie wymienia sie samego kola pompy wody tylko ewentualnie cala pompe. Jesli chodzi o plastiki przy rozrzadzie to powinienem miec cos takiego, sprawdze i dam znac.
Boniek - 22-01-2010, 16:29
OKI to taka sprawa, oczywiście wiem, że samego kola się nie wymienia.Przy wymianie rozrządu z pompą Mechanik stwierdził aby wymienić, niestety nie było gdzie dostać wiec koło zostało. Jeśli chodzi o obudowę to 40 zł więcej zapłaciłem i Koledzy fachowcy zrobili ją jakby była nowa , obudowa była dobra tylko te mocowania były po przekręcane ale panowie sobie poradzili na wielki plus. Wiec dzięki za wypowiedzi. Jeśli chodzi o mnie to temat do Zamknięcia
|
|
|