To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS 1.6] Ustawienie zegarka

gustaw - 20-01-2010, 17:06
Temat postu: [MSS 1.6] Ustawienie zegarka
Witam.Nie dawno kupiłem MSS i mam niewielkie pytanko a mianowicie,czy możliwe jest przestawienie zegarka z trybu 12 godzinnego na 24 godzinny? i czy jest regulacja podświetlenia deski rozdzielczej(w poprzednim moim aucie takowa była)?
lucxxx - 20-01-2010, 17:13

zegar w MSS pokazuje czas tylko w formacie 12 godzinnym - nie można tego zmienić. Regulacja podświetlenia deski to pokrętło znajdujące się po lewej stronie poniżej kierownicy. znajduje się tam patrząc od lewej: włacznik świateł przeciwmgielnych, regulacja wysokości świateł mijania, elektryczne ustawianie lusterek i regulacja podświetlenia deski :D
gustaw - 20-01-2010, 17:33

niestety nie ma w tym miejscy takiego pokrętła,podejrzewam,że był w miejscy,gdzie znajduje się dioda od alarmu:(
cns80 - 20-01-2010, 20:18

lucxxx napisał/a:
Regulacja podświetlenia deski to pokrętło znajdujące się po lewej stronie poniżej kierownicy.
Czasem jest, a czasem nie ma. Np. Comfort M/Y 2003 na Polskę nie ma, a ten sam typ wyposażenia i rocznik, ale na Europę zachodnią już ma.
JCH - 20-01-2010, 20:18

gustaw napisał/a:
niestety nie ma w tym miejscy takiego pokrętła,podejrzewam,że był w miejscy,gdzie znajduje się dioda od alarmu:(
Mogło nie być w ogóle. Nie wszystkie wersje Space'ów to miały :? niestety .... :roll:
jewiurz - 21-01-2010, 08:56

Można bezproblemowo dołożyć regulacje, przewód z kostką jest, w kostke wpieta jest zworka, wystarczy wypiąć zworke i wpiąć pokrętło - działa, robiłem tak u siebie.
gustaw - 21-01-2010, 19:00

Dzięki za pomoc,jeżeli nie ma regulacji to sobie ją zrobię,tak jak napisał jewiurz :)
cns80 - 21-01-2010, 19:04

jewiurz napisał/a:
Można bezproblemowo dołożyć regulacje, przewód z kostką jest, w kostke wpieta jest zworka, wystarczy wypiąć zworke i wpiąć pokrętło - działa, robiłem tak u siebie.
A ja u siebie nie mogę znaleźć tej kostki :( Mógłbyś podesłać zdjęcie na którym ją widać i widać, z której wiązki wychodzi ?
jewiurz - 23-01-2010, 08:25

Zrobiłem fotke ale ciemno, zimno i mocno średnia wyszła :mrgreen:

Regulacja podświetlenia to ta kostka z prawej, wygląda na to, że wychodzi z tej samej wiązki co cała reszta do tego panela... Jak bedziesz szukał, to szukaj kostki w którą wetknięta jest pętla z ok 5cm przewodu, przewód wychodzi z tej kostki i wchodzi z powrotem :) opis może nie do końca jasny ale jak już znajdziesz to będziesz wiedział że to to :mrgreen:

iras1504 - 05-03-2020, 16:01
Temat postu: Ustawienie zegara
Witam
Czy da się ustawić zegar na format 24 godzinny nie 12?

Bizi78 - 05-03-2020, 16:21

Temat też już wielokrotnie poruszany na forum :wink: .
Nie.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=47727

PS.
Wiem, że forumowa szukajka nie działa ale proszę chociaż parę stron MSS ogólny i techniczny przejrzeć aby nie produkować dubli
:wink: .

Najlepiej załóż temat o swoim bolidzie w naszych miśkach i tam pytaj o wszystko 8) .

Edit.
Scaliłem.